6 Ocak 2013 Pazar

BARIŞ MANÇO 70.YAŞ GÜNÜNDE ANILDI




BARIŞ MANÇO HER DEVRİN DEVİ 

Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)-Unutulmaz şarkılara imza atan, Türk pop-rock müziğinin efsane ismi Barış Manço 70. yaş gününde Küçükçekmece'de   özel bir etkinlikle anıldı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Bu Dünya Bizim Memleket - Barış Ağabey 70 Yaşında” adlı programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan yardımcıları başta olmak üzere Barış Manço’nun ailesi, sanatçıyla ilgili çalışmalarıyla adını duyuran Semih Çelik ve Manço sevenleri katıldı.



‘O, HER DEVRİN DEVİDİR’
 ‘Asfalt Ozanı’ Barış Manço isimli söyleşide konuşan Semih Çelik, Manço’nun her devrin devi olduğunu söyleyerek, “O, çağdaş bir Karacaoğlan, çağdaş bir Yunus Emre’dir. Hala onun ismi anılıyor ve onun eserleri konuşuluyorsa belleklerimizde unutulmuyorsa, olumlu işler yapmış, günümüze gelebilmiştir. Bugüne dek, akademik çalışmalara konu olan Manço ile ilgili 10 adet  kitap yazılmış, 3 tez hazırlanmıştır. Türk Müziği hala onun etkisi altındadır. Bu kapsamda, Manço bizlere ölümün bir son olmadığını gösteriyor.” dedi.
Gün boyunca devam eden program kapsamında Semih Çelik’in ‘Bu Dünya Bizim Memleket - Türk matbuatında Barış Manço’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleştirildi. Barış Manço’nun 70. yaş gününe özel hazırlanan sergide Barış Manço’ya ait 70 fotoğrafa, kasetlere ve mecmualara yer verildi.


‘BABAM BENİM İLK KAHRAMANIM’
 Batıkan Zorbey Manço, “Babam benim ilk kahramanımdı. Ona çok özenirdim. Ne yazık ki sadece 14 yaşıma kadar onunla birlikte olabildim. Hep ‘Hayatta olsaydı bana ne derdi’ diye merak ettim. Şimdi geride bıraktıklarından ders çıkarmaya çalışıyorum.”diyerek babasına duyduğu özlemi dile getirdi.
Ayrıca Batıkan Manço, babasını hiç insanlardan dinlemediğini belirterek, katılımcılara ‘Barış Manço nasıl biriydi?’ diye sordu. Barış Manço severleri dinleyen ve onların sorularını yanıtlayan Batıkan Manço, küçükken zaman zaman babasını diğer çocuklardan kıskandığını da itiraf etti.
Oğlunun ardından söz alan Lale Manço ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a ve Semih Çelik’e teşekkür ederek, Barış Manço’yu dünya mirası haline getirmek istediklerini ve bunun için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


‘BARIŞ AĞABEY’ ŞARKILARIYLA ANILDI
 Barış Manço’nun büyük oğlu Doğukan Manço’nun DJ performansıyla coşan Küçükçekmeceliler, sevilen grup Gece Yolcuları’nın Barış Manço şarkılarıyla eğlendi. Gece Yolcuları’na eşlik eden konuk sanatçılar Efsun ve Cahit Berkay’ın performansları da katılımcılardan büyük alkış aldı. Katılımcılarla beraber Barış Manço’nun unutulmaz klasiklerini seslendiren Gece Yolcuları grubu ise, Türk müziğinin dünyanın her yerinde sevilip dinlenebildiğinin Barış Manço sayesinde anlaşıldığını ifade etti.


‘YENİ NESİLLERE BARIŞ MANÇO’YU TANITACAĞIZ’
 Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, “Burada barış var, burada sevgi var. Barış Manço, sevginin, saygının, vefanın ete kemiğe bürünmüş halidir. Ocak ayındaki kültür ve sanat programlarımızın teması ‘Vefa’. Vefa ve Barış Manço birbirleriyle özdeşleşiyor. Barış Manço dünyanın her yanında bir şeyler yaptı. Türkiye’nin gönüllü kültür elçisiydi. Bizler onu tanıdık, bundan sonraki nesillerin de onu tanıması için elimizden geleni yapacağız.”açıklamalarında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder