1 Kasım 2014 Cumartesi

Mimar Mühendisler Grubu’ndan, Uyumsoft’a Teşekkür Plaketi



Mimar Mühendisler Grubu (MMG) tarafından, sektöre kattığı değerden dolayı, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’ye Teşekkür Plaketi takdim edildi.  Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder’e plaketi verildi. Mimar Mühendisler Grubu’nun, kahvaltılı çalışma toplantısı, 26 Ekim Pazar günü, Barcelo Eresin Topkapı Hotel’de düzenlendi. MMG’nin Ekim ayı Kahvaltılı Çalışma Toplantısı’nın konuğu Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir oldu. Toplantıya, MMG Genel Başkanı Murat Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven’in aralarında bulunduğu MMG üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Ar-Ge’ye 350 Milyon TL destek
Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Ar-Ge’ye bir yıl içinde 350 milyon TL destek verdiğini kaydeden Prof. Dr. İsmail Demir, en zorlu ve en teknolojik ürünleri yerli imkanlarla üretme konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ülkedeki kaynakları bu kapsamda seferber etmenin gerektiğini anlatan İsmail Demir, “Savunma sanayiinde kullandığınız bir ürünün içindeki yabancı kaynaklı unsurlar, yarın sizi zor durumda bırakabilir. Günümüz teknolojisinin geldiği seviye dikkate alınırsa, dışarıdan temin ettiğiniz elektronik cihazların içinde ne olduğunu bilemezsiniz. Testlerde bir sorun çıkmayabilir. Ama bazı unsurlar sokulduysa, gerekli olduğu zamanda, yarı yolda bırakabilir” dedi.
Türkiye sınırlarının güvenliği konusuna değinen İsmail Demir, sınır güvenliğiyle ilgili yeni projelerin olduğunu kaydetti. Türk insansız hava aracı Anka’lar ile ilgili çalışmaların başarıyla devam ettiğini anlatan İsmail Demir, önümüzdeki 1-2 yıl içinde Anka’ların kullanılmaya başlayabileceğini belirtti.

Uyumsoft, Türkiye’nin i-Dönüşüm mimarı
Uyumsoft, ülkemizde ve bölge coğrafyasındaki ülkelerde, iş dünyalarını bütünleştiren enformasyon sistemlerini; 45 sektördeki 1,500’ün üzerindeki firma ile kamu kuruluşlarının bilgi teknolojileri altyapısını kurarak destekliyor. Uyumsoft kamuda, iş dünyasının merkezinde yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) projeleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Portalı projesini hayata geçirip, yürütüyor. e-Fatura süreçlerinde ulusal ve global ölçekteki büyük markalara, entegrasyon ve portal servisleriyle hizmet vermekte olan Uyumsoft, e-Fatura’yla başlayan e-Arşiv, e-Defter, e-Ödeme, e-Bilet, MTHS, i-Şirket, i-Mutabakat gibi devam etmekte olan i-Dönüşüm sürecinin mimarıdır.

Özata’dan, askeriye hücumbot üretimi hedefi
Yalova’nın Altınova bölgesinde bulunan Özata Tersanesi, dünyanın sayılı tersanelerinden birisi olarak 29 yıldır faaliyet gösteriyor. Karbon fiber üretim yeteneği bulunan tersane, deniz otobüsleri, mega yatlar, yolcu taşıma gemileri, hücumbotlar gibi geniş ürün yelpazesinde üretim yapıyor. Azerbaycan, Norveç gibi ülkelere ihracat yaptıklarını kaydeden Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, “Avrupa ülkeleri ve yakın komşu ülkelere yaptığımız ihracatı arttırmayı planlıyoruz. Askeriyeye hücumbotlar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder