1 Mayıs 2015 Cuma

Sektör Liderleri Turizmim Geleceğini Konuşuyor

Dünya turizmine yön veren liderler World Tourism Forum kapsamında İstanbul'da bir araya geldi


30 Nisan 2015 / 17:10
TURİZMİN SESİ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ilk kez gerçekleşen forumun ilk bölümünde online turizmin geleceği konuşuldu.Veridone: Türkiye seyahatte en çok tercih edilen ülke oldu bununla gurur duymalısınız.



World Tourism Forum’da konuşan TripAdvisor Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Verdon-Roe, geçen yıl Türkiye’nin bir sürpriz yaparak tüm dünyada seyahatte en çok tercih edilen ülke seçildiğini açıkladı. Veridone, ‘’ Türkiye çok popüler bir yer oldu. Geçen sene seyahatte en çok tercih edilen ülke seçildi. Bununla gurur duymalısınız. Tüm dünyanın dikkatini çektiniz’’ dedi. Dünya turizmine yön veren liderler World Tourism Forum kapsamında İstanbul'da bir araya geldi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle World Tourism Forum Türkiye'de ilk kez düzenlenen organizasyonda Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri’nden katılımcılarla turizm sektörünün geleceği masaya yatırıldı. World Tourism Forum bu yıl online turizm konusu mercek altına alındı.



Türkiye bağlantı noktalarını teknolojiyle birleştirmeli
World Tourism Forum kapsamında bir konuşma yapan TripAdvisor Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Verdon-Roe online turizm konusunda online seyahat ve mobil telefon uygulamalarının inanılmaz büyüdüğüne dikkat çekti. Türkiye’nin Dubai modelinde olduğu gibi seyahatin başladığı havayolundan otele varış sürecine kadar tüm fiziki ulaşım ve teknolojinin beraber kurgulanması gerektiğini kaydetti.


Kane: Facebook’ta en çok seyahat fotoğrafları paylaşılıyor
Online seyahat konusunun her geçen gün öneminin arttığını vurgulayan Facebook ve Instagram MENA Bölgesi Seyahat, Otomotiv ve Finanstan Sorumlu Başkanı Terry Kane, Facebook’ta yüzde 51’le en çok seyahat anıları ve fotoğrafları paylaşıldığını söyleyerek, ‘’ Düğün veya doğum gününden daha çok seyahat fotoğrafları öne çıkıyor. Burada büyüme çok ciddi. İstanbul medeniyetler beşiği ve İstanbul’un çok ciddi avantajları var turizmde. Küresel seyahatte bağlantı önemli konu. Dünya artık çok daha açık hale geldi. Dünyada 9 kişiden 1’i seyahat ediyor. Eğitimin turizme ve seyahate odaklanması gerekiyor’’ dedi.



Benjamin: Yunanistan bitmiş durumda Türkiye ise parlıyor
CNN International Finans Editörü Todd Benjamin ise Türkiye’ye ilk 20 yıl önce geldiğini ve eşine Kalkan’da evlilik teklif ettiğini anlatarak, ‘’Türk havayolu şirketleri çok başarılı ancak uçaktan indiğinizde trafik çok ciddi bir sorun. Türkiye’nin misafirperverliğine hayranım. Ancak İstanbul’da yollar yeterli değil. Uzun vadede trafiğe çözüm bulunması gerekiyor. Avrupa’da ciddi bir işsizlik problemi var. Yunanistan’da da belirsizlik devam ediyor. Yunanistan bitmiş durumda ve Türkiye parlıyor. Türkiye’de orta sınıfın büyüdüğünü gözlemliyoruz ki bu çok umut vaat edici. Türkiye turizmde parlaklığını koruyor’’ diye konuştu.



Leirvaag: Dünyada uçuş sayısı artacak seyahat danışmanlığı kavramı değişecek
Amadeus Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Svend Olav Leirvaag ise Türkiye ekonomisi ve turizminin muazzam olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi: ‘’Türkiye turizmi göz dolduruyor. Fiziksel alt yapı İstanbul’da geliştirilmeli. 3’ncü havayolu yapılıyor İstanbul’a. Türkiye en sorunsuz birbirine alt yapı ulaşım sistemini geliştiriyor. Bu çok önemli bir durum. Dünyada uçuş sayısı artmaya devam edecek. Turistler otellerde daha fazla kalacak. Seyahat danışmanlığı kavramının da önümüzdeki dönemde değişim bekliyoruz. Yabancı dil ve doğru yabancı dilin doğru yaşta öğretilmesi konusu önem kazanan bir diğer alan. Seyahat konusunda en geç lisede lisede müfredat oluşturulmalı. 20’den fazla ülkede bu yapılıyor’’ dedi.



Voncke: Yükselen piyasalar gelişmiş piyasaları geçti
Expedia EMEA Piyasa Yönetimi Başkan Yardımcısı Ait Voncke yükselen piyasaların gelişmiş piyasalara göre seyahat cirolarında daha iyi durumda olduğunu belirterek, ‘’Çin uçak biletinde lider. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ABD ve Avrupa artık seyahat konusunda merkezde değil. Yükselen piyasalar gelişmiş piyasaları geçti. Türkiye’de yüzde 46 olan payımız yüzde 60’a çıktı. Bu çok umut verici bir gelişme bizim açımızdan’’ şeklinde konuştu.



Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: Yaşlı bakım merkezinde turiste odaklandık
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, gelecekte sağlık turizminin termal, medikal ve yaşlı bakım merkezi olmak üzere 3 noktada birleştiğini belirterek, "Geçen yıl 500 bin kişinin Türkiye’ye gelerek sağlık hizmeti aldı. Turistlerimiz geliyor, burada tatil yapıyor daha sonra bakıyoruz ki Türkiye'deki sağlık sistemini de öğreniyor. Hizmet almaya gelenlere bakıyoruz daha önce Türkiye'ye gelmişler. Bu giderek artıyor. Türkiye, son 10 yılda hekim kadrosunu 58 binden 130 bine çıkardı. 70 bin uzman hekimi, yardımcı sağlık personeli ve yaklaşık 500 özel hastanesiyle, bu gücüyle kaliteli sağlık hizmeti ve daha uygun ücretle bu hizmetleri veriyor olması, Türkiye'ye cazibenin daha da artacağını gösteriyor. Özellikle komşu ülkelerimizde bu görüşmeleri yapıyoruz. Avrupa'da da birçok ülkeyle görüşüyoruz. Dünyada insan nüfusu yaşlanıyor. Yaşlı insanlara bakma noktasında da ciddi sorunlar ve maliyetler var. Türkiye, Avrupa ülkeleriyle işbirliği noktasında çalışmalar yapıyor. Özellikle ülkemizde yaşlı bakım merkezleri noktasında Avrupa ülkeleriyle iş birliği yapıyoruz" dedi.



2019’da 8 milyar dolarlık sağlık turizmi geliri hedefliyoruz
Gümüş, 2014- 2018 yılları arasında Türkiye'de sağlık turizminin kalkınmada temel başlık olarak görüldüğünü belirterek, 2019 yılı itibarıyla yaklaşık 2 milyon uluslararası hastanın sağlık turizminden faydalanması için Türkiye'ye gelmesinin hedeflendiğini söyledi. Şu anda yaklaşık 2,5 miyar TL olan bu bedelin, 2019 yılında yaklaşık 8 milyar dolara çıkmasının beklendiğini anlatan Gümüş, Türkiye'deki bütün kaynaklarla birlikte bunları değerlendirdiklerini bildirdi. Sağlık Bakanlığı olarak yaklaşık 42 bin yataklı yeni şehir hastaneleri yaptıklarını, bunların yeni konsepte akıllı binalar ve modern teknolojiyle güçlü sağlık merkezleri olacağını dile getiren Gümüş, "Bazı kliniklerimizi uluslararası klinik haline getireceğiz. Başbakanlık Genelgesiyle Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu kuruldu. İki ay içerisinde yeni yönetmelik, yeni müfredatları hazırlayacağız, fiyatlandırma, tanıtma politikaları ve ülkeler arası işbirliğini de bu koordinasyonu üstlenecek. Sağlık turizminde en önemli nokta doğru ve kaliteli sağlık hizmeti vermek. Türkiye'de her kliniğin uluslararası anlamda sağlık hizmeti vermesini de planlayacağız. Akredite merkezler, sağlık turizmini verecekler. Akreditasyonu da Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı'nın kayıt akreditasyon enstitüsü verecek. Sağlık turizmini önümüzdeki yıllarda daha fazla duymaya başlayacağız. Bu ülkede hem kendi vatandaşlarımıza ve hem de bize başvuran dünyanın diğer ülkelerinden başvuranlara en iyi sağlık hizmeti verme noktasında çalışmalara devam edeceğiz" dedi.



Bayındır: İstanbul, 4 mevsim ve 12 ay yaşayan bir şehir
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, dünyanın içinde bulunduğu koşullarda turizmin Türkiye'ye, uluslararası rekabette üstünlük sağlayan en önemli sektör olduğunu söyledi. Turizmin Türkiye'de son 10 yılda bir sıçrama yaparak, ekonominin en çok döviz girdisi sağlayan sektörü olduğunu ifade eden Bayırdır, "Ülkemizin sahip olduğu turizm değerleri içinde en üst sıralarda yer alan İstanbul, dört mevsim ve 12 ay yaşayan bir şehirdir. Kültür, tarih, sanat, eğlence, alışveriş, sağlık, toplantı, organizasyon gibi birçok segmenti tek bir marka altında toplayabilen dünyanın sayılı şehirlerinden birisidir. Bu zenginliği de turizm alanında kullanmak için emin adımlarla ilerlemektedir" diye konuştu.



Türkiye ekonomisi düzeldi İsveç’ten Türkiye’ye dönüş başladı
Eski İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, İstanbul'un harika bir şehir olduğunu belirterek, İsveç'te çok sayıda Türk'ün yaşadığını söyledi. İsveç'te yaşayan bazı Türklerin, Türk ekonomisinin daha güzel hale geldiği için ülkesine döndüğünü ifade eden Reinfeldt, turizmin tüm dünyada büyüyen bir endüstri olduğunu kaydetti. Uluslararası 1 milyar turistten bahsedildiğini anlatan Reinfeldt, turizmin tüm dünyada yeni iş alanları yaratan bir sektör olduğunu belirtti.



Reinfeldt, "Turizm yoluyla çok daha iyi bir küresel bakış açımız olacak. Turizm bütün ülkelerde istihdam yaratıyor. Büyümelerin büyük şehirlerde olduğunu görüyoruz ama turizm diğer şehirlerde de istihdam yaratıyor. Başbakanken Konya Kulu’yu ziyaret etme şansı buldum. Kulu’da herkes İsveççe biliyordu bundan çok gurur duydum" dedi.

Eski İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt,(TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş,Expedia EMEA Ait Voncke,Amadeus Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Svend Olav Leirvaag,CNN International Finans Editörü Todd Benjamin,Facebook ve Instagram MENA Bölgesi Seyahat, Otomotiv ve Finanstan Sorumlu Başkanı Terry Kane,TripAdvisor Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Verdon-Roe 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder