17 Mayıs 2015 Pazar

Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası gerçekleşti

Avea Prıme Pro-Am Golf Turnuvasında  Amatör Golfçüler Profesyonelce Yarıştı
Dünyanın dört bir yanında düzenlenen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın  (Ladies European Tour) Türkiye ayağında, amatör ve profesyonel oyunculardan oluşan takımların yarıştığı Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası, 16 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. Turnuvada Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Rahmi KOÇ, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU, Erkan Akdemir, Mete BOYBEYİ, Esat Başar NUHOĞLU ve Ali ÖZDOĞAN gibi iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya geldi.


Avrupa’nın ilk ve tek aydınlatmalı golf sahası olan Carya Golf Kulübü’nde gerçekleştirilecek Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı öncesinde, 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncudan oluşan takımların yarıştığı Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası, 16 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Rahmi KOÇ, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU, Erkan Akdemir, Mete BOYBEYİ, Esat Başar NUHOĞLU ve Ali ÖZDOĞAN gibi iş ve cemiyet dünyasının yakından tanıdığı isimlerden oluşan 42 takımın mücadelesi oldukça çekişmeli geçti. Avea Prime Pro-Am’de oynayan profesyonel bayan golfçüler arasında Laura Davies, Klara Spilkova, Carly Booth, Amy Boulden ve Leigh Whittaker gibi başarılı isimler vardı. Profesyonel oyuncular Regnum Carya Golf & Spa Resort´ta konakladılar.Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası’nda birinciliği ve ikinciliği Avea takımları aldı. Louise STAHLE’nin liderlik ettiği Zeynep ÇELİKOĞLU, Serra EVRENGİL ve Selen KOÇ’dan oluşan Avea takımı 2015 Avea Prime Pro-Am’in kazananı oldu. Alex PETERS’ın başı çektiği Oya Dağlı, Esra Hergül ve Nida Cireli’nin yarıştığı Avea takımı ise ikinci oldu. Üçüncülüğü, Amy BOULDEN’in liderlik ettiği Mehmet Çoban, Gülay Dora ve Can Kaman’ın dahil olduğu Regnum ekibi kazandı. Turnuvanın birincilik ödüllerini Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su, Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve AVEA CEO’su Erkan Akdemir verdi. 


Avea Prime Pro-Am’de yarışan Regnum Carya Golf Spa Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Fikret ÖZTÜRK ve Mineks International ve National Golf Kulübü Başkanı Bülent GÖKTUNA;  “Pro-Am Turnuvamızın sponsorluğunu ikinci kez Avea Prime üstlendi. Profesyonel ve amatör oyuncuları bir araya getirdiğimiz ve son derece keyifli geçen turnuvada, Avea Prime’a golf sporuna verdiği destekten ötürü teşekkür ediyor, önümüzdeki yıllarda da bu işbirliğinin güçlenerek devamını diliyoruz.” dedi. 2008 yılından beri Mineks International organizatörlüğünde yürütülen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı, bu sene Mineks International ve Regnum Carya Golf & Spa Resort organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Turnuva, her yıl Carya Golf Kulübü ve National Golf Kulübü’nde dönüşümlü olarak düzenlenecek. Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen bu yarışma, 17 - 20 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştikten sonra İngiltere, Fransa, Hollanda, İskoçya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Almanya, Çin, Hindistan, Güney Afrika, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde devam edecek. 


Carya Golf Kulübü
2010 yılından beri hizmet veren Carya Golf Kulübü, geleneksel İngiliz mimarisine sahip Türkiye'nin ilk klasik golf kulübüdür. The Championship Golf Sahasına sahip Carya Golf Kulübü’nün tasarımı, beş kez British Open şampiyonu olan Peter Thomson'ın kurucusu olduğu Thomson Perrett&Lobb Golf Course Architects tarafından yapılmıştır. Saygın golf yayınları tarafından dünyanın en iyi 100 golf kulübü arasında gösterilen Carya Golf Kulübü, Türkiye'de 18 delikli uluslararası turnuva oynatma hakkına sahip ender kulüplerdendir. Carya Golf Kulübü, Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek 18 delik ışıklandırılmış golf sahasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder