12 Ocak 2013 Cumartesi

EGE LEZZETLERİYLE HER ÇARŞAMBA APERATİVO’DA


DOĞAL SEVECEN LEZZETLİ
Bodrum Bağarası’nın Ünlü aşçısı Ümmühan, Ege lezzetleriyle
Her Çarşamba Aperativo’da

Şef Hakan Bilge Yaman’ın iddialı menüsüyle kış aylarına merhaba diyen Aperativo, 23 Ocak’tan itibaren her Çarşamba öğle ve akşam yemeklerinde mutfağını Bodrum’un ünlü aşçısı Ümmühan’a emanet ediyor.
Ümmühan - İsmail Girgin, Bodrum’la ilgisi olan İstanbullu lezzetseverlerin yakından tanıdığı bir çift. 2005 yılından bu yana Bitez’de mandalina bahçelerinin ortasında açtıkları Bağarası adlı köy lokantasında yemeklerinin farklı lezzetleriyle ün salmışlar.


Ege ve Akdeniz yemeklerini kendi tarzıyla yorumlayan Ümmühan, mutfaktan, eşi İsmail Girgin ise servisten sorumlu. Bodrum Bağarası’nda yer bulmak hiç kolay değil. Günler öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Aperativo’da haftada sadece bir gün olduğuna göre, herhalde haftalar önce yer ayırtmak gerekecek.

Sakız ağacına geçirilmiş çöp şiş, çıtır mantı, şaraplıyeşil domates, kuru domatesli kuru üzümlü ıspanak kavurma, kırmızı erikli pırasa...


Ümmühan’ın menüsünde neler yok ki… Şaraplı yeşil domates, kırmızı erikli pırasa, kuru üzümlü ve kuru domatesli ıspanak kavurma, elmalı kırmızı pancar, tarçınlı barbunya, portakallı kabak, yeşil elmalı ve avokadolu rezene, buğday ve cevizli süzme yoğurt, erik ve kayısılı lahana dolması, fesleğenli fasulye, ıspanaklı veısırgan otlu sıcak mücver, koruklu zeytinyağlı kuru börülce, çıtır mantı, sakız ağacına geçirilmiş çöp şiş, erikli bamya,. Üstelik çeşitlerin sayısı her geçen gün artıyor…


Aperativo’nun işletmecisi Tolga Çinkitaş “Ümmühan, bundan böyle yaratıcılığını her Çarşamba öğle ve akşam yemeklerinde Aperativo için kullanacak. Mevsiminde otlarını ve malzemelerini Bodrum’dan beraberinde getirip, Aperativo Mutfağı’nda harika lezzetler yaratacak” diyor.


Çinkitaş; aynı zamanda İstanbul’un en başarılı dans mekânlarından biri olan Aperativo’nun kış menüsüyle böylece lezzet konusunda da bir farklılık ortaya koyduğunu belirterek şöyle devam ediyor:
“Atıştırmalıklardan oluşan menümüzü yeniledik ve şefimiz Hakan Bilge Yaman’la birlikte, konuklarımızı “Modern Akdeniz Mutfağı” konseptiyle ağırlamaya başladık. Öğle servisimiz de akşam kadar ilgi görüyor. Ümmühan’ı İstanbullu lezzet severlerle buluşturuyor olmaktan da doğrusu özel bir gurur duyuyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder