1 Mart 2014 Cumartesi

Otelz.com Şubat ayı rezervasyonlarını %600 arttırdı


Türkiye’de ön ödemesiz otel rezervasyon dönemini başlatan otelz.com tüm çalkantılara , siyasi belirsizliklere ve dövizdeki istikrarsızlığa rağmen rezervasyonlarının yılın ilk ayına göre %600 arttığını açıkladı.      Artıştaki en büyük etkiyi otelz.com un büyüme sürecinde olan bir şirket olmasına bağlayan otelz.com yetkilileri seçim hareketliliğinin etkisininde küçümsenmeyecek bir seviyede olduğunu  söylediler.

Otelz.com ‘un gelişmiş arama motoru sayesinde topladığı verilerden analiz ederek  her ay bölgesel olarak mercek altına yatırdığı  Türkiye’deki aylık turizm hareketliliği raporuna göre;
“ Kar yağışının beklenen seviyenin altında kalması kayak merkezlerine ilgiyi azalttı. Gezginler kayak merkezleri yerine kaplıca otellerini yada tarih ve kültür ağırlıklı şehirlerde konaklayarak buraları gezmeyi tercih ettiler.

Otelz.com Fiyat endeksine göre ,Şubat ayında  Türkiye genelinde ortalama otel fiyatları bir önceki aya göre  %6,7 yükseldi. Bunda en büyük etkinin döviz kurlarındaki artış olduğu belirtildi.  Şubat ayında Türkiye genelindeki otellerin ortalama doluluk oranı %40’ larda kaldı. “
Otelz.com yılın ilk iki ayında 500 oteli daha bünyesine katarak Türkiye ve Kıbrıs genelinde toplam 2500 anlaşmalı otele ulaştı.

Şehir otellerinin yanında kayak,termal ve yaz otellerini de bünyesinde bulunduran otelz.com’un Türkiye Direktörü Tolga Çevlik ;“Ön ödemesiz otel rezervasyon algısının Türk halkınca kısa sürede benimsendiğini, otelin kapısında ödeme yapılan bu sistemin artık gezginlerin tercih sebebi olduğunu “ söyledi.
Ayrıca, erken rezervasyon döneminde olduğumuz şu günlerde tatilcilerin %40’a varan fiyat avantajlarından faydalanmak için yoğun ilgi gösterdiklerininde altını çizen Çevlik,  “ Bizi tercih eden tüm gezginlere  ekip olarak minnettarız, Markamızı çok seviyoruz ve onu sizler büyüteceksiniz” diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder