6 Eylül 2014 Cumartesi

Rüzgar sörfü ve kiteboard sporcuları Alaçatı’da buluştu



Farklı ülkelerden rüzgâr sörfü ve kiteboard (uçurtma sörfü) meraklılarını Ege’de buluşturan ve Türkiye’de iki disiplini bir araya getiren tek yarış olan Red Bull Aegean Cross, 1-2 Eylül 2014 tarihlerinde Alaçatı’da gerçekleştirildi.2 Eylül’de düzenlenen finaller parkurdaki rüzgârın yetersiz olması nedeniyle start verilmesinden yaklaşık 2 saat sonra hakem heyeti tarafından durduruldu.


Türkiye’de rüzgâr sörfü ve kiteboard’u buluşturan tek yarış olan ve yıl boyunca su sporları tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği Red Bull Aegean Cross, 1-2 Eylül 2014’te iddialı sörfçüleri Alaçatı’da buluşturdu. Alaçatı Beach Resort Çark Plajı’ndan start alan yarış ilk günkü eleme ve sıralama turlarının ardından ikinci günkü finalde iki ayrı kategoride start aldı.

Katılımcılara verilen GPS sistemi sayesinde parkurdaki sporcuların yerleri hakem heyeti tarafından anlık olarak izlenirken, yarış öncesi ve sırasında rüzgârın hızı ve şiddeti de anlık olarak kontrol edildi. Yarış başlangıcından yaklaşık 2 saat sonra rüzgârın durumunu değerlendiren hakemler yarışın durdurulmasına karar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder