3 Eylül 2014 Çarşamba

SAÇMALAMAYI KES – MEYİN, Lütfen daha fazla saçmalayın !!!


 Bu sosyal medyaya hep söyleniyoruz fakat hayatımızda bir çok bilinmezi ortaya çıkardığı ve bilgi dağarcığmızı arttırdığı tartışılmaz.

Son zamanlarda fazlasıyla gündemde olan bir kampanya icebuketchallenge , ALS hastalığına dikkat çekebilmek için yapılan bu kampanya , sosyal medya ile birlikte ciddi bir kitleye ulaştı.Ne yapıldığını anlatmama gerek yok , amaç belli ; algıları açıp bu hastalığı tanıtmak , geniş kitlelere duyurmak ve tabi çaresi olmayan fakat hasta yaşadığı sürece hayat standardını yükseltme şansı bulunan ALS için bağış toplamak.

Yapılan kampanya da hem bağış bekleniyordu hem de hastalığı tanıtmaktı amaç , son zamanlarda kampanyayla birlikte tepkilerde artmaya başladı , artık suyu çıktı , su dökmeyle olmaz , bağış yapan yok v.s , bende yavaş yavaş aynı şekilde düşünmeye başlıyordum ki , konunun merkezine indim ve fikirlerim değişti nasıl mı ?

ALS derneğinde gönüllü olarak çalışan bir arkadaşım , en son toplantıdaki detayları heyecanlı bir şekilde anlatınca herkesin daha fazla saçmalaması için dua etmeye başladım..

Sonra dernek başkanı olan eski profesyonel futbolcu , bu hastalık ile yaşamayı öğrenmiş ve hala gülümseyen İsmail Gökçek’ in bir röportajını okudum , neden ben diye sormadım hiç diyordu , önünde kameralı bir laptop , alnına takılan bir bant sayesinde bilgisayar konuşmak istediklerini seslendiriyordu , düşünsenize doktor size 3 sene ömrünüz kaldı diyor üzerinden yıllar geçiyor dernek kuruyorsunuz , ayaktasınız , hala umutlarınız hayalleriniz var ve 3 yıl ömrü kaldı diyen doktor hala yaşıyor mu esprilerine gülüyorsunuz .Siz olsanız hala gülebilir miydiniz ?

Kampanya sayesinde çok ciddi talepler geldiğini , hastalığı herkesin kavradığını , bağışların her geçen gün arttığını ve arkasından da daha fazla projenin oluştuğunu ( şu an 7 ilde 7 klinik projesi ile uğraşıyorlar ) birbirlerine saatlerce anlatırken duygu dolu anların yaşandığını ve hepsinin bu saçmalığın devam etmesi için dua ettiğini duyduğumdan beri , aslında bize uzadıkça saçmalık gelen bu kampanyanın , aslında uzadıkça bu hastalığa yakalanan ve destekçisi olan bir çok kişinin umutlarınıda büyüttüğünü anladığım andan beri bende bir şeyler yapmalıyım dedim ve yazmaya başladım.Tabi sadece yazmayacağım , hem bir gönüllü olarak destek vereceğim hem de çevremi bu kampanya için değerlendireceğim , ilk olarak bu yazının mümkün olduğu kadar yayılmasını sağlayacağım , emin olun herkesin küçük de olsa bir desteği olabilir , yani istediğiniz gibi saçmalayın , önemli olan kampanyanın ayakta kalması…

Kampanyanın ilk aşaması başarılı geçti. Bağış olarak da hedefe henüz ulaşılamasada beklenmedik rakamlara ulaşıldı  , şimdi bir çok gönüllü firma yeni projeler üretiyor , dernek te gece yarılarına kadar hummalı bir çalışma var ve bu kampanya unutulacak ama yenilerini oluşturarak unutturmamalıyız diyorlar.Üstüne basarak söylüyorum ,dernekte çalışan hastaların yanında hiç bir maddi menfaati olmadan çalışan gönüllüler var ,tek istekleri bu hastalığa yakalanan insanları yaşadıkları sürece insan gibi kaliteli yaşatabilmek.

Sanat camiası zaten işin kampanya kısmındaydı ,şimdi daha da içine alınmaya çalışılıyor , derneğe bir çok kurumsal firmadan ve kişilerden yardım mailleri geliyor.Bunları öğrenince bir turizmci olarak yalnız Türkiye’de değil dünya çapında bile bunu en iyi yapabilecek sektör olduğumuz göz önüne alınınca bir düşündüm , neden bizim sektörde kimse bu konuda önderlik yapmadı diye !!

Türsab birçok yere gezi düzenliyor tanıtım yapıyor , bu kadar gündemde olan bir kampanyayla ilgili bir çalışma yapamaz mıydı ? Yada sektörün içindeki bir çok kurum en azından kampanyaya farkındalık adına bir video yada resimle katılamaz mıydı ?

Neyse hiçbir şey için geç değil..İlk aşama başarı ile geçti , umarım Türsab ve bir çok sektörden kurum ve kişiler bu farkındalık yaratma ve destek verme kampanyasına daha güçlü bir adım atar.

Biz bu konuda bir ilki gerçekleştirerek yönetiminde bulunduğum Genç Turizmciler Derneği olarak ileriki tarihlerde ALS derneğini yerinde ziyaret edip sektör olarak algıyı açmak adına ilk adımı atıyoruz.Umarız ki arkası gelir.

Sadece ALS mi ? , bir sürü hastalık ve dernek var destek verilmesi gereken diye sorguladığınızı duyar gibiyim , evet var. Bu kampanyanın sürekliliği ve doğuracağı fikirler belkide diğer derneklere ve ihtiyacı olan insanlara umut olacak . Para şart değil her zaman unutmayın , mesela gidin kimsesiz çocuklar yurduna hiçbir eksikleri yok eksik olan yalnızca sevgi..O zaman sizde , sizde ne varsa onu verin , sevgiyse sevgi , paraysa para .
Yani kısaca diyorum ki lütfen saçmalamaya devam edin , hayatınızda belkide ilk defa saçmalayarak umut dağıtacaksınız , çare olacaksınız..

Destek olmak için sosyal medya hesapları ;

https://www.facebook.com/pages/ALS-MNH-derne%C4%9Fi/151437521606940?fref=ts
https://twitter.com/alsmnhturkiye
instagram : alsmnhturkiye
http://www.als.org.tr/


Belki yeni slogan bu olur : ) hadi devam edinnnnn     SAÇMALAMAYI KES-MEYİN !!!!
Sevgilerimle
Tolga ÇEVLİK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder