8 Mart 2014 Cumartesi

Martı Istanbul Hotel İstanbul Kültür Sanat Vakfı Resmi Konaklama sponsoru oldu



Özel tasarımıyla Türk kültürü ve İstanbul’a ait detaylar taşıyan Martı Istanbul Hotel; sanata ve sanatçıya verdiği desteği, festival ve etkinlikleriyle 42 yıldır İstanbul'un kültür ve sanat  yaşamında önemli bir rol üstlenen İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (IKSV) resmi konaklama sponsoru olarak bir adım daha ileri taşıyor.
Resim ve heykelden tasarıma; sinemadan klasik müziğe kadar tüm sanat dallarına destek olan Martı Istanbul Hotel, IKSV resmi konaklama sponsorluğu dahilinde, vakıf tarafından düzenlenecek etkinliklere ev sahipliği yapacak olmasının yanı sıra, festival ve organizasyonlarda yurt dışından gelecek misafirlerini Türk misafirperverliğini yansıtan hizmet anlayışı ile ağırlayacak.

Kültür ve Sanat, Turizmin ayrılmaz birer parçasıdır
Dünya turizminde trendlerin,  genel ve ülkesel turizmden, destinasyon ve şehir temelli turizm anlayışına değişmesi ile artık şehirler, doğal ve tarihi değerlerinin yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleri ile cazibe merkezi haline geliyor. Martı Istanbul Hotel, en güzel dünya kentlerinden biri olan Istanbul’un kültür ve şehir yaşamında özel bir yeri olan IKSV’ye bu desteği vererek İstanbul’un dünya çapında tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (IKSV) kurucu üyelerinden biri olan Martı grubu   “Kültür ve sanat, turizmin ayrılmaz bir parçasıdır” bilinci ile 50 yıldır dünyanın her yanından gelen konuklarını ağırlıyor. Grubun ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel, çağdaş sanatın uluslararası alandaki değerli isimlerinin eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Uluslararası ödüllere sahip, sanatçımız Kutluğ Ataman’ın doğrudan üretilmiş coğrafyayı yorumlayan ilk çalışması “Su” ve İslami hat geleneğinden ilham alan “Göz” adlı eserleri, Martı Istanbul Hotel’de sanatseverler ile buluşuyor.

Ayrıca, Martı Istanbul Hotel bu kültür-sanat odağının bir uzantısı olarak iki yıldır düzenlediği Klasik Müzik Akşamları serisinde, her ay Türk Klasik Müziğinin ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor. Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’dan Şirin Pancaroğlu’na, piyanonun şeytani meleği olarak tanınan Emre Şen’den Sıcak Çikolata Piyano Sınıfı’na kadar Türk Klasik Müziğinin yıldızları Martı Istanbul Hotel’de müzikseverlerle buluşturuyor.

Kültür ve sanatın hayatımızın temel unsurlarından biri olduğu sosyal sorumluluğu ile Türk turizmine hizmet eden Martı Grubu, Martı Istanbul Hotel başta olmak üzere tüm tesislerindeki kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra, 1999 yılında Türk besteci ve yorumcularının eserlerini kayıt altına almak amacıyla Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin tarafından kurulan, Lila Müzik ile de sanata desteğini ayrıca sürdürüyor.

Yatırım yaptığı her yerde, o bölgenin her türlü doğal, tarihi ve kültürel miras ve değerlerini korumaya odaklı bir prensiple faaliyet gösteren Martı Grubu, 2000 yıllık geçmişe sahip Phaselis Antik Tiyatrosu’nda her yıl düzenlenen Phaselis Festivali’nin kurucusu ve öncüsü olmakla beraber 7 yıldır festivalin sponsorluğunu da üstleniyor.

Martı Grubu, kültür ve sanata desteğinin yanı sıra Marmaris, Antalya, Çerkezköy ve Kayseri’de kurduğu toplam 8 okul ile eğitime de katkı sağlıyor. Ayrıca grup, otizmli çocukların erken tanı almaları ve eğitim ile topluma kazandırılabilmeleri için çalışan ve bu amaç için bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçiren Tohum Otizm Vakfı’nın da kurucusu ve tüm tesisleri faaliyetlerinin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder