1 Mayıs 2015 Cuma

ANZAK ve Türk Skal Dernekleri, Dostluk ve Barışı Kutladı

Skal International İstanbul Kulübü, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümünü, Avustralya ve Yeni Zelandalı Skal kulüpleri ile birlikte, Martı Hotel İstanbul’un ev sahipliğinde andı


30 Nisan 2015 / 14:50
TURİZMİN SESİ

Murat Ali Aydın’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Çanakkale filmleri ile Cihan Okan’ın sesi geceye damga vurdu.Skal International İstanbul Kulübü, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümünü Martı Hotel İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen bir Gala Gecesi ve Türk, Avustralyalı ve Yeni Zelanda’lı Skal Kulüplerinin twinning anlaşması imzaladığı bir tören ile andı.


Anma gecesine Turizmden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Albany Belediye Başkan Yardımcısı Grek Stocks, Yazar Buket Uzuner, Skal International Başkanı Salih Çene, uluslararası icra kurulu, Avustralya ve Yeni Zelanda’lı Skal başkanları, Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, As Başkan Bahar Birinci, Genel Sekreter Ata Eremsoy, Sayman Ayşe Önen, Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Tatar, Elif Balcı Fisunoğlu ve Can Arınel katıldı.


Gecenin açılış konuşmasını yapan Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, “Bugün Çanakkale Savaşı sırasında başlayan, yıllar içinde üç ülke arasında güçlenen dostluğu ve barışı kutlamak için bir aradayız. Dünya üzerinde dostluğun, saygının ve anlayışın bir arada yaşandığı başka bir savaş yoktur. ANZAK ve Türk askerleri arasında savaşta yaşanan sıra dışı ilişki ve dostluk üzerine okuduğumuz hikâyeler karşısında duygulanmamak elde değil ve savaşın ne kadar acımasız ve anlamsız olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.


Mustafa Kemal Atatürk’ün, savaşta ölen Anzak askerlerinin anısına saygısı ve ANZAK analarına şefkatle yazdığı, bir insanlık dersi olarak tarihe geçen mektubunda söylediği gibi – “Evlâtlarınız, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır”. Onları rahmetle anıyoruz” dedi.Turizm sektörü ve Skal üyeleri tarafından büyük ilgi gösterilen gecenin sanat yönetmenliğini Murat Ali Aydın yaptı. Aydın tarafından hayata geçirilen Çanakkale, Anadolu Gözüyle Çanakkale Savaşı, ANZAK Gözüyle Çanakkale Savaşı, Barış İstiyoruz filmleri gecede gösterildi. Cihan Okan ve orkestrası ise Batı müziğine Doğu vurgusu, Doğu müziğine Batı vurgusu olan şarkılarını davete katılan konuklar için seslendirdi. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı anısına düzenlenen gecede, ANZAK ve Türk yemeklerinden oluşturulan menünün konuklara ikram edilirken Çanakkale Savaşı’nda Anzak askerlerinin Türk askerlere cepheden cepheye attığı ve dostlukları açısından büyük önemi olan sardalye konserveleri de 100. yıla özel kutularda gecenin sonunda konuklara hediye edildi.














































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder