28 Ocak 2015 Çarşamba

QATAR AIRWAYS “UZUN MESAFEDE EN İYİ EKONOMİ SINIFI DENEYİMİ” ÜNVANINI KAZANDI

SKIFT tarafından dünya genelinde yapılan araştırma Qatar Airways’in sunduğu 5 yıldızlı uçuş deneyiminin üstün kalitesini kanıtlıyor. Qatar Airways, dünyanın seyahat trendleri ve bilgileri alanında tanınan bir lider olan SKIFT tarafından “Uzun Mesafede En İyi Ekonomi Sınıfı Deneyimi” ünvanını kazandı. Tüm büyük uluslararası hava yolu şirketlerinin dahil edildiği araştırma, “dünyanın en iyi kabin deneyimlerini belirlemek” üzere tasarlanan kapsamlı bir kullanıcı değerlendirmesiydi.


Bu üstün başarı, 5 yıldızlı hava yolu şirketinin geçtiğimiz iki yıl üst üste Skytrax tarafından verilen “Dünyanın En İyi Business Class’ı” da dahil olmak üzere Qatar Airways’in diğer gıpta edilen unvanlarının arasında yerini aldı.Qatar Airways Group CEO’su Ekselansları Sayın Akbar Al Baker, “Business Class hizmetlerimizin böyle prestijli unvanlarla onurlandırılmasından ve kendimizi tüm dünyadaki yolcularımıza adamış olmamızla tanınmaktan gurur duyuyoruz” dedi sözlerine şöyle devam etti:

“Vizyonumuz her zaman, havada ve yerde, her uçuştaki her koltukta, hem iş hem de tatil amaçlı seyahat eden yolcularımıza dünyanın en iyi seyahat deneyimini sunmak oldu. Bu şekilde tanınmak bizi onurlandırdı ve konuksever, 5 yıldızlı hizmetimize yeni standartlar getirmeye teşvik etti. ”

SKIFT’in övgüsü, Qatar Airways’in yeni Airbus A350’sini üreticinin Fransa Toulouse’daki merkezinden ilk kez uçurmasından sadece birkaç hafta sonra geldi. Qatar Airways, dünyada bu son model uçağı sunan ilk hava yolu şirketi oldu. Uçak, ilk yolculu uçuşunu 15 Ocak 2015’te Doha, Katar ile Frankfurt, Almanya arasında başarıyla tamamladı.

Son karar, web sitesi, ekonomi kabininin konforu, uçuşta sunulan yemekler, ilave avantajlar (Wi-Fi, koltuklarda bulunan elektrik prizleri vs.) ve genel tasarımın estetiği de dahil olmak üzere hava yolu kullanıcı deneyiminin tüm yönleri değerlendirilerek verildi. Önceki yolcu değerlendirme sistemlerinin kalitesi kabul edilmişken, SKIFT’in çığır açan araştırması ön yargıları en aza indirgemek ve verilerin yönlendirdiği bir değerlendirme ortaya koymak üzere yola çıktı.

“En iyiyi” objektif bir çerçevede ortaya koyan bir sistem seçtiklerini yazan SKIFT’den Marisa Garcia: “Aynı zamanda bir noktadan diğer noktaya genel olarak yolcu deneyimini de göz önünde bulundurmak ve her zaman öznel de olsa tarafsızlığı savunulabilecek değerlendirmeler yapmak istedik.”

Sadece 18 yıllık faaliyet süresinde hızlı bir büyüme gösteren Qatar Airways bugün 146 uçaktan oluşan modern filosu ile Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da bulunan başlıca 146 iş ve tatil noktasına uçuyor.  

*Miami uçuşları Kasım 2015 tarihinden itibaren her gün yapılacak; Qatar Airways şu anda Miami Uluslararası Havalimanı’na haftada beş uçuş gerçekleştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder