30 Ocak 2015 Cuma

İdea Teknoloji Çözümleri’nin Yenilikçi Uygulamasına TESİD’den Ödül

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden İdea Teknoloji Çözümleri, geliştirdiği VisionPlus Today Uygulaması ile TESİD’in Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri kapsamında, KOBİ dalında “Ürün Geliştirme Süreci” ödülüne hak kazandı.


TESİD ( Türk Elektronik Sanayicileri Derneği ) tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Yenilikçilik ve Yaratıcılık ödülleri, 27 Ocak 2015 tarihinde, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleşen bir törenle sahiplerini buldu.Bilişim sektörünün yenilikçi firmalarından İdea Teknoloji Çözümleri, geliştirdiği VisionPlusTODAY Uygulaması ile TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri kapsamında, KOBİ kategorisinde, “ Ürün Geliştirme Süreci” ödülüne hak kazandı. İdea Teknoloji Çözümleri Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen VisionPlus TODAY uygulaması, kurumların, satış ve dağıtım süreçlerinde, rota optimizasyonu gerçekleştirmelerini sağlıyor. Böylelikle kurumlar bu süreçlerdeki verimliliklerini artırarak, maliyet tasarrufu sağlıyorlar.


“Yazılım Sektörü Ar-Ge İle Büyüyecek”
Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen uygulamanın TESİD tarafından ödüle layık görülmesinin kendilerini gururlandırdığını belirten İdea Teknoloji Çözümleri Yönetici Ortağı Bahadır Onay konuya ilişkin şunları söyledi: “İdea Teknoloji Çözümleri, 13.01.2014 tarihinde 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan "Türkiye'deki Yetkili Ar-Ge Merkezi Belgesi" iznini almaya hak kazanan 151. firma. Firmamızın Ar-Ge Departmanı’nda 80’e yakın Ar-Ge mühendisi istihdam ediyoruz. Hali hazırda yürüyen projelere baktığımızda 10’a yakın üniversite-sanayi işbirliği destekli Ar-Ge projemiz var. Üniversite-sanayii işbirliği bağlamında Türkiye’nin önde gelen firmalarından biriyiz.

 Ar-Ge’nin özellikle yurt dışına yazılım ve çözüm satışında bize sağladığı avantajlar var. Ar-Ge, ürünlerinizi farklılaştırdığınız, teknik özellikleri zenginleştirdiğiniz bir süreç. Ülkemizde yazılım sektörünün Ar-Ge ile büyüyeceğine inanıyorum. Devlet tarafından verilen Ar-Ge teşvikleri de hem ülkemizde yerli yazılım kullanımını artıracak hem de yazılım ihracatına önemli katkılar sağlayacaktır. “

“2015 yılında Ar-Ge’ye ayırdığımız kaynağı  %15 oranında artırmayı planlıyoruz.”
“VisionPlus, İdea Teknoloji Çözümleri’nin yazılım ekibi tarafından geliştirilen, kurumların iş süreçlerindeki verimliliğini artıran bir uygulama. Türkiye’de çok önemli kurumlar tarafından kullanılıyor. TESİD tarafından ödüle layık görülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen VisionPlus TODAY uygulaması ise kurumların, satış ve dağıtım süreçlerinde rota optimizasyonu yaparak, operasyonlarını daha verimli yürütmelerini sağlıyor. Dünyadaki rota optimizasyonu yapan uygulamalara baktığımızda, var olan ürünler kargo dağıtımı gibi genellikle sadece mesafeye dayanan çözümler sunuyor. VisionPlus TODAY uygulamasına ise mesafe ölçümünün yanı sıra karlılık ve satış hedefi gibi parametler de dahil edilmiştir. Bu parametreler, dağıtıcıların satış noktalarına hangi sıklıkta ve sırayla uğrayacaklarını belirleyerek kaynak planlamasının en verimli şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Önümüzdeki dönemlerde de kurumlara hem operasyonel avantajlar hem de verimlilik sağlayan katma değerli uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.  2015 yılı içerisinde Ar-Ge’ye ayırdığımız kaynağı üniversitelerimizle işbirliği içinde %15 oranında artırmayı planlıyoruz. ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder