14 Mayıs 2015 Perşembe

AVRUPA BAYANLAR GOLF TURNUVASI’NIN TÜRKİYE AYAĞI TURKISH AIRLINES LADIES OPEN BAŞLIYOR

Şubat ayında Avustralya’dan başlayan, Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı Turkish Airlines Ladies Open 17 – 20 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya-Belek Carya Golf Kulübü’nde gerçekleşecek. 


16 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek “Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası”nda ise iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya gelecek.Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour’un (LET), Türkiye ayağı 7. Turkish Airlines Ladies Open,  32 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçünün katılımıyla 17–20 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl turnuvada toplamda 500.000 Euro para ödülü dağıtılacak. 
Mineks International ve Regnum Carya Golf & Spa Resort organizatörlüğünde yürütülen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı, her yıl Carya Golf Kulübü ve National Golf Kulübü’nde dönüşümlü olarak düzenlenecek. 


Dünya çapında 80 turnuva kazanan, İngiltere’nin en iyi kadın golfçusu Laura DAVIES’in de yer alacağı 2015 Turkish Airlines Ladies Open’da 2014 şampiyonu Valentine DERREY, 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne PACE, 2012 ve 2011 şampiyonu Hollandalı Christel BOELJON, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa REID, İspanyalı Carlota CIGANDA, Alman Leigh WHITTAKER ve İngiltere’nin yükselen starı Charley HULL gibi birçok uluslararası golfçu yer alacak. Tüm yıl boyunca sürecek turnuva; Yeni Zelanda, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, İngiltere, İskoçya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Almanya, Hindistan, Güney Afrika ve Japonya’da oynanarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde son bulacak. 


GÖKTUNA: “Bizim arzumuz Turkish Airlines Ladies Open’ın uluslararası bir spor organizasyonu olarak büyümesidir.”Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye'nin marka değerini artırıcı öneme sahip bir turnuva olduğunu belirten Mineks International ve National Golf Kulübü Başkanı Bülent GÖKTUNA, “Dünyanın en iyi golfçüleri burada mücadele ediyor. Düzenlenen turnuvalarla Türkiye'de golfü tanıttık ve büyüttük.” dedi.  


Bu yıl geleneksel “Sunday Finish” (Pazar bitişi) geleneğinin dışında kalarak turnuvanın                   20 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacağını belirten GÖKTUNA “Wednesday Finish’leri (Çarşamba bitişi) herkes için eşsiz olup dünya çapında da çok büyük bir izleyici kitlesine sahiptir. Bu yıl turnuva, Sunday Finish geleneğinin dışında kalarak  Skysport ve Golf Channel gibi dünya kanallarında geniş çaplı canlı yayın imkanı bulacak ve bu yayınlar 50 ülkede izlenecek. Bu uygulama, taraftar profilinin geleneksel golf taraftarının ötesine taşınmasını ve günümüzde hafta sonlarını birçok sporla uğraşarak geçiren kitlelerin golfe odaklanmasını sağlayacak. Bizim arzumuz, Turkish Airlines Ladies Open’ın gelişmeye devam edip, uluslararası bir spor organizasyonu olarak büyümesidir.”  dedi. Bugün, bölgedeki tüm sahaların dolu olduğunu, 16 golf sahasının yetersiz kaldığına dikkat çeken ve Belek Bölgesi’nin 50 golf sahasını daha kaldırabileceğini vurgulayan GÖKTUNA, ülkemizdeki sahaların Avrupa ülkelerindeki sahalardan çok daha iyi olduğunu fakat bu sahaların sayısını artırmamız gerektiğini dile getirdi.

ÖZTÜRK: “Turnuva ülkemizin uluslararası arenada bilinirliğini arttırıyor.”
Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası gibi dünyanın en prestijli müsabakalarından birinin Türkiye ayağı organizasyonunu üstlenmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Regnum Carya Golf Spa Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak ÖZTÜRK, “Turnuva ülkemizin uluslararası arenada bilinirliğini arttırıyor. Aynı zamanda kaliteli golf tesisleriyle tanınan Belek’in dünya çapında tanıtımını sağlıyor.“ dedi. 

Golfün bir statü ve kalite simgesi olduğunu dile getiren ÖZTÜRK, “Golf, destinasyondaki diğer ürünlerin imajını da destekliyor. Golf sporu sayesinde gelir seviyesi yüksek olan turist Türkiye’ye geliyor. Gelen turist Business Class uçuyor, oteller daha kaliteli hizmet vermeye başlıyor, otel dolulukları artıyor. Böylece ülke ve bölge ekonomisine de büyük katkı yaratıyor. Bu anlamda; Belek’in dünya çapında tanınmış seçkin bir golf destinasyonu olarak bilinirliğinin arttırılması ve Antalya'da golf sahası yapılabilecek geniş alanların değerlendirilmesi gerekiyor.” dedi. ÖZTÜRK, yurtdışından Antalya’ya direkt uçak seferlerinin konulmasının bölgeyi daha tercih edilir hale getireceğini de sözlerine ekledi. 

GÖKTUNA ve ÖZTÜRK sözlerine şöyle devam etti:  “Bu yıl. 7. sini gerçekleştirdiğimiz Turkish Airlines Ladies Open’ı istikrarlı ve başarılı şekilde sürdürmenin haklı gurunu yaşıyoruz. Artık çıtamızı daha yükselterek bayan golfündeki en büyük ve prestijli etkinlik olan The Solheim Cup’a 2019‘ta ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu yönde hazırladığımız iyi niyet mektubunu The Solheim Cup yetkililerine gönderdik. Türkiye bu potansiyele sahip. 
Pro- Am’in ana sponsoru Avea Prime, “Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası”nda İş ve Cemiyet 

Dünyası Bir Araya Getirecek
“Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası”nın Türkiye ayağı “Turkish Airlines Ladies Open” dan bir gün önce 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncudan oluşan takımların yarıştığı  “Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası”nda ise iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya gelecek. 

Siz de “EN İYİ” lerin Yanında Olun
Türkiye’de golf sporunun tanınmasına ve sevilmesine önemli katkı sağlayan                                         Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’na ilgi her geçen yıl artıyor. Uluslararası kültür etkileşimine fırsat yaratan golf turnuvasının bilinirliğinin artmasında sponsorların verdiği destek büyük önem taşıyor.  

Türkiye’nin En İyi Golf Sahaları 
1994 tarihinde kurulan National Golf Kulübü, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk şampiyonluk golf kulübüdür ve 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour’un Türkiye ayağı olan “Turkish Airlines Ladies Open”a ev sahipliğini yapmaktadır. National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 

2010 yılından beri hizmet veren Carya Golf Kulübü, geleneksel İngiliz mimarisine sahip Türkiye'nin ilk klasik golf kulübüdür. The Championship Golf Sahasına sahip Carya Golf Kulübü’nün tasarımı, beş kez British Open şampiyonu olan Peter Thomson'ın kurucusu olduğu Thomson Perrett&Lobb Golf Course Architects tarafından yapılmıştır. Saygın golf yayınları tarafından dünyanın en iyi 100 golf kulübü arasında gösterilen Carya Golf Kulübü, Türkiye'de 18 delikli uluslararası turnuva oynatma hakkına sahip ender kulüplerdendir. Carya Golf Kulübü, Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek 18 delik ışıklandırılmış golf sahasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder