21 Ekim 2014 Salı

BARUT HOTELS'İN 10. OTELİ AKRA BARUT ANTALYA'DA AÇILDI



Barut Hotels’in şehir oteli konseptiyle, tatil ruhunu buluşturan 5 yıldızlı yeni oteli Akra Barut açıldı. Antalya’nın kalbinde yer alan eski Dedeman Otel’inin baştan aşağı yenilenmesiyle açılan Akra Barut’la birlikte, 43 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Barut Hotels’in otel sayısı 10’a ulaştı. Satın alma bedeliyle beraber, toplam 125 milyon dolarlık yatırımla yenilenen Akra Barut, Barut Hotels’in ilk şehir oteli deneyimi olma özelliğini de taşıyor.


Akra Barut’un The LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi, spor klübü, iş adamları ve iş kadınlarının rahatlığı için yaratılan Executive Floor ile hem tatiller hem de iş gezileri için tasarlanmış bir otel olduğunu söyleyen Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, ‘Açılır açılmaz yüzde 65 gibi bir doluluk oranına ulaştık. Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 70 doluluk’  dedi.
43 yıldır resort otelciliği alanında yarattığı uzmanlığını, bu kez bir şehir otelinde konuklarıyla buluşturan Barut Hotels, Antalya’nın merkezinde, şehir oteli ve tatil konseptini bir araya getiren Akra Barut’un kapılarını açtı.


Akra Barut’un toplam 2 balo salonu 16 toplantı salonu ile iş adamları ve iş kadınlarının seyahatlerdeki konforu için tasarlanmış Executive Floor’u ile bir şehir otelinden beklenenden çok daha fazlasına sahip olduğunun altını çizen Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, ‘Akra Barut, benzersiz konumu ve servis anlayışı ile misafirlerine unutulmaz bir tatilin anahtarını sunmayı hedefliyor. Akra Barut’la resort otelciliği alanındaki 43 yıllık tecrübemizi şehir otelciliğine yansıtacağız’ dedi.


‘Sağlıklı Yaşam İçin Gereken Her şey Akra Barut’ta’
Akra Barut’un şehrin kalbinde bir resort deneyimi sunduğunu belirten Barut şunları söyledi: ‘Akra Barut; Yaklaşık 5500 m2 alana kurulu Akra Health Club içerisinde The LifeCo Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Akra Fit spor kulübü ile sağlıklı yaşam için gereken her şeyi bünyesinde barındırıyor. Ayrıca otelimizin içinde yer alan restoranlarımızın şehrin yeni lezzet ve buluşma adresi olacağına inanıyoruz. Executive katta ve suit odalarda konaklayan misafirlerin ücretsiz olarak yararlandığı Executive Lounge’da gün boyu sunduğumuz ikramlarıyla Akra Barut misafirlerine ayrıcalıklı hissettirmeyi amaçlıyoruz.’Akra Barut’un misafirlerine sunduğu benzersiz ayrıcalıklardan birinin de 10. kattaki Ocean, Panorama ve Infinity Suit’lerinin ‘sonsuzluk havuzu’ olduğunu vurgulayan Barut, ‘Misafirlerimize daha önce yaşamadıkları mutluluk ve ayrıcalıklar sunmak istiyoruz. Akra Barut’un karşısında yer alan 4 yıldızlı Akra Park Barut ise 58 odası ve altında yer alan ‘for fun’ oyun ve eğlence merkezi ile misafirlerine Akra Barut’un vadettiği tüm ayrıcalıkları sunuyor’ dedi.


‘Turizm Sektörünün Geleceğine İnanıyoruz’
Akra Barut’u Dedeman’dan yaklaşık 80 milyon dolara satın aldıktan sonra 45 milyon dolarlık bir yenileme yatırımı daha yaptıklarını belirten Barut şöyle devam etti: Akdeniz ve Bey Dağları manzaralı Deluxe, Executive ve Suit odaların da içinde olduğu toplam 471 oda ile kapılarını açan otelimiz; denizden masaja, spordan detox’a kadar birbirinden farklı pek çok deneyim vadediyor. Akra Barut ve Akra Park Barut’la birlikte çalışan kapasitemiz 3 bine yaklaştı. Dolayısıyla bizim asıl işimiz ve yatırım yaptığımız sektör, hep turizm sektörü olacak. Gelecek planlarımıza ve yönetim stratejilerimize uygun fırsatlar önümüze çıktıkça değerlendirme arzusu içerisindeyiz. Dedeman da bizim için böyle bir fırsattı ve değerlendirdik.’43 yıldır sektörde faaliyet gösteren bir grup olarak ilk şehir oteli deneyimlerinde heyecanlı olduklarını belirten Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Barut Hotels olarak Ege ve Akdeniz sahillerinde toplam 10 resort, 1 şehir otelimiz var. Yüzde 47 oranında ‘repeat’ (tekrar) konuk ağırlayan grubumuz; bu zamana kadar Tripadvisor, Holidaycheck, Tui Holly ve Travel Life gibi turizm profesyonellerinden 257 ödül aldı.’

Yeni Otel, 2015’te Fethiye’de Açılacak
Fethiye’deki 80 dönümlük arazileri üzerinde 415 oda ve 1250 yatak kapasiteli yeni bir otel inşaatının devam ettiğini hatırlatan Barut, ‘Yeni otelimizi 2015 yılı Nisan ayında faaliyete geçireceğiz. Bu yatırımın tamamlanmasıyla, şu an 9 bin yatak kapasitesine sahip olan grubumuz 10 bin yatak kapasitesine ulaşmış olacak’ dedi.

www.baruthotels.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder