29 Mayıs 2015 Cuma

Emirates, A380 destinasyonlarına Avustralya’nın önemli şehri Perth’i de ekledi

Filosunda 60 adet çift katlı A380 uçağı bulunduran Emirates Havayolu, Avustralya’nın önemli şehri Perth’e bu model uçak ile başlattığı yeni seferi ile dünya çapında A380 hizmeti verdiği destinasyon sayısını 33’e çıkardı.Emirates Havayolu, Avustralya’da A380 hizmeti vermeye başladığı dördüncü şehir olma özelliği taşıyan Perth ile Dubai arasında günlük 982 yolcu taşıyor.Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates Doğu Ticari Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı, Barry Brown: “Perth’e ilk A380 hizmetini tanıtmak Emirates için çok büyük bir gurur. Dünyanın en gelişmiş uçağı olan A380, üç sınıfta en iyi hizmeti sunuyor. Bugün Avustralya’nın dört şehrinde verdiğimiz hizmet Avustralya’da küresel seyahat etme talebinin bir kanıtı. A380 uçağının yanı sıra Qantas ile ortaklığımız Avustralyalılara daha fazla Avrupa ve Amerika şehirlerine uçuş hizmeti sunmakta. Yolcular, Dubai uluslararası havalimanında A380 için yapılan terminal A salonundan geçerek A380’in kusursuz yolculuğunu deneme imkanı bulabiliyor” dedi.


Ortak havayolu Qantas ile, Avustralya’dan Dubai’ye toplam günde yedi kez A380 hizmeti veren Emirates, bu uçuşlarıyla küresel ağında 140'tan fazla bağlantı sağlıyor.Perth Havalimanı Genel Müdürü Brad Geatches: “Emirates’in Perth’e ilk hizmeti 13 yıl önce, 2002’de başladı. Perth Havalimanı, A380 uçuşları ile aynı zamanda dünya çapında daha fazla yolcuya hizmet veriyor ve Avustralyalılara bu sıra dışı uçakta yolculuk yapma imkanı sunmak çok büyük gurur” dedi.A380 uçuşlarının başlamasına paralel olarak, Emirates, Perth Havaalanı'nda genişletilmiş dinlenme salonu ile Batı Avustralya pazarına yatırım yapıyor. Bu yıl içerisinde açılacak olan salonu ile A380 yolcularına daha fazla kapasite sunacak.

Emirates, ikonik A380 uçağı sipariş eden ilk havayolu olma özelliği taşıyor. Bugün Emirates’in filosunda hazırda 61 adet ve sipariş halinde 79 adet bulunan uçakları ile havayolu bu uçağın dünyada en büyük operatörü olarak kabul ediliyor.Emirates’in A380 uçağı, ekonomi sınıfında geniş koltuk hizmeti verirken, aynı zamanda tüm yolculara ücretsiz 10 MB ve 1 dolar karşılıklı 500 MB Wi-Fi bağlantısı sağlıyor. Ayrıca ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice aracığıyla yolcular 2.000’den fazla eğlence kanalına erişebiliyor.Üç kabin sınıfında da Perth’e uçuş gerçekleştiren, Emirates A380 uçağında, alt güvertede yer alan ekonomi sınıfında 401 koltuk, business sınıfında 76 tamamen yatağa dönüşebilen koltuk ve üst güvertede First sınıfında 14 tane özel oda bulunuyor.First sınıf yolcuları beş yıldızlı şefler tarafından hazırlanan ordövr ve lezzetlerin tadını çıkarabiliyor. Ayrıca uçakta bulunan özel duş kabininden faydalanabiliyor.Tüm Emirates uçuşlarında olduğu gibi, yolcular Business Class’ta 40kg ve Economy Class'ta 30kg bagaj hakkından yararlanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder