27 Ocak 2015 Salı

Benelüx Umut Veriyor

TUROB tarafından hazırlanan Utrecht  2015 Turizm Fuarı Sonuç Raporu’nda  Rusya'da yaşanan gerileme ve pazar kaygıları neticesinde özellikle sejur yapan turizmcilerin Benelüks ülkelerine yöneldiği belirtildi.Geçen yıl yaşanan yüzde 1’lik düşüşe rağmen Hollanda pazarı umut veriyor. Türkiye 2014 yılında 1 milyon 303 bin Hollandalı turisti ağırlarken, Hollanda’nın Utrecth kentinde 44. Kez düzenlenen Vakantiebeurs Uluslar arası Turizm Fuarı, bu pazarın artı ve eksilerini ortaya koydu. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin de (TUROB) katıldığı fuar 13-18 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi.


TUROB tarafından hazırlanan Utrecht  2015 Turizm Fuarı Sonuç Raporu’nda  söz konusu fuarın Benelux bölgesindeki en büyük fuar ticari günü olarak kabul edildiği belirtildi. Türkiye’nin Hollanda’nın en popüler deniz turizmi ülkelerinin başında geldiği ifade edilen rapordu “Ancak, Türkiye tatilleri özellikle güneş-deniz-kum olarak tanımlanan turizm türüne yönelik olsa da son yıllarda, ülkemize yönelik kısa turlar, kültür turları, wellness tatil talebinde bir artış olduğu gözleniyor” denildi. Raporda önemli bir tespite de yer verildi:  “Nüfusunun üzerinde turist sirkülâsyonu olan bir ülke olarak, yılda ortalama 2-3 kez tatile çıkan Hollanda, potansiyel bir pazar olarak varlığını koruyor.  Rusya'da yaşanan gerileme ve pazar kaygıları neticesinde özellikle sejur yapan turizmcilerin Benelüks ülkelerine yönelik tanıtım çalışmalarını arttırdığı gözlemleniyor.”


7’İNCİ BÜYÜK PAZARIMIZ
Hollanda pazarının 2015 yılında da 2014 yılı rakamlarını yakalamasının beklendiği kaydedilen fuarda “Bireysel tatil planlaması ve bireysel turlara ağırlık veren Hollandalı turistler özellikle şehir/kültür seyahatlerinde bu yöndeki kolaylıklardan, online rezervasyon imkanları, şehir turları ve konaklamaları süresince faydalanabilecekleri akıllı şehir kartları hakkında bilgi talep etmektedir” değerlendirmesi yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılında, ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde  5.52 artış göstererek 36 milyon 837 bin kişi oldu. 2013 yılında yıl ülkemizi ziyaret eden Hollandalı sayısı 1 milyon 312 iken, bu yıl yaklaşık yüzde 1'lik düşüşle bu sayı 1 milyon 303 bin kişi oldu. Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçiler arasında Hollanda’nın pazar payı yüzde 3.6 oldu. Hollanda, 2014 yılında Almanya, Rusya, İngiltere, Gürcistan, Bulgaristan ve İran'ın ardından ülkemize en çok ziyaretçi gönderen 7. ülke oldu. 2014 yıl sonu verilerine göre İstanbul’a gelen Hollandalı turist sayısı da 298 bin .kişiye ulaştı ve bir önceki yıla göre yüzde 5’lik bir artış gerçekleşti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder