12 Ocak 2015 Pazartesi

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN İLETİŞİM MERKEZİ “176”



Kültür ve Turizm Bakanlığı “176” iletişim merkezi ile 40 milyona yaklaşan yerli ve yabancı turistin şikayet ve önerilerine cevap veriyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı uygulama ile 40 milyona yaklaşan yerli ve yabancı turist, şikâyet ve önerilerine cevap alabiliyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre oluşturulan iletişim merkezinde, www.alo176.gov.tr web adresinden ya da “176” çağrı merkezinden 7/24 “Canlı Destek” ve “Başvuru Sorgulama” hizmetleri veriliyor. Ayrıca, akıllı telefon uygulaması ile de başvuru sorgulaması yapılabiliyor.
“ 7/24” hizmet veren canlı destek hattı Türkçe İngilizce seçenekleri ile sorulara cevap alma imkânı sunuyor”

Çağrı merkezinde, gelen turistlerin ülkemizle ilgili soruları, bilgi talepleri ve yaşanılan anlık sorunlar, şikâyetler iletişim merkezi tarafından Türkçe veya İngilizce dil seçenekleri ile yanıtlanıyor. İlgili birimlere anlık olarak iletilen talepler, yerli ve yabancı tüm turistlere erişmek istedikleri bilgilere doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırıyor.

Hizmet memnuniyeti sağlamak amacı ile başlatılan faaliyetlerde, Bakanlık hizmetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütebilme hedefleniyor. Aynı zamanda ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin yaşadıkları anlık sıkıntıların da önüne geçmeyi amaçlayan “176” çağrı hattı bulunduğunuz yer ile ilgili bilmek istenilenlere hızlıca cevap alınmasını sağlamayı amaçlıyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre; kurulan İletişim merkezi, hizmete başladığı andan itibaren 15.000’den fazla kullanıcının bakanlık hizmetlerine ilişkin şikâyet, soru ve görüşlerini nihayete erdirdi. Bunun yanı sıra, iletişim merkezinden Kültür ve Turizm Bakanlığı mevzuatında yer alan tüm konular hakkında bilgi alınabiliyor. Gerekli durumlarda ise iletişim merkezi yetkilileri tarafından yönlendirme sağlanıyor.

“Turist Memnuniyetini Artıracak”
Bakanlığın kontrolü altındaki kültür varlıkları, müzeler, turizm tesisleri, otel, restoran, seyahat acentaları hakkında gelen şikâyet, ihbar ve önerilerinde değerlendirildiği çağrı merkezi hizmeti, sektör temsilcilerine göre turist memnuniyetini de artıracak nitelikte olduğu yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder