1 Kasım 2014 Cumartesi

FOTOĞRAF SANATÇILARI İSTANBUL’A AKIN ETTİ


Dünyanın en büyük ve ünlü fotoğraf bankası iStock by Getty Images, İstanbul’da gerçekleştirdiği iStockalypse etkinliğiyle dünyanın dört bir yanından fotoğraf sanatçılarını bir araya getirdi.  Taksim Peak Hotel’de üç gün süren organizasyona Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da yoğun katılım oldu.
Dünyanın en büyük ve ünlü fotoğraf bankası iStock by Getty Images’ın hafta sonunda İstanbul’da gerçekleştirdiği iStockalypse etkinliğine Türkiye’den ve yurtdışından fotoğraf sanatçıları akın etti. Üç gün süren ve dün sona eren etkinlikte iStock’a dünyanın her yerinden fotoğraf veren sanatçılar Taksim’de Peak Hotel’de bir araya geldi. iStockalypse’e 100 profesyonel ve amatör fotoğraf sanatçısı katılırken, organizasyona yurtdışından yoğun katılım dikkat çekti. iStock/Getty Images yetkilileri  iStockalypse’e çok büyük bir ilgi olduğuna işaret ederken, web sitesinde kayıt başlar başlamaz katılım rezervasyonunun dolduğunu belirttiler.


Kapsamı geniş oldu
iStockalypse’te  fotoğraf sanatçılarına ışık, kompozisyon, gerçek duyguyu fotoğrafa yansıtma, iStock fotoğrafçılığı, fotoğrafların nasıl siteye yüklenebileceği, konunun hukuki boyutu, portfolyo hazırlama gibi konular masaya yatırıldı. iStockalypse’nin, Türkiye’de son yıllarda gelişme kaydetmesine rağmen hala istenen düzeyde olmayan stok fotoğrafçılığının gelişimine de büyük bir katkı sağlaması bekleniyor. Tüm fotoğrafseverlerin cesaretlendirilmesinin amaçlandığı etkinlik kapsamında dün katılımcılar İstanbul’un dört bir yanında fotoğraf çekimleri de yaptı.


Türkiye çok önemli
iStockalypse ile ilgili bir değerlendirme yapan iStock by Getty Images İçerik Geliştirme Direktörü Tom Hind, Türkiye’nin  Getty İmages /iStock için önemli bir ülke olduğunu belirterek, “Birçok müşterimizin Türkiye’de ofisi var veya ofis açmak üzereler. Türkiye’ye girmek isteyen müşterilerimiz içerik sağlamak için bize başvuruyorlar” dedi. Katılımcı profilinin çok yüksek olduğunu kaydeden Hind,“Etkinliğe katılan fotoğrafçılar arasında profesyonel fotoğrafçılar ve bu işi hobi olarak yürüten çesitli meslek gruplarından amatör fotoğrafçılar var” diye konuştu.  “iStockalypse İstanbul etkinliğinin heyecan verici” diyen Swift “iStockalypse dünyanın her tarafındaki fotoğrafçıları öğrenmek, bilgilerini paylaşmak ve muazzam yerel içerikler üretmek üzere bir araya getirmenin zaten çok eğlenceli bir yolu. Bunun için, İstanbul'dan daha uygun bir yer bulmanın çok zor olduğunu düşünüyorum” dedi.


Fotoğrafçılar arasındaki işbirliğine çok önem veren iStock’un bu etkinliğinde katılımcılar, seminer ve workshop’larda stok fotoğrafçılığı hakkında bilgi alırken, sanat direktörleriyle çalışma ve diğer fotoğrafçılarla tanışma imkanı buldu. Fotoğrafçıların portfolyolarının uzmanlar tarafından gözden geçirilme imkanı da sunulurken, katılımcılar ayrıca tur rehberi eşliğinde çıkılan İstanbul turunda çekimler gerçekleştirdirdiler. Bu etkinliğe katılanlar kreatif ekiple çalışma, uzman eşliğinde kendi yaratıcı çekimini gerçekleştirebilme ve lisansını alabilecek bir portfolyoya sahip olma imkanı da elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder