8 Ocak 2015 Perşembe

All Saints Müzik Tutkusu İle Dolu Amatör Kişilerden Kuruldu

All Saints Çok Sesli Korosu Kuruldu
All Saints Çok Sesli Korosu , Şef: Leyla Pekin ( Coloratura Soprano ) tarafından Ekim 2014'de kuruldu.İki buçuk ay gibi kısa bir süre de çalışmalarına devam eden All Saints korosu, müzik tutkusu  ile dolu  amatör kişilerden oluşuyor.


Dünya Müziklerinin  ve öz folklorumuzu yurt içi ve yurt dışında tanıtarak Dünyada barış ve müzik sloganıyla yola çıkan ilk konserini de 6 OCAK 2015'de All Saints Kilisesi'nde  '' Epifani Bayramı ve Yeni Yıl Konseri '' altında başarı bir şekilde  gerçekleştirdi.Şef Leyla Pekin ( Coloratura Soprano ) yıllar önce İstanbul'un hoşgörü kenti olması düşüncesi ile ilahilerimizi yurt içi ve yurt dışında kiliselerde ilk seslendiren kişi oldu. Bu konuyu da 25 Aralık 2012 tarihli Hürriyet Gazetesi ''İlahilerle Hoşgörü Köprüsü '' başlığı ile tüm Türkiye'de haber yaptı.Yunus Emre haftası için Eskişehir'de  , İtalya Torino'da büyük bir Katedralde İtalyan organist Giuseppe Gandolfo ile her dinden ilahiler söyledi ve de söylemeye devam etmektedir.


İlahilerin, insan ruhuna en yakın form olduğunu kabul eden Pekin sekiz yıldır da, Kadıköy Belediyesi Dünya Müzikleri Ve Folklorik Tınılar Çok Sesli Korosu'nu çalıştırmakta ve bu koro ile yurt içi ve yurt dışında festivallerde konserler vermektedir. Sekiz yıldır birlikte olduğu korosu ile Büyükada  Aya Panaiya Rum Ortadoks Kilisesi'nde , San Pasifico Kilisesi'nde, St.Pietro Ve Paolo Kilisesi'nde, Santa Maria Draperis  Kilisesi'nde ilahiler söylemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder