14 Ocak 2015 Çarşamba

RAFFLES ISTANBUL ZORLU CENTER, DÜNYANIN EN İYİ 10 OTELİNDEN BİRİ SEÇİLDİ

Şehrin kalbinde yer alan konumuyla kısa sürede yerli ve yabancı misafirlerin öncelikli tercihi haline gelen Raffles İstanbul Zorlu Center, kendine pek çok saygın seyahat yayının “en iyiler” listesinde yer buldu. Conde Nast Traveler ve Tatler Travel Guide tarafından “2014’ün En İyi 101 Yeni Oteli” listesine seçilen,  Fodor’s Travel’ın ise “2014’ün En İyi 20 Yeni Oteli” sıralamasına giren otel, Luxury Travel Intelligence’ın “2014’ün En İyi 10 Lüks Oteli” sıralamasında da yerini aldı.



“Lüks ne yaptığınızla değil, nasıl hissettiğiniz ile ilgilidir” düşüncesiyle 127 yıl önce kurulan Raffles, beklentilerin üzerinde bir misafir deneyimi sunmak ve şehre yepyeni bir hizmet anlayışı getirmek üzere geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’daki otelinin kapılarını; moda, yemek ve sanatın yeni buluşma noktası Zorlu Center’da açtı. Raffles İstanbul Zorlu Center, açıldıktan sonra kısa süre içerisinde, Conde Nast Traveler ve Tatler Travel Guide tarafından “2014’ün En İyi 101 Yeni Oteli”,  Fodor’s Travel’da ise “2014’ün En İyi 20 Yeni Oteli” arasında gösterildi. Otel, saygın seyahat platformu Luxury Travel Intelligence tarafından da  “2014’ün En İyi 10 Yeni Lüks Oteli” arasında değerlendirildi.


Dünyanın en çok izlenen seyahat yayınlarından Conde Nast Traveler’ın websitesi CNtraveler.com’da, “2015’te Nerede Konaklamalısınız? – 2014’ün En İyi Yeni Otelleri” listesine giren Raffles İstanbul Zorlu Center’ın şehrin kalbindeki konumundan, sunduğu hizmetlerden ve eşsiz ortamından övgüyle söz edildi.Otel, İngiltere’nin en çok okunan kadın dergilerinden Tatler’ın, yılda bir kez yayınlanan rehberi Tatler Travel Guide’ dergisinin ‘’2014’ün En İyi 101 Oteli’’ listesinde de yer aldı.  Rehberde, Raffles İstanbul Zorlu Center’ın iç mekan tasarımına ve otelde yer alan sanat eserlerine değinildi.



Seyahat noktalarının seçimi ile ilgili en iyi önerileri ve seyahat için gerekli ipuçlarını paylaşan, seyahat severlerin en fazla izlediği platformlardan biri olan Fodor’s Travel (www.fodors.com), Raffles İstanbul Zorlu Center’ı, “2014’ün En İyi 20 Yeni Oteli” arasında gösterdi. Seçiminde, “Merkezi konumu, Türk hamamı, açık - kapalı havuzları ve iki Michelin yıldızlı şef Sergi Arola’nın restaurantı Arola ile…” ifadelerini kullanan Fodor’s tarafından belirlenen listede, İstanbul’dan sadece Raffles İstanbul Zorlu Center yer aldı.Lüks bir seyahat deneyimi planlayan ziyaretçilerin tercihi olan bağımsız platform Luxury Travel Intelligence (www.lti-members.com), uzman ekibiyle dünyada öne çıkan oteller, restoranlar ve gece hayatı ile ilgili bilgiler paylaşıyor. “2014’ün En İyi 10 Yeni Lüks Oteli” listesine, Türkiye’den sadece Raffles İstanbul Zorlu Center’ı alan Luxury Travel Intelligence, yalnızca üyelerine hizmet sunan ayrıcalıklı bir platform olma özelliği taşıyor.İstanbul’un modern, eklektik ve enerjik yeni yüzünün mükemmel bir ‘yansıması’ olarak, Boğaziçi, Adalar ve tarihi yarımadayı kuşbakışı gören konumuyla fark yaratan ve kısa sürede uluslararası bağımsız seyahat kuruluşlarının da dikkatini çeken otel konuklarına beklentilerin üzerinde bir hizmet ve deneyim vaad ediyor.

Raffles İstanbul Zorlu Center Hakkında:  127 yıl önce kurulan Raffles, yıllardır eşsiz deneyimlere ve unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor. Doğduğu şehir olan Singapur’da ikonlaşan Raffles markası; Dubai, Seyşeller, Kamboçya, Paris, Pekin, Hainan, Mekke ve Makati’de lüksün yeni tanımıyla konuklarını ağırlıyor. Seyahati bir varış noktası değil, bir deneyim olarak görenler için büyüleyici, heyecan verici ve şaşırtıcı hizmetler sunan Raffles; her konuda zevk sahibi, en iyisini isteyen ve “unutulmaz”ı arayanların tercihi. Raffles Istanbul Zorlu Center, Raffles otellerinin Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise ikinci oteli. 49’u süit olmak üzere toplam 181 odası bulunuyor. Odalar 62 metrekareden başlıyor, süit odalarda 416 metrekareye kadar çıkıyor. Odaların büyüklüğü şehirdeki standartların üzerinde seyrediyor. Otelde Türk mutfağının çağdaş yorumlarını sunan Rocca Restaurant, efsanevi Long Bar, Writers Bar ve Lavinia Lounge’un yanı sıra, Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola’nın “Arola” restoranı da yer alıyor.

Tüm odalara 24 saat kişiye özel hizmet görevlisi “butler”
Tüm odalarda giysi odası, zeminden tavana yükselen pencereler ve özel balkon
Banyoların tamamında entegre televizyon bulunan aynalar
Yatak başlarında fon olarak özgün sanat uygulamaları
Aydınlatma, klima ve perdelerin kontrol edildiği ve oda servisi yemek  menüsünün bulunduğu tablet
3000 metrekarelik, İstanbul’un en donanımlı spa merkezlerinden biri olan Raffles Spa
Açık ve kapalı yüzme havuzu
Helikopter ulaşımı için helipad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder