8 Ocak 2015 Perşembe

Ev yemeği sofrada, hesap ortada!

Reis Gıda, sağlıklı ve dengeli beslenmenin aslında çok ekonomik olduğuna dikkat çekebilmek için ‘Ev yemeği sofrada, hesap ortada!’ kampanyasına start verdi. Mercimek çorbası, kuru fasulye yemeği, pirinç pilavı ve aşureden oluşan, 4 kişilik menü fiyatının 16 TL olduğuna dikkat çekilen kampanyada, ‘evde yapacağınız yemeğin bereketi bol, seveni çok olur’ denildi.  Obeziteye karşı olarak son 5 yıldır her platformda ‘Abur cubura karnımız tok’ kampanyasını dile getiren Reis Gıda, ikinci kampanyası olarak ‘Ev yemeği sofrada, hesap ortada!’ projesini hayata geçirdi. 



Hem sağlıklı, hem ekonomik 
Evde yemek pişirmenin, hem sağlıklı hem ekonomik olduğuna dikkat çeken Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: 
“Mercimek çorbası, kuru fasulye yemeği, pirinç pilavı ve aşureden oluşan 4 çeşit yemeğin birebir maliyetlerini hesaplayarak, mutfağımızda pişirdik. 4 kişilik bir aile için hazırlanan 4 çeşit yemeğin maliyeti 16 TL civarında oldu. Bu durumda, kişi başına yenilecek 4 çeşit yemeğin fiyatı 4 TL’yi buldu. Diğer bir menümüzü, karalahana çorbası, yeşil mercimek yemeği, sebzeli bulgur pilavı, sütlaçtan hazırladık ve 4 kişilik aile için maliyeti 15 TL gerçekleşti. Özetle, evde pişen bir yemeğin ailece yenilmesi; hem sağlıklı ve dengeli beslenilmesini sağlarken, hem ekonomik olmaktadır” dedi.  

Obezite tehdidi dünyanın gündeminde 
Sağlıklı ve dengeli beslenme, son yıllarda ülkemizin ve dünyanın gündemine oturan ana konuların başında geliyor. ‘Abur- cubur’ yemeklerin sonucunda obezite tehdidiyle karşı karşıya kalan dünyada; 1 milyara yakın kişi açlık sınırında yaşarken; diğer taraftan 1 milyardan fazla kişi de aşırı kilosundan dolayı sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Uzmanlar, 2030’lu yıllara ulaşıldığında, dünya nüfusunun yarısına yakınının obez olabileceği uyarısında bulunuyor. Reis Gıda Yönetim Başkanı Mehmet Reis, obezite sorunu devam ettiği sürece, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri olan ‘Abur cubura karnımız tok’ kampanyasına devam edeceklerini açıkladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder