1 Mayıs 2015 Cuma

Türkiye’de ilk kez üretilen, teknik ve ev tekstilinde çığır açacak ürünler geliyor

Yerli, yabancı 2.000’in üzerinde ev tekstil markası CNR’de boy gösterecek
Düzenlendiği her yıl, dünya çapında yankılar uyandıran Evteks Fuarı, 20 yılda olağanüstü bir büyümeye imza attı. 20 yıl önce ilk açıldığında 600 metrekarede düzenlenen fuar, bugün 265 kat büyüyerek 160 bin metrekareye ulaştı. CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek Evteks’te, döşemelik kumaş,  tül-perde alanında söz sahibi yerli ve yabancı  2 bin ev tekstili markası sektörde çığır açacak. Sağlık dostu ve çevreci ürünler fuarda sergilenecek.


Ev tekstiline dair her türlü ürünlerin sergileneceği “EVTEKS İstanbul Ev tekstili Fuarı” 21. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. CNR EXPO Yeşilköy’de organize edilecek EVTEKS Fuarı”, 20 yılda olağanüstü bir büyümeye imza attı. 20 yıl önce ilk açıldığında 600 metrekarede düzenlenen fuar, bugün 265 kat büyüyerek, 160 bin metrekareye ulaştı. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından 19-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında organize edilecek fuar, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD)  işbirliğinde düzenlenecek.  Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in de desteğiyle gerçekleştirilecek fuarda, teknik ve ev tekstilinde çığır açacak ürünler sergilenecek.


Türkiye’de ilk kez üretilen ürünler...
Dünya ve Türkiye’den ev tekstili döşemelik kumaş ve tül-perde alanında söz sahibi büyük üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilecek EVTEKS’te anti alerjik uyku ürünleri ilk kez sergilenecek. Sağlıklı, konforlu ve hijyenik uyku ortamı sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez üretilen anti alerjik uyku ürünleri, alerjik bünyelerin imdadına yetişecek. Anti alerjik uyku ürünleri, özellikle bahar alerjisine bağlı olarak oluşan burun akıntısı, sürekli hapşırık, sulanmış gözler, kaşınan ve kabaran cilt, öksürük, nefes tıkanıklığı ve göğüs hırıltısı gibi insanın hayat kalitesini düşüren olumsuzlukları en azından uyku esnasında giderilmesini sağlayacak. Dünyaca ünlü kaşmir şallarından sonra Türkiye’de ilk kez kaşmir havluları da üretildi. Havlular, yüksek nem çekme, sıvı emme kabiliyeti, oldukça hızlı kurulama özelliği ile dikkat çekiyor.


Sektöre 2 milyar dolarlık katkı
Geçtiğimiz yıl düzenlenen EVTEKS Fuarı’nda olduğu gibi bu yıl da Yunanistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Polonya, Rusya, Fas, İngiltere ve İran’dan çok sayıda profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Ev tekstilinde 2016-17 yıllarının trendlerini belirleyecek EVTEKS Fuarı’nın sektöre 1.5 ile 2 milyar dolar arası ihracat hacmi yaratması bekleniyor. Yerli ve yabancı 2 binin üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirilecek fuarda, 125 bin ziyaretçi hedefleniyor.
Tülden perde sistemlerine, banyo ürünlerinden uyku ve yatak odası tekstiline, döşemelikten mutfak ve yemek odası tekstiline kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan EVTEKS Fuarı’nda,  dizaynist bölümünde Hollanda, Fransa, Portekiz ve İngiltere’nin dünyaca ünlü desen stüdyoları yer alacak. Evteks Trend Alanı’nda önümüzdeki yılların ev tekstil trendleri sergilenecek. Yurt içi ve yurt dışından ünlü tasarımcılar EVTEKS’e katılarak, seminerler verecekler.


Dünyanın dört bir yanından alıcılar EVTEKS’te olacak
Türkiye’de yıldızı parlayan ev tekstil sektörünün en büyük platformu olan EVTEKS Fuarı, başta İstanbul, Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, İzmir, Denizli, Tekirdağ ve Uşak başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli alıcıları ağırlayacak. İç piyasada olduğu kadar uluslararası arenada da büyük ilgi toplayan EVTEKS’e Hollanda, Fransa, Belçika, İspanya, İtalya, Mısır, Portekiz ve Yunanistan başta olmak üzere Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden çok sayıda alıcı gelecek.  Fuarda özellikle İspanya, Belçika ve Fas’ın ülkelerinde sektörün öncü firmalarından seçerek oluşturduğu milli düzeydeki pavilyonlar dikkat çekecek. İspanya 29 firma, Belçika 15 firma, Fas ise 6 firma ile EVTEKS’e çıkarma yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder