7 Mayıs 2015 Perşembe

Sezonun son klasik müzik konserinde heyecan verici kemancı Renaud Capuçon, Berlin Oda Orkestrası ile İş Sanat’ta

Klasik müzik konserlerinin vazgeçilmez ismi Renaud Capuçon ve Berlin Oda Orkestrası Mozart, Mendelssohn, Schubert ve Çaykovski’den eserler seslendirecek


İş Sanat, sezonun son klasik müzik konserini, dünya sahnelerinin en çok aranan isimlerinden Renaud Capuçon ile taçlandırıyor. Eleştirmenleri defalarca kendine hayran bırakan ve klasik müzik dünyasının yıldızları arasında yer edinen sanatçı, henüz 21 yaşındayken efsane şef Claudio Abbado tarafından Gustav Mahler Gençlik Orkestrası’nın başkemancısı olarak davet aldı. Kariyer basamaklarını hızla tırmanan keman virtüözü, bağımsız İngiliz klasik müzik dergisi International Record Review tarafından, “Maxim Vengerov ve Vadim Repin’den beri böyle heyecan verici bir kemancı gelmedi” ifadesiyle övgüye değer görüldü.  Capuçon, kendisini zirveye taşıyan müzikalitesiyle 2000 yılında Yılın Genç Yeteneği, 2005’te Yılın Solist Enstrümancısı dallarında Victories de la Musique ve 2006 yılında Georges Enesco ödüllerini kucakladı. 2009 yılında Simon Lelouch’un yönettiği 7.57 am-pm filminde Gluck’ün Melody of Orpheus bestesini seslendiren sanatçıya, 2011 yılında Fransız hükumeti tarafından Ulusal Liyakat Nişanı verildi.


İş Sanat’ın sezonun son klasik müzik konserine ev sahipliği yapacağı gecede Capuçon’a sanatçının sıklıkla işbirliği yaptığı Berlin Oda Orkestrası eşlik edecek. Topluluk, Vivaldi’nin Juditha Triumphans, Monteverdi’nin L’Orfeo ve Mozart’ın Betulia Liberata eserlerinin konser kayıtları ile Goethe Ödülü, Grand Prix du Disque ve Japonya Kayıt Ödülü gibi seçkin ödüllere layık görüldü. Kurulduğu 1945 yılından bu yana dünyanın önde gelen salonlarında ortaya koyduğu performanslarla ayakta alkışlanan orkestra, Renaud Capuçon’un solistliğinde, Gabriel Adrojan konzertmeisterliğinde Mozart, Mendelssohn, Schubert ve Çaykovski’den eserler seslendirecek. Bu muhteşem müzik ziyafetini kaçırmak istemeyenler 14 Mayıs 2015 Perşembe akşamını ajandalarına not edebilirler.


Berlin Oda Orkestrası
Renaud Capuçon keman,
Gabriel Adrojan konzertmeister
14 Mayıs 2015 Perşembe, Saat: 20.00
Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 120 TL 2. Kademe: 80 TL 3. Kademe: 70 TL İndirimli: 60 TL Öğrenci: 20 TL
Satış noktaları
İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00
www.biletix.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder