17 Mayıs 2015 Pazar

Anı Tur ile çok özel Varna turu

Varna Turu ile Tarih Kokan Bir Tatile Hazır Olun
Anı Tur güvencesi ve en uygun fiyatları ile düzenlenen Varna Turu sadece Anı Tur’a özel bir hizmettir. Tek bir tur satın alarak büyüleyici Varna şehrinin yanında, doğa güzellikleri ile Burgaz ve tarihi yarımada olan Nessebar’ı da gezme şansını yakalayacaksınız.
Bulgaristan’ın en büyük üçüncü şehri olan Varna, ülkenin en gözde turizm şehridir. Her yaz yurt içinden ve yurt dışından gelen birçok turiste ev sahipliği yapan şehir, Karadeniz’in incisi olarak da bilinir.

Tarihi mekanları açısından oldukça zengin olan Varna’da Roma Hamamı, Arkeoloji Müzesi, Bazilika ve Katedral mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Arkeoloji Müzesi’ni gezerken şehrin eski çağlarına ait 100 binden fazla obje ve anıtı inceleme fırsatına da sahip olacaksınız. Bulgaristan’ın Osmanlı’dan kurtuluşu şerefine yapılan Varna Katedrali ise altın kaplama kubbeleri ile gözlerinizi kamaştıracaktır. Katedralin içerisini gezerken ihtişamına hayran kalacaksınız. Yine Varna’nın clup, bar, cafe ve enfes restoranları ile süslü olan kordonunda yürüyüş yapmak da ayrı bir keyif yaşatacaktır.

Karadeniz’in dördüncü büyük şehri olan Burgaz, denizinin güzelliği ile doğaseverler için mutlaka gezip görülmesi gereken yerlerden biridir.Nessebar ise Burgaz yakınlarında, dar bir geçit ile anakaraya bağlı şirin ve romantik bir yarımadadır. Kayalık bir yarım adanın üzerinde yer alması, 1983 yılında da eşsiz bir tarihe ve kültüre sahip olması nedeni ile Nessebar, “Dünya Kültür Mirası Anıtı” olarak seçilmiştir. Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan bu tarihi yarımadada, bin yıldır varlığını koruyan Roma, Bizans ve Ortaçağ kalıntıları ile Bulgar kiliseleri bulunmaktadır. Kent 13.yy ve 14.yy eserleri ile de oldukça ünlüdür. Kiliselerin cephe tasarımları ile ilgi çeken yer görkemli bir antik atmosfer sunmaktadır.Anı Tur’un yurtdışı turlarından Varna-Nessebar Turu’nu satın alarak unutulmaz bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder