10 Mayıs 2015 Pazar

Özyeğin Üniversitesi “Gastronomi Sempozyumu” düzenledi

29-30 Nisan’da Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen Gastronomi Sempozyumu’nda iki gün boyunca uzman konukların katılımıyla farklı pek çok konu başlığı tartışıldı. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve  ÖzÜCuisine öğrenci topluluğu işbirliği ile düzenlenen Gastronomi Sempozyumu 29-30 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirildi. 


Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan Akademik Bina 3 Hukuk Fakültesi Oditoryumu’nda düzenlenen etkinliğin ilk gününde Aydın Beyhan, Berna Orak ve Melek Gözübüyük’ün katılımlarıyla Havayolu ve Kruvazier İkram Hizmetleri, Batuhan Apaydın ve Tuba Şatana’nın katılımıyla Restoranlar ve Sosyal Medyanın Önemi, Deniz Ayşe Yazıcıoğlu ve Autoban Mimarlık’ın katılımıyla Mutfak ve Restoran Tasarımı başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Aynı gün Kemal Demirasal ve Kerem Akçaba Alancha’nın Hikayesi’ni anlattı, Claudio Chinali ise Eataly ve Sürdürülebilirlik konusundaki görüşlerini paylaştı. Sempozyumun son oturumunda ise Sonradan Gurmeler topluluğu adına Ömürden Sezgin ve Aycan Öz topluluğun hikâyesini ve Fatih Kadınlar Pazarı Sokak lezzetlerini anlattı.


Eti, Nudo, Eriş Un, Metro ve Vestel firmalarının altın sponsor; Eataly, Testo firmalarının gümüş sponsor; İmpeks, Sütaş ve Brunch Plus firmalarının bronz sponsor ve Sırma, Komagene, Doğadan, Ekol Food ve Redbull firmalarının ürünleriyle destek verdiği etkinliğin ikinci günü Duygu Tuğcu, Serkan Bozkurt, Ali Ronay, Emrah Köksal Sezgin ve Maksut Aşkar’ın katılımlarıyla düzenlenen Şefler Paneli ile başladı. Daha sonra, Defne Koryürek Slow Food Hareketi’ni, Vedat Başaran Osmanlı Mutfağını anlattı. Programın devamında Nilhan Aras Anadolu’da Yemek Kültürü Araştırmacılığı ve Ayşın Işıkgece de Coğrafi İşaretli Ürünler konusunu anlattı. Tangör Tan Gastrominin Özü: Tarım konusunu ele alırken Aslı Aksoy, “Zeytin İzinde Projesi”ni aktardılar. İkinci günün son oturumunda Aydan Üstkanat Food Styling ve Mehmet Ateş de Yemek Fotoğrafçılığı konularını ele aldı. Sempozyum sonunda Mehmet Ateş katılımcılara yemek fotoğrafçılığı konusunda bir workshop verdi.

Etkinlik boyunca, Le Cordon Bleu şeflerinin öğle aralarında gerçekleştirdikleri gastro-showlar büyük ilgi gördü.Sempozyumun ilk gününde Armada Otel işbirliği ile Gurmebüs kampüse geldi. İlk günün akşamında gerçekleştirilen network etkinliği kapsamında Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Yasemin Yönet mini bir konser verdi. Etkinliğin ikinci gününde öğle arasında Kültür Sanat Kulübü işbirliği ile kampüs içindeki sanat eserlerinin rehberli turu gerçekleştirildi. Etkinlik süresince birçok firma stand açtı ve sponsor firmalardan bazıları ise kampüs içinde ve sosyal medya üzerinde ilgi çekici oyunlar sergiledi. Katılımcıların yaklaşık yarısını bilet satışıyla etkinliğe katılan ÖzÜ dışındaki üniversiteler, akademisyenler ve sektör profesyonelleri oluşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder