10 Mayıs 2015 Pazar

Seyahat Acentaları - Akademi İşbirliği Arama Konferansı Ankara’da Başladı

TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen “Turizmde Personel İstihdamı Akademi-Sektör İşbirliği (Seyahat Acentacılığı) Arama Konferansı” Ankara’da, Limak Ambassadore Otel’de başladı. Toplantıda seyahat acentacılığı alanında istihdam edilecek personelin sahip olmaları gereken nitelikler ve akademik kurumlarda bu alanda verilen eğitim ile yaşanan sorunlar tartışılacak.


TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen “Turizmde Personel İstihdamı Akademi-Sektör İşbirliği (Seyahat Acentacılığı) Arama Konferansı” Ankara’da, Limak Ambassadore Otel’de başladı. 8. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı kapsamında düzenlenen toplantıya TÜRSAB Orta Anadolu BYK’nın faaliyet alanına giren illerdeki üniversitelerin turizm bölüm ve programlarında görevli olan akademisyenler ile seyahat acentalarını temsilen 45 kişi katıldı. Toplantıda seyahat acentacılığı alanında istihdam edilecek personelin sahip olmaları gereken nitelikler ve akademik kurumlarda bu alanda verilen eğitim ile yaşanan sorunlar tartışılacak.



Toplantının açılışında konuşan TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanı Ercan DURMUŞ, seyahat acentalarının turizm sektörünün temel taşlarından biri olarak çalışanların niteliklerinin ve bu nedenle de sektörde görev alacak öğrencilerin eğitimlerinin önemi üzerinde durdu. Durmuş, TÜRSAB BYK olarak kendi alanlarına giren bölgede faaliyet gösteren seyahat acentalarına yönelik uyguladıkları ankette en önemli görülen konulardan biri olarak nitelikli işgücü ihtiyacının ortaya çıktığını, araştırmadan elde edilen sonuçlardan yola çıkarak bu konuda bir arama konferansını düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı. TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanı Ercan DURMUŞ, toplantı sonucunda elde edilecek sonuçların bu alanda gerçekleştirmeyi planladıkları bir dizi eğitim ve uygulama etkinliğine altyapı oluşturacağını sözlerine ekledi.


Toplantının açılışında konuşan Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK ise, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile 1990’lı yılların başından bu yana, özellikle 2002 yılından itibaren turizm yayıncılığı ve araştırmaları alanında pek çok uygulamaya imza attıklarını açıklayarak; “Anatolia olarak amacımız, ülkemizde turizm eğitimi ve araştırmalarının niteliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu” söyledi. Prof. Dr. Kozak, 2009 yılından bu yana Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarını düzenlediklerini açıklayarak, son iki arama konferansında Turizm Fakültelerinde açılan Rekreasyon Yönetimi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin konu alındığını, bu arama konferansı ile serinin üçüncü toplantısını gerçekleştirmekten memnun olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Kozak, toplantının gerçekleştirilmesindeki işbirliği ve katkılarından dolayı TÜRSAB Orta Anadolu BYK yönetimi ile Ercan DURMUŞ ve Burhan MUTLU’ya teşekkür etti.8. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı kapsamında düzenlenen “Turizmde Personel İstihdamı Akademi-Sektör İşbirliği (Seyahat Acentacılığı) Arama Konferansı” 8-9 Mayıs 2015 tarihlerinde Limak Ambassadore otelde çalışmalarını devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder