24 Kasım 2014 Pazartesi

Başarılı genç kuşak çalışanları, Şirketten kaçırmanın 5 yolu


Genç kuşağın, hayal kırıklığına uğradığında ve değeri fark edilmediğinde, anında farklı arayışlara başvurduğunu ifade eden AL Danışmanlık Genel Müdürü Marka yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, genç kuşağın olumsuz bir olay karşısında ‘-Ben her yerde çalışırım’ diyerek işletmeden ayrılabildiğini belirtti.

Günümüzde yetenek avcısı insan kaynakları vizyonu ile seçme- yerleştirme yapılması gerektiğini anlatan Ayşen Laçinel, şunları söyledi:
“Yetenek yönetimi vizyonuyla işe giriş eğitimlerinin verilmesi ve güçlü bir oryantasyonla yeni başlayanların işe dahil edilmesi gereklidir. Özetle günümüzde, yeteneği katmak, yeteneği doğru yerde konumlandırmak ve başarıları performans sistemleri ile takip edebilmek, insan ve değer odaklı insan kaynakları yönetimi uygulamak şarttır” dedi.

Yeteneksiz ve mutsuz bir şirket oluşturmanın 5 yolu
Başarılı gençleri ve yetenekleri şirketten kaçırırken, mutsuz insanlarla dolu bir şirket oluşturmayı 5 maddede de özetleyen Ayşen Laçinel, şunları açıkladı:

1)İnsan kaynakları üst yöneticisini, özlük müdüründen seçilsin. Tamamen yasalar ve kurallarla çalışan özlük müdürü, insan kaynaklarını da siyah beyaz olarak görsün. Değer, yetenek ve farklılık yönetimi yerine, bordro yönetimi uygulansın.
2)Plansız, stratejisiz çalışılsın. Tepeden esen rüzgara göre, iş planı yapılan bir çalışma sergilensin.
3)Toplantılar, akla gelindiğinde yapılsın. Toplantılarda ise, kayıt tutma, iş dağılımı, takibi yapılmasın.
4)Enerjik ve yetenekli bir çalışan bir proje önerisinde bulunmak istediğinde, anında morali bozulsun. Emin bir şekilde, ‘Burada olmaz, daha önce çok denendi, ama olmadı’ açıklaması yapılsın.
5)Bir konuya dair verilen bir direktifinle, diğeri tutarsız olsun. Hedeflenen vizyon anlaşılmasın.

Ayşen Laçinel, “İşte yukarıdaki bu 5 madde, emin olun yetenek tutmaz ve motive etmez. Ancak belki bir özlük yönetimi sergileyebilir” diyerek sözlerini tamamladı.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder