21 Ocak 2013 Pazartesi

BİZİM TÜRKİYE’DE 400 ŞİRKETİMİZ VAR






DEMSA GROUP’UN GETİRDİĞİ GALERİES LAFAYETTE’İ FRANSIZ BAKAN BRİCQ AÇACAK
Sait Halim Paşa Yalısı’nda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bakan Bricq’in de katılımıyla Fransız CEO’larla çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya, Demet Sabancı Çetindoğan, Zeynel Abidin Erdem, Sani Şener, Çağatay Özüdoğru, Ayhan Yavrucu, Yavuz Canevi, Yılmaz Argüden, Ahmet Kırman gibi isimler katıldı.

Toplantı çerçevesinde perakende, enerji, tarım çevre ve şehircilik alanlarında çalışma grupları oluşturduklarını söyledi.Sayın Çağlaya’nın, Sözde Ermeni soykırımına farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak bu konu üzerde siyasetçilerin karışmaması gerektiğini sadece tarihçilerin konuya değinmeleri savunarak '' Türkiye' nin her konuda şeffaf olduğunu tarihin bilgileri doğrultusunda ilerlenmesi, siyasetçilerin karışmasıyla her iki ülkenin de her konuda özellikle ekonomin zarar gördüğünü, ilişkilerin gerilediğini ileterek, siyasetçilerinin bu konuya karışmamaları gerektiğini savundu.

Her iki bakanlığın bir komite kuracağını ve başkanlıklarının kendilerimin yapacaklarına mutabık kaldıkların açıklayarak her iki ülkenin  bire bir birbirlerine daha yardımcı olacaklarını ve  işlerin, sorunların  daha çabuk çözüme ulaşacağını ilettiler.Yapılan kahvaltıda dikkat çeken konulardan biri ise; Michel BERNARDAUD, ( Comité Colbert Chairman ) konuşmasında markalardaki sahte ürünlerin giderek çoğalmasına ve ekonomiye ve markaya ciddi zarar verdiğini anlatarak. Yıllardır hukuksal anlamda çok uzun  yılları kapsayan bir süreç olduğunu ve hiç bir caydırıcı yapısının olmadığı gibi çok komik rakamlarla para cezasının olduğunu belirterek her iki bakanlıktan bu konuyla alakalı  ivedi olarak beklentide olduklarını belirtti.

Burada konuşan Bakan Bricq, devletlerin birbirleriyle buluşmalarının önemli olduğunu belirterek, Fransa için Türkiye’nin önemli bir sanayi ortağı olduğunu kaydetti.‘’Bizim Türkiye’de 400 şirketimiz var. Aslında bu da olması gereken düzeyde değil, ama biz Türk şirketlerinin de Fransa’da yatırım yapmasını istiyoruz. Biz Türk şirketlerinin de sermayesinin de satın almalarını, pay almalarını istiyoruz. Avrupalı olarak ben şunun bilincindeyim ki Avrupa öksürdüğünde bütün dünya zatürre olabiliyor.’’ derken konuşmasına şu şekilde devam eden Fransız Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq'in konuşması esnasında Demsa Group un Galeries Lafayette’i İstanbul da açmalarından çok mutlu olduklarını belirterek Bayan Sabancı 'nın  belirttikleri tarihinde seve seve açılışa katılacağını herkesin huzurunda dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder