2 Ocak 2015 Cuma

Kaçak Turlar' a Dikkat Ediniz

Yasa dışı bir suça ortak olmayınız...Ülkemizde Seyahat Sektörü bir dizi kanunlar ile düzenlenmiş ve bu seyahatleri gerçekleştirmek ve planlamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde, Tursab 'a kayıtlı seyahat acentaları yasal olarak yetkili tayin edilmiştir.Kaçak Turlar Cebinizden paranızı çalıyor.

Ülkemizde her konuda olduğu gibi bu konuda da halkımızın kanunları çok net bilmemesinden faydalanan bazı 'Kanun Tanımaz ' kişi ve kurumlar maalesef Seyahat endüstrisinde 'Kaçak' olarak anılan, hiçbir yasal zemini olmayan tur veya geziler düzenlemektedirler. Bazıları henüz rezervasyon aşamasındayken tespit edilerek, Tursab tarafından engellenmekte yada yasal bir acenta tarafından gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Tüm bu uğraşılara rağmen bazıları önleyici denetimlerden kaçarak, Kaçak tur olarak seyahate çıkmaktadır. Kaçak turlar tur bölgelerinde, Kültür ve Turizm bakanlığı, Tursab, Maliye ve Emniyet güçlerinin yaptığı ortak denetlemelerde tespit edilmekte ve üzücü hallere düşmektedir.

Tursab Kaçak Turların Acı Bilançosunu kamuoyuna açıkladı...

Turu Düzenleyen Kişiye, Tur Aracına Ceza.... Yolcu için Tura ve Ödenen Paralara elveda...
Kaçak tur düzenleyen kişi ve kurumlara 'Kaçak Seyahat Acentacılığı Faaliyeti' yaptıklarından ötürü yetkilerce idari para cezası kesilmektedir. Aynı zamanda haklarında Tursab tarafından dava açılmaktadır. Her yıl binlerce 'Kaçak Tur' tespit edilerek cezai işlem yapılmaktadır.
Sadece 2014 Yılının ilk yarısında 796 Kaçak Tur denetimlerde tespit edilmiştir.

Türkiye de Kaçak Turların rakkamının büyümesini sağlayan ve tetikleyen nedenler;
Her türlü uyarıya ve yasaya rağmen Bazı OKUL Gezilerinde Seyahat Acentası kullanılmadan Kaçak Tur Üretmesi...

Bazı Dernek, Vakıf gibi Sosyal yardımlaşma kurumlarının Seyahat Acentası kullanmadan Kaçak tur üretmesi...

Bazı Üniversitelerde Öğrencilerin kendi aralarında Kaçak Tur düzenlemesi ve Rektörlüklerin bu faaliyetlere göz yumması...

Belediyelerin İhale ettikleri bazı Gezi ve Turların Turizm Şartlarına uygun olmaması, yüklenici firmanın Eksik yada Kaçak tur yapmak zorunda bırakılması.

Halkımızın EN UCUZ Arayışının yarattığı RANT ve bu arayışı karşılamak üzere Herşeyiyle Eksik bir şekilde KAÇAK TUR hizmeti veren, Kanun Tanımaz kişilerin HIRSIZLIK AŞKLARI...
Tüketici Bilinçli olmalı ve Yasal olmayan bir seyahat ürünü satın almamalıdır !

Yapılan tüm denetimlere rağmen bu tip yasal olmayan Hak Hırsızlığı yapan, yasa dışı tur düzenleyen kişilerin engellenebilmesi ancak Biliçli Tüketiciler ile mümkündür. Bu nedenle bir tura katılırken, bir seyahat planı yaparken; Mutlaka hangi seyahat acentası tarafından gerçekleştiğini denetleyiniz. Aşağıda bulunan link adresinden; Tursab internet sitesinden acentanın adını veya belge numarasını yazarak faaliyette olup olmadığını konntrol ediniz.

http://www.tursab.org.tr/…/seyahat-a…/seyahat-acentasi-arama

Kaçak Turlara denetimlerde ceza yağıyor...Kaçak Turlara denetimlerde ceza yağıyor...
YASA Ne diyor ?

1972 yılında yürülüğe giren 1618 Sayılı kanun Özetle ; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için seyahat ürünlerinin sadece Seyahat Acentaları tarafından planlanarak satılabileceğini belirlemektedir. Ayrıca seyahtlerde ve Paket turlarda hangi asgari şartların sağlanması gerektiğini, bu seyahatleri kimlerin ne şekilde denetleyeceğini de düzenlemektedir. Kısaca bu kanun emirlerince; T.C sınırları içerisinde yada T.C. vatandaşları için Yurtdışında yapılacak Tüm 'TUR' 'GEZİ' 'PAKET TUR' 'GÜNÜBİRLİK TUR' Faaliyetlerinin 'UÇAK BİLETi' ' OTEL' 'RENT A CAR' gibi seyahat ürünlerinin sadece Seyahat Acentaları tarafından satılabileceğini açıkça ifade etmektedir.

KAÇAK TURLAR; Can Yakıyor, Can Alıyor !
Turizm sektöründe Yasa dışı tur düzenleyen kişilerin; Turizme uygun olmayan koşullarda ve içerikte hazırladıkları Kaçak Turlar birçok Can Kaybına yada hak kaybına neden olmuştur.
Kaçak Turlar Can Yakıyor...Kaçak Turlar Can Yakıyor...

Niğde Üniveritesi Ulukışla Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin düzenlediği KAÇAK TUR ve ACI BİLANÇO...

11 kişi hayatlarını kaybetti, 31 kişi yaralı...
Kazanın arkasında yatak gerçek Neden Profesyonel bir tur operatörü tarafından rahatlıkla okunabilmektedir. Kazanın altında yatan Gerçek neden; Hiç bir deneyimi bulunmayan kişilerce tertiplenen Kaçak Tur olması, Tur için uygun olmayan Araç kullanımı, Şöförü denetleyen Rehberin olmayışı, Turu yöneten bir seyahat operatörürün bulunmayışı...

Kaçak Turlar Can Yakıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin düzenlediği KAÇAK

TUR ve ACI BİLANÇO...
8 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralı...
Hiçbir Yasal güvencesi olmayan, bir üniversite öğrencisi tarafından organize edilmiş bir seyahat sonucu maalesef birçok kişi hayatını kaybetti. Geziyi organize eden kişinin de hayatını kaybettiği bu Kaçak turda olan yine masum kişilere oldu. Bu kazanın gerçek nedeni ; Yine yukarıda kaza ile maalesef aynı..

Seyahat Acentaları ile tur yapmak bölgeyi en iyi hizmet alarak, güvenle tanımak demektir.
Son yıllarda ülkemizden artan Turizm talepleri ve kaçak turların engellenebilmesi için Seyahat Acentaları kâr marjlarını neredeyse Sıfıra indirmiş durumdadırlar. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen yasal zeminde ve hizmet prensiplerinden ödün vermeden tur üreten seyahat acentaları güvenli bir seyahat imkanı sunmaktadır. Turizme uygun araçlar, Profesyonel rehberler ve iyi hazırlanmış tur programları ile tur bölgesinin ruhunu yaşayabileceğiniz turlar hazırlamaktadırlar. Bu nedenle lütfen seyahatlerinizde Seyahat Acentalarını tercih ediniz...

Not : Bu bilgilendirme mesajında özellikle hiçbir seyahat acentasının ismi zikredilmemiştir. Reklam amaçlı değil tamamen Tüketicimizi bilinçlendirme amacıyla hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder