6 Eylül 2014 Cumartesi

SETUR, KURBAN BAYRAMI’NDA DA AYRICALIKLI TATİLİN ADRESİ OLACAK



Kurban Bayram’ında tatilciler yurtdışı turlarına ilgi gösteriyor.Setur Turizm Müdürü Oktay TEMELLER tatilcilerin Kurban Bayramı’nda tatil seçeneklerini değerlendirdi.Sektörün öncülerinden Setur, Kurban Bayramı’nda tatilcilere çok avantajlı yurtiçi ve yurtdışı seçenekleri sunuyor. Tatilcilerin yurtiçi ve yurtdışı tatil taleplerini değerlendiren Setur Turizm  Müdürü Oktay TEMELLER  “Bu sene Şeker Bayramı’nın yaz sezonuna denk gelmesiyle birlikte, turlarımız tatilciler tarafından büyük ilgi gördü. Kurban Bayramı satışlarımız Şeker Bayramı’na göre daha hızlı ilerliyor. Bunda en büyük etken mevsimin hem yurt içi hem yurt dışı tatil için çok uygun olması” dedi.

Şeker Bayramı’nı deniz tatiliyle geçiren tatilcilerin Kurban Bayramı’nı daha çok yurt dışında geçirmeyi tercih ettiklerini belirten Oktay TEMELLER, bayram dönemi sebebi ile konsolosluklarda yaşanabilecek yoğunlukları da göz önünde bulundurarak; vize işlemlerinin son dakikaya bırakılmaması konusunda tatilcileri uyardı.

Yurtiçinde Antalya ve Bodrum tercih ediliyor, sonrasında Kıbrıs ve Çeşme…
Ege ve Akdeniz’in her zaman olduğu gibi revaçta olduğunu belirten TEMELLER, Şeker Bayramı’nda tüm turistik bölgeler ve otellerin neredeyse tamamının dolduğunu, ilk tercih edilen yerlerin ise Ege sahilleri ve Ege otelleri olduğunu dile getirdi. “Kurban Bayram’ında bu otellerin yine yoğun talep göreceğini ancak mevsim itibariyle tatilcilerin rotalarını bu defa Bodrum ve Çeşme‘den ziyade Antalya ve Kıbrıs’a çevireceklerini öngörüyoruz” diye belirten Oktay TEMELLER, “Yüksek sıcaklıklar sebebiyle Ağustos ayında çok tercih edilmeyen Kıbrıs bölgesi Ekim ayında çok daha hızlı talep alacaktır.” şeklinde konuştu.

TEMELLER, tatilini yurt içinde geçirmek isteyen tatilcilere, “Mevsim Akdeniz’de keyifli bir tatil yapmak için çok uygun. Güneşin kavurucu sıcaklarının yerini ılık bir havaya bırakacağı Akdeniz sahilleri,  bayram tatilinde deniz ve güneşle buluşmayı planlayanlar için en uygun seçenek. Yurt içinde tatili tercih eden misafirlerimiz, birkaç günlüğüne iş yaşantısından, yoğun şehir hayatından uzaklaşıp altın sarısı kumsalların ve denizin tadını çıkarabilir, her türlü konfora sahip birbirinden farklı tesislerde gün boyu değişik aktivitelerden faydalanabilir, ılık Akdeniz akşamlarını tesislerin sunduğu keyifli yemeklerle süsleyebilirler. Kültür turu isteyenler için ise Kapadokya iyi bir alternatif.” önerisinde bulundu.

Setur, yurt içinde Kurban Bayramı’na özel, fiyatları gecelik kişi başı 150 TL ile 750 TL arasında değişen her zevke hitab eden tesisleri, kişi başı 500 TL ile 2.000 TL aralığındaki farklı seçeneklerle uçaklı Kıbrıs paketlerini ve fiyatları 750 TL ile 1.100 TL arasında olan kültür turlarını misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Gemi Turlarında Tatilcilerin Gözdesi; Yunan Adaları ve Akdeniz…
Gemi turlarında Ramazan Bayramı’nı değerlendiren Oktay TEMELLER, Ramazan Bayramı’nı %100 dolulukla kapattıklarını belirterek, “Costa, MSC, Princess, Norwegian, Oceania gibi farklı gemi firmaları ile  Baltıklar, Norveç Fiyortları, Akdeniz ve Nehir turları en çok tercih edilen yurtdışı destinasyonları oldu. “  dedi.

Kurban Bayramı gemi turları için ise;  “Bu dönemde hava şartlarına bağlı olarak Baltık ve Fiyort turları yapılamamaktadır. Mevsim itibariyle daha çok sıcak bölgelere kayan tercihlerde Akdeniz yine en başta gelmekte olup, Uzakdoğu ve Karayipler talep gören destinasyonlar arasındadır. Yurt dışı tatil planlarında ise en çok rağbet gören destinasyonlar Yunan Adaları, Akdeniz turları ve Nehir Turları oluyor.’’ şeklinde konuştu. Kurban Bayramı’nda gemi turlarıyla 300 kişinin seyahat edeceğini belirten TEMELLER, mevcut kontenjanlarının yüzde 40’nın satıldığını belirtti.

Setur Kurban Bayramı tatiline özel 5 yıldızlı Costa Favolosa ile 8 günlük çok özel bir paket sunuyor. Tam pansiyon konaklamanın yanı sıra  Türkçe rehberlik hizmetinin de verildiği Akdeniz turları 1.159€’dan başlayan fiyatlarla tatilcilere sunuluyor.  Bunun yanı sıra değişik destinasyonları düşünen misafirlere 5 yıldızlı Brilliance of the Seas ile 13 günlük Kanada & New England turu veya 5 yıldızlı Diamond Princess ile 12 Günlük Vizesiz Japonya turu sunuluyor. En son teknolojiye sahip, her türlü konforu sunan bu gemilerde, her sabah ayrı bir limanda uyanarak dünyanın en güzel yerlerini tek bir tatilde gezip görebilir, istediğiniz rotaya yol alırken, zamanınızı hem dinlenerek hem eğlenerek geçirebilirsiniz.Oktay TEMELLER; “Bu bayramda tüm destinasyonlarda grup ve münferit olarak 2 bin kişinin yurtdışına seyahat edeceğini bekliyoruz”

Bu bayramda tüm destinasyonlarda grup ve münferit olarak 2 bin kişinin yurtdışına seyahat edeceğini beklediklerini belirten TEMELLER, özellikle uzak destinasyonlara olan yoğun talep nedeniyle bu bölgelere kontenjanlarının büyük kısmının hali hazırda dolmuş durumda olduğunu da ekledi. Avrupa destinasyonlarına ise satışların halen devam etmekte olduğunu ve kontenjanların dolmaya başladığını söyleyen TEMELLER, mevcut kontenjanların şu ana kadar %70’inin satıldığını dile getirdi. TEMELLER, Şeker Bayramı’nda mevsimsel olarak daha uygun olan İskandinavya, Rusya ve Kuzey/Güney Amerika turlarının oldukça fazla ilgi gördüğünü belirtirken, “Roma, Barcelona ve Londra programları da tatilcilerin ilgi gösterdikleri diğer turlar arasındaydı” şeklinde konuştu.

Setur Turizm Müdürü, “ Kurban Bayramı’nda Doğu Amerika, Batı Amerika, Güney Afrika, Kenya, Hindistan&Nepal ve Japonya gibi uzak bölgelerle birlikte Avrupa’da İtalya ve İspanya turları her zaman olduğu gibi yine en çok talep gören yerlerin başında geliyor.” dedi. Oktay TEMELLER ayrıca Kenya, Güney Afrika turları ile safari turlarına ilgi duyanlar için oldukça ilgi çekici turların göze çarptığını belirtti. Alışveriş ve eğlence arayan misafirler için Amerika turlarını, ayrıca Japonya, Güney Hindistan, Hindistan&Nepal, Vietnam&Kamboçya destinasyonlarını önerdi.

Setur, Kurban Bayramı turlarında 7 Temmuz mesai bitimine kadar geçerli kişi başı yakın turlarda 50€, uzak turlarda 100€ indirim sağladı. 31 Ağustos 2014 tarihine kadar ise yapılacak online yurt dışı rezervasyonlarında yurt içi otellerde indirim imkanı sunuluyor. Tüm Avrupa, Amerika, Afrika ve Uzakdoğu’ya olan turların satışı halen devam ediyor. Turların fiyat aralığı ise 697€ ile 3.297€ arasında değişiyor.

TEMELLER; “Yoğunluktan etkilenmemek için vize işlemlerinde geç kalınmamalı”
Bayram dönemlerinde yurtdışına vizeyle seyahat edecek tatilcileri, yaşanacak yoğunlukla ilgili uyaran TEMELLER, “Hızla dolan kontenjanlar ve bayram dönemlerindeki yoğunluktan dolayı kontenjan artırımının yapılamaması sebebiyle misafirlerimize bir an önce tercihlerini yapıp tur kayıtlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Özellikle Amerika ve İngiltere turlarını tercih edecek olan misafirlerimizin bu ülke konsoloslukların vize işlem sürelerindeki uzun bekleme süreleri sebebiyle aceleci davranmalarında fayda var. Schengen ülkeleri için ise yine bayram dönemlerinde oluşabilecek muhtemel yoğunluklara karşı erkenden vize başvurularını yapmalarında yarar görüyoruz.” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder