21 Kasım 2014 Cuma

Başarılı Oyuncu Ezgi Mola Moskova’da Üniversite’ye Gidiyor



Türkiye sinemasının sanatsal, sektörel ve akademik yönünün güçlendirmesi, dünya akademi literatürüne girerek kalıcı hale gelmesi ve orta vadede sinema temelli bir Think Tank oluşturulması amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları Moskova’da düzenlenirken; başarılı oyuncu Ezgi Mola da öğrencilerle buluşacak.

“Akademik Buluşmalar” çerçevesinde Türkiye sinemasından seçilen üç film, Moskova’da “VGIK 34. Uluslararası Öğrenci Festivali” kapsamında halka açık ve ücretsiz olarak gösterilirken seçilen filmlerin yapımcı, yönetmen ve oyuncuları VGIK akademisyenleri, öğrencileri ve sektör çalışanlarıyla bir araya gelecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje, İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi ve Sokurov ve Tarkovsky gibi ünlü mezunları olan All-Russian State University of Cinematography (VGIK) arasındaki işbirliği ile EDGE Yapım tarafından Elif Dağdeviren’in direktörlüğünde gerçekleşiyor.

Proje için Türkiye sinemasını birbirinden farklı türlerde temsil etmek üzere “Bir Zamanlar Anadolu’da”, aynı zamanda Rusya permier’ini yapacak olan “Kuzu” ve “Patron Mutlu Son İstiyor” filmleri ile birlikte Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, Yönetmen Kutluğ Ataman ve oyuncu Ezgi Mola da Moskova’da olacak.

Ezgi Mola; Elif Dağdeviren’in moderatörlüğünde yapılacak olan “Farklı Bakışlardan Türkiye Sineması” panelinde Kutluğ Ataman ve Zeynep Özbatur Atakan ile beraber dünyanın çeşitli ülkelerinden sinema eğitimi almak için Rusya’ya gelen öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder