31 Ocak 2013 Perşembe

30BİN EURO PARA ÖDÜLÜ



  KÜRESEL SORUNLAR İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
Hannover, Almanya. Dünyanın en önemli dijital sektör etkinliği olan CeBIT, CODE_n girişimini ve girişim tarafından genç şirketler ve gelişmekte olan kuruluşlar için  düzenlenen uluslararası yarışmayı bir kere daha destekliyor. Yarışma, “Küresel Sorunlar için Akıllı Çözümler” ilkesi doğrultusunda, sürdürülebilir enerji çözümleri için yaratıcı dijital iş modelleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Dünyanın her köşesinden yenilikçiler, iş modellerini www.code-n.org adresinden online olarak sunmaya davet edildi.

En yaratıcı 50 genç şirket, çözümlerini CeBIT 2013 etkinliğinde 5 ila 9 Mart tarihleri arasında uluslararası bir izleyici kitlesine sunma hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra, şirketleri toplam 30.000 Euro değerindeki para ödülü de bekliyor. Yarışmanın sponsorları ve stratejik ortakları GFT Technologies AG, Ernst & Young GmbH ve Deutsche Messe AG’nin CeBIT organizatörleridir.

En az bir iş anlaşması sonuçlandırmış ve 2006 yılı veya sonrasında kurulmuş olan her şirket yarışmaya katılabilir. Son kayıt tarihi 18 Kasım 2012’ydi.

Sunulan iş modelleri, enerji tasarruflu akıllı şebekeler ya da enerji verimini arttıran temiz teknoloji yaklaşımlarının yanı sıra alternatif enerji konseptlerine örnek olabilecek elektromobilite gibi konularda olabilir.  Kent ve binalar için akıllı enerji yönetimi konseptleri de başvuru konuları arasındadır. Kısaca, enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olacak her tür ürün, hizmet ya da yöntem sunulabilir.

“Enerjinin [yenilenebilir enerji kaynaklarına] dönüşümü, hepimiz için hayati bir konudur” şeklinde konuşan GFT CEO'su ve CODE_n yarışmasının başlatıcısı Ulrich Dietz, etkinliğin odak noktasını anlattı: “Ancak engeller, mevzuat ve maliyet konularındaki küçük anlaşmazlıklar, konunun sürekli olarak politik tartışmalarla açmaza sürüklenmesine neden olmaktadır. Bunun yerine, genç nesli, gelişmesi ve kendi çözümlerini sunması konusunda motive etmemiz gerekir. Yaratıcılık sınır tanımaz. Yarışmacıların tek yapması gereken, çözümlerinin enerji dönüşümüne değerli bir katkı sağladığı konusunda jüriyi ikna etmesidir.”

Deutsche Messe Yönetim Kurulu'nun CeBIT'ten sorumlu üyesi olan Frank Pörschmann, CODE_n’in ilham verici bir atmosfer yaratmasını beklediğini belirterek “CeBIT, CODE_n yarışması ile yaratıcı genç şirketleri desteklemekte, yeniliklere somut ve yakından bakabilmek için eşsiz bir global vitrin sağlamaktadır” şeklinde konuştu ve şunları ekledi:  “Kendi İş fikirlerini büyük tutkuyla savunan genç şirket kurucuları, Hannover’de, kökleşmiş girişimci ve yatırımcılarla bir araya gelecek, CeBIT ise endüstrinin yenilikçi potansiyelinin hızlı ve hedeflenmiş gelişimi için verimli bir zemin sağlayacaktır. CeBIT 2013’te birçok seçkin uygulama ve heyecan verici sunumu görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Ernst & Young ortağı Gerhard Müller de CODE_n’in doğru yolda olduğuna inanıyor: “Genç şirketler ve yenilikçi kuruluşların, pazarda yer edinebilmek için desteğe ihtiyacı var. Geçen sene organize edilen CODE_n, bu desteğin nasıl gerçekleşebileceğine ilişkin etkileyici bir kanıt niteliğinde olmuştur. Şimdi de bu başarıdan hareketle ilerliyoruz. “BT ve Enerji” başlığına gösterdiğimiz ilgiyle heyecan verici bir yolda ilerliyor, Almanya ve diğer ülkelerde CODE_n'e daha da fazla ilgi kazandıracak bir profil sağlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder