1 Mayıs 2015 Cuma

World Tourism Forum başladı

Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri'nden katılımcılarla turizm sektörünün geleceğinin masaya yatırılacağı World Tourism Forum açılış konuşmaları ile başladı


30 Nisan 2015 / 16:38
TURİZMİN SESİ
Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri'nden katılımcılarla turizm sektörünün geleceğinin masaya yatırılacağı World Tourism Forum açılış konuşmaları ile başladı


Yoğun ilginin olduğu forumun açılış konuşmasını yapan WTF Başkanı Bulut Bağcı, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri WTF'ye Katar, Dubai ve Azerbaycan programları ile devam edeceklerini söyledi.


Açılışta bir konuşma yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır ise, "Turizm Türkiye'de son 10 yılda en çok sıçrama yaparak döviz girdisi sağlayan sektör olmuştur. İstanbul 4 mevsim ve 12 ay yaşayan bir şehirdir. Toplantı, sağlık, alışveriş, kültür gibi pek çok segmenti tek bir marka altında toplayabilme başarısına sahiptir. World Tourism Forum'un ülke turizmine katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.



İstanbul'un ruhu olan bir şehir olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ise, "Turizm aynı zamanda kültür demek. İstanbul'da dünya değerlerinin tek başına güzel bir şekilde ifade edilebilen özel bir şehir İstanbul" ifadelerini kullandı.



Sağlık Bakanlığı olarak yaklaşık 42 bin yataklı yeni şehir hastaneleri yaptıklarını, bunların yeni konsepte akıllı binalar ve modern teknolojiyle güçlü sağlık merkezleri olacağını dile getiren Gümüş, "Bazı kliniklerimizi uluslararası klinik haline getireceğiz. Başbakanlık Genelgesiyle Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu kuruldu. İki ay içerisinde yeni yönetmelik, yeni müfredatları hazırlayacağız, fiyatlandırma, tanıtma politikaları ve ülkeler arası işbirliğini de bu koordinasyonu üstlenecek. Sağlık turizminde en önemli nokta doğru ve kaliteli sağlık hizmeti vermek. Türkiye'de her kliniğin uluslararası anlamda sağlık hizmeti vermesini de planlayacağız. Akredite merkezler, sağlık turizmini verecekler. Akreditasyonu da Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı'nın kayıt akreditasyon enstitüsü verecek. Sağlık turizmini önümüzdeki yıllarda daha fazla duymaya başlayacağız. Bu ülkede hem kendi vatandaşlarımıza ve hem de bize başvuran dünyanın diğer ülkelerinden başvuranlara en iyi sağlık hizmeti verme noktasında çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder