27 Ocak 2013 Pazar



HİLTON WORLDWİDE VE MARRİOT İNTERNATİONAL’DAN AKILLI VİZE ÇAĞRISI


DAVOS, İsviçre- Dünya seyahat endüstrisinin iki devi Hilton Worldwide ve Marriott International Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda hükümetlere küresel seyahat trendini hızlandıracak, yeni iş fıratları yaratacak ve ekonomik gelişimi destekleyecek.90 ülkede 7.000’den fazla oteli temsil eden iki şirket,  yönetilen, franchise ve sahip olunan mülklerde 600.000 kişiye istihdam sağlıyor. Dünya Ekonomik Forumu’nda ''Akıllı Vize'' politikaları için çağrı yapan uçuş, seyahat ve konaklama sektrörleri için ortak çalışma yapan şirketler,  2015 yılında bölgesel ve 2020 yılında küresel olarak uygulamaların hayata geçmesini bekliyor.
Akıllı Vize; güvenli, emniyetli doğrulanabilir çözümler sunuyor ve mobiliteyi,  teknolojinin üst düzeyde kullanılabilmesini, ağır vize koşullarını ortadan kaldırırken sadece seyahate odaklanmayı sağlıyor. Akıllı vize politikalarının bir sonucu olarak, veri sınırlar arasında toplanıp paylaşılıyor ve bu ileri derecede güvenlik, hükümet harcamalarını azaltan ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hilton Worldwide Başkanı ve CEO’su Christopher J. Nassetta ''2012'de Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonu’nun belirttiğine göre bir milyardan daha fazla insan sınırlarının dışına seyahat etti - küresel ticaret ve yeni işler için mükemmel bir  tetikleyici. Dünya Ekonomik Forumu’nda ekonomik, sosyal, çevresel ve politik sorunlarla mücadele etmek üzere bulunuyoruz. Uluslararası seyahati desteklemek ve önünü açmak ekonomik büyüme ve iş olanağı yaratacaktır” dedi. ''Zeki hükümetler insanların seyahat etmesini ve iş yapmasını engelleyecek hususları kaldırma konusunda ellerinden geleni yapıyorlar çünkü uluslararası seyahat ve turizmin ticareti tetikleyici etkisini çok iyi biliyorlar” diyen Marriott International başkan ve CEO’su Arne Sorenson şöyle devam etti: ''Güvenliğin üst düzeyde olduğunun bilincinde olarak, burada Davos'taki liderleri ileri görüşlü olmaya çağırıyor ve birleşik pazarlarda seyahat halindeki yolcuların oluşturduğu bir dünyada bir sonraki 10 yıllık zaman sürecinde 2 milyarıncı dünya gezginini görmeyi umut ediyoruz.”

TÜRKİYE 10 YILDA TURİST SAYISINI İKİYE KATLADI
Türkiye gibi uluslararası seyahat ve turizmin ekonomik yararlarının farkında olan bazı ülkeler, destinasyonda vize alma uygulaması ile 10 yılda uluslararası turist sayısını ikiye katladı. Güvenli ve elverişli seyahati birincil politikaları haline getiren bu ülkelerin bu tip uygulamaları dikkat çekerken, Çin ise üç günlük Pekin ziyaretini 45 ülke için vizesiz hale getirdi; Rusya, Avrupa Birliği içine ve Avrupa Birliği’nden gelen ziyaretleri vizesiz kabul edtmeye başladı.  Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ise vize işleminin çevrimiçi olduğu ve dakikalar aldığı elektronik vizeler ile bu işlemi gerçekleştiriyorlar. ASEAN ülkeleri (Güneydoğu Asya Devletleri Birliği) ekonomik gelişimi desteklemek için alışılmış bölgesel vizeye doğru hareket ediyor.  Geçen yıl, ABD Başkanı Barack Obama yeni bir ulusal seyahat ve turizm politikasının geliştirdiklerini duyurdu. O zamandan bu yana, ABD’de önemli gelişmeler yaşandı ve  vize programının Tayvan'ı da içine alması,  yüz yüze görüşmelerin özellikle Çin, Brezilya, Meksika 'da bir haftanın altına indirilmesi uluslararası gelişlerin artmasına sebep oldu.

Nassetta ve Sorenson,  ''Seyahati kolaylaştıran, ekonomileri güçlendiren ve dünya çapında iş olanakları sağlayan ileri görüşlü hükümetleri alkışlıyoruz. Özel sektörü ve Forum liderlerini gelişimin devamı ve küresel vize ve giriş politikalarının eklenmesi ve ürünlerin serbest bir şekilde dolaşımını, servislerin ve insanların serbest dolaşımını sağlayacak güçlü ortaklar olarak görüyoruz'' diyerek konuşmalarını sonlandırdı. 6.3 Trilyonluk bir pazar yaratan küresel seyahat ve turizm endüstrisi 2011 yılında dünya  GDP'sinin %9.1’ini oluşturdu. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyine göre endüstri, direkt olarak 98 Milyon kişiye istihdam sağlıyor. Hilton Worldwide ya da Marriott International'ı daha fazla bilgi için ziyaret edebilirsiniz. Dünya Ekonomik Forumu Hakkında daha fazla bilgi için www.weforum.org'u ziyaret ediniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder