10 Mart 2014 Pazartesi

ÇUKUROVA SKAL KULÜBÜNDE ZİNCİR DEĞİŞİMİ

ÇUKUROVA SKAL KULÜBÜNDE GÖREV DEĞİŞİMİ ADANA DIŞINDAN İLK BAŞKAN


2002 Mart ayında faaliyete başlayan ve başarılı çalışmalara imza atan Çukurova SKAL (Uluslararası Turizm Profesyonelleri) Kulübü yeni döneme görev değişimi ile başladı. Çukurova SKAL Kulübü kurulduğu günden bu yana ilk kez Adana dışından bir başkan tarafından yönetilecek. 2012-2014 döneminde başarılı çalışmalara imza atan Dönem Başkanı Müge Sürmeli Özveren ve yönetim kurulu üyeleri, 22 Şubat 2014’de Adana Mavi Sürmeli Oteli’nde düzenlenen törenle görevi Erkan Özsavaş ve Yönetim Kurulu’na devrettiler.Gaziantep’te uzun yıllardır Turizm Seyahat Acenteliği işletmeciliği yapan, bölgede birçok STK’da görev alan 2014-2016 Dönem Başkanı Erkan Özsavaş, turizmin gelişimine özellikle kongre turizmi ve Rent A Car alanlarında katkılar sağlamış ve bu alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.


Turizm sektörüne önemli katkıları var
Çukurova SKAL Kulübü’nün geniş bir bölgeye hizmet verdiğini ifade eden Dönem Başkanı Erkan Özsavaş, “Medeniyetler diyarı, kültürlerin beşiği olan bölgemiz merkezi Adana olmak üzere Antakya, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa illerinden katılan üyelerden oluşmaktadır. Dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olan SKAL Kulüp bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir” dedi.


89 ülkede faaliyet gösteriyor
SKAL Kulübü’nün çalışma alanları hakkında bilgi veren Özsavaş şunları kaydetti: “Turizmin üst düzey yöneticileri olan kulüp üyeleri, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar. Bu oluşum 1932 yılında Paris’te kurulmuş ve 1934 yılında dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş ardından da ‘’Association Internationale des Skal Clubs’’ formasyonunda uluslararası kimliğine kavuşmuştur. Uluslararası SKAL, bugün yaklaşık 89 ülkede, 500 kulüp ve 22 bin üye ile temsil edilmektedir. Tüm kulüpler ve ulusal komiteler SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşmiştir. Türkiye de İse 16 kulüp ve yaklaşık 1000’e yakın üyeyle temsil edilmektedir”.

Yeni yönetim
Çukurova SKAL Kulübü’nün 2014- 2016 Dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Başkan Erkan Özsavaş (Bistur Turizm/Gaziantep), Başkan Yardımcısı Burak Hosta (Hosta Park Otel/Mersin), Genel Sekreter Demet Doğdu (Follow me Turizm/Gaziantep), Sayman Meltem Özdemir (Ülkem Turizm/Adana), Üye Gökhan Ozanlar (Meektour/Adana).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder