21 Kasım 2014 Cuma

“DÜNYA DEVLERİ CANNES’DA TÜRKİYE YATIRIM ORTAMINI TARTIŞTI!”


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği  (AYD) ve MAPIC Fuarı Türkiye Temsilcisi Alkaş’ın birlikte organize ettiği, açılış konuşmasını TCMaliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un gerçekleştirdiği "Türkiye’ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli" adlı panel, bugün sabah saatlerinde fuar alanı içinde yer alan Champs-Elysees salonunda gerçekleştirildi. Bir gün önce Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği’nce MajesticBarriereHotel’de düzenlenen akşam yemeğinde ise; uluslararası yatırımcılar, Türk yatırımcı ve perakendeciler bir araya gelme fırsatı buldu.


Fransa – Cannes’dagerçekleşen ve yarın sonlanacak dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende buluşması MAPIC 2014, bugün Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve MAPIC Fuarı Türkiye Temsilcisi Alkaş’ın birlikte organize ettiği "Türkiye’ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli" adlı panele ev sahipliği yaptı. Açılış konuşmasını TC Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un gerçekleştirdiğipanelin moderatörlüğünüise; Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü yaptı.Panelde “MULTI CEO – JaapBlokhuis, Corio NV CEO - GerardGroener ve TC Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut konuşmacı olarak yer aldı.


TC Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah ErdemCantimuroturum konuşmasında; Avro bölgesinde krizin ve istihdam probleminin halen devam ettiğini, Türkiye’nin ise gerçekleştirdiği yapısal reformlarla  krizlere karşı çok daha dayanıklı bir ülke haline geldiğini ifade etti. Konuşmasında; kriz sürecinde özel sektöre verilen desteklerin önemine dikkat çeken Cantimur, 6 bölgede yatırımcıların kurumlar vergilerinin %2’ye kadar düşürüldüğünü, istihdamı arttırmak amacıyla sigorta prim desteği verildiğini de sözlerine ekledi. Türkiye’nin birçok ülke için model bir ülke olduğunu belirtenCantimur, Türk insanın müteşebbis ruhunun krizlerin atlatılmasında etkili olduğunun da altını çizdi.

TC Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un ardından söz alan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermutise özellikle son 11 yılda Türkiye’de yaşanan büyük değişime vurgu yaparak Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.  Türkiye Ekonomisine ait rakamları katılımcılarla da paylaşan Ermut, 2002’ye kadar siyasi iktidarların ortalama ömürlerinin 17 ay olduğunu dikkat çekti ve Ak Parti iktidarının 140 aydır devam ettiğini belirterek siyasi istikrarın önemini vurguladı.
AYD Başkanı Hulusi Belgümoderatörlüğünde gerçekleştiren "Türkiye’ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli" konulu panelde “MULTI CEO’su JaapBlokhuis veCorio NV CEO’su GerardGroenerde, Türkiye’de yatırım yapmış olmaktan duydukları memnuniyeti ve bundan sonra da sektörün gelişmesine engel olabilecek yasal düzenlemelerin olmaması halinde yatırımlarına devam etmek istediklerini ifade ettiler.Her iki panelistte Türkiye’nin tüm Avrupa ülkelerinden çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin genç nüfusuna da özellikle dikkat çektiler…
AYD’nin düzenlediği akşam yemeğine uluslararası firmaların ilgisi yoğundu.

MajesticBarriereHotel’deAlışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)  düzenlediği akşam yemeğinde ise; uluslararası yatırımcılar ile Türk yatırımcı ve perakendeciler bir araya geldi. Yaklaşık 300 kişinin bir araya geldiği akşam yemeğine uluslararası birçok firmanın temsilcisi ve basın mensupları da katıldı. Yemek, Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü’nün, misafirlere AYD ve Türk perakende sektörüyle ilgili bilgiler verdiği hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Başkan Belgü sonrasında söz alan TC Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimurgecede yaptığı konuşmasında özellikle son yıllarda Türkiye’de yaşanan büyük değişime vurgu yaparak, Türkiye’nin daha stabil ve krizlere çok daha dayanıklı bir ülke haline geldiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder