28 Ocak 2017 Cumartesi

İmplant ve gülüş tasarımında Türkiye tercih ediliyor

Gülüş Tasarımı ile yüzünüze tam anlamıyla uyan ve size çekicilik kazandıran bir gülüşe sahip olabilirsiniz.Estetik diş hekimliği alanındaki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Dentaluna Diş Kliniği’nin kurucusu ünlü Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, gülüş tasarımı uygulamasının detaylarını Turizmin Sesi için anlattı…

Arzu Hanım öncelikle Hollywood Smile nasıl bir tekniktir ve insanlar bu tekniği neden tercih etmeliler?Çekici bir gülüş ile daha özgüvenli bir duruş sağlayarak tüm gözleri üzerinize çekebilirsiniz. Gülüş tasarımı, dişlerin görünürlüğünü arttırıp dudakları daha hacimli göstererek kişilerin Hollywood yıldızları gibi gülmesini amaçlayan bir tedavi şeklidir. Özellikle ön iki dişin uzatılması ile daha genç bir görünümün elde edilerek dış görünümünde pozitif etki yaratmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri de Hollywood Smile oluyor.



Peki, Gülüş tasarımı nasıl uygulanır? Aşamaları nelerdir?
Kişinin dudak ve ağız yapısı nasıl olursa olsun herhangi bir işlem yapmadan önce kişiyi bir bütün olarak değerlendirerek tedavi öncesinden sonrasına kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerekiyor. Öncelikle diş ve çene yapınız fotoğraflanarak ortaya çıkıyor. Ardından alınan ölçüler ile birlikte modelleme yapıyoruz. Bilgisayar teknolojileri kullanılarak hastanın dudak, yüz ve diş oranları doğrultusunda bir tasarım ile ideal diş formu ve boyutlarını belirlemiş oluyoruz.


Sonraki aşamada hastadan elde ettiğimiz verileri yani hastanın ilk fotoğraflarını elektronik veriler ile birlikte teknisyene göndererek alçı modeller ile hastanın dişlerinin prototipleri hazırlanıyor. Prototipler hazır olduğunda hastanın ağzına uygulanması ile hastanın sonuçta nasıl bir görünüme kavuşacağını görmesi sağlanıyor.

Bu sıraladığınız işlemler ne kadar zamanda tamamlanıyor?
Tüm bu işlemler sadece 7 ile 10 gün arasında gerçekleşiyor. Yurtdışından gelen hastalarımızın bizim için bu kısacık zamanı ayırması yeterli. Kısacası; oldukça kısa bir sürede, yeni yüzünüz ve gülümsemeniz tasarlanarak tüm işlemlerin yapılması mümkün. İmajınızı yenileyerek yeni bir görünüme ve harika bir gülümsemeye kavuşmak sandığınızdan çok daha kolay. Hollwood Smile uygulaması için Türk hastalarımız olduğu kadar yurtdışından da birçok misafirimiz Dentaluna Diş Kliniği’ne başvuruyor. Beni sevindiren en önemli olaylardan biri ise giderek artan yurtdışı konuklarımızın olması…

Peki, Hollywood Smile uygulamasında yan medikal estetik uygulamalar da gerekir mi?
Yüzünüz için en doğal diş şekli belirlenip uygulama yapıldıktan sonra, gülümsemenizi kusursuzlaştıracak dudak estetiği gibi basit estetik uygulamalar ile minik dokunuşlar gerekebilir… Kolay ve zararsız bir diş uygulaması olan lamine gibi uygulamaların yanında, ufak dudak müdahaleleri söz konusu olabilir. Örneğin dudağı çok ince olan hastalarımız için hafif bir dudak dolgunlaştırma operasyonu olabilir. Bu tip uygulamalar sadece gülümsemenizi destekleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder