18 Nisan 2014 Cuma

SAMUEL FREEMAN VE SUJİT BANERJİ, 3. TÜRKİYE AR-GE ZİRVESİ VE FUARI İÇİN TÜRKİYE’YE GELİYOR


Sürdürülebilir büyümeyi destekleyen yüksek performanslı inovasyon programları geliştiren dünyadaki ilk 5 şirket arasında yer alan IXL Center’in Kıdemli Danışmanı ve Yöneticisi Samuel Freeman, küresel sorunlara Ar-Ge ve inovasyon ile nasıl etkili çözümler geliştirilebileceğinin sırlarını ve sosyal inovasyonun ABC’sini 3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı’nda anlatacak.

21. yüzyılın dinamik, yenilikçi ve girişimci neslini yetiştiren dünyanın sayılı eğitim kurumlarından biri olan Warwick Üniversitesi profesörü Sujit Banerji ise Ar-Ge merkezlerinin ve Ar-Ge yapan kuruluşların nitelikli eleman gereksinimlerini karşılayabilecekleri küresel eğitim programlarını 3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı’nda anlatacak.

Geleceği tasarlamak ve gerçekleştirmek için en önemli sihirli değneğin Ar-Ge ve inovasyon olduğunu belirten Freeman; ‘Bireyler ve dünyamız için adil, paylaşımcı ve sürdürülebilir bir yaşam istiyoruz. Dünyamızın ve doğanın kaynaklarını sürekli tüketerek ve gelecek nesillere daha dar bir yaşam alanı bırakarak büyümek yerine sürdürülebilir, duyarlı, şeffaf, paylaşımcı, işbirliğine açık, katılımcı bir üretim ve büyüme modeli benimsenmeli. Şirketler ilk başta kar elde etmek üzere Ar-Ge ve inovasyon yapıyormuş gibi görünseler de aslında bu yaklaşım kısa vadelidir. Şirketlerin uzun yıllar var olmasını sağlayacak uzun vadeli yaklaşım ise çözüm bekleyen toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmektir. Bireyler, şirketler ve ülkeler; geliştirdikleri, uyguladıkları veya destekledikleri yenilikçi fikir ve projeler ile topluma ve yaşadığı dünyaya yönelik sürdürülebilir bir yaşam için katkı sağlamalıdır’ dedi.

Dünyanın gelişmiş ekonomileri, bilim, araştırma, inovasyon ve ileri teknolojiye yatırım yapan ülkelerden oluşuyor. Bu ülkeler, iş modellerini bilim insanı, araştırmacı, mühendis vb yetiştiren üniversitelerle iş dünyasının mükemmel işbirliğine dayandırıyor. Eğitim modelini bu anlayış üzerine kurgulayan dünyanın sayılı üniversitelerinin başında gelen Warwick Üniversitesi ve bünyesinde bulunan WMG(Warwick Manufacturing Group)’un Direktörü Profesör Sujit Banerji, üniversite-sanayi birlikteliğinde nasıl yüksek performans yakalanabileceğinin sırlarını zirve katılımcılarıyla paylaşacak.

Özellikle küresel pazarlarda sayısız Ar-Ge eğitim projesi yürüten bir akademisyen gözüyle, her sektörden şirkete endüstriyel Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi konularında yetenek geliştirilmesi modelini aktaracak.
3. Türkiye Ar-Ge Zirvesi ve Fuarı, 8-9-10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Diğer konuşmacıları öğrenmek ve Zirve programını ayrıntılı incelemek için www.turkiyeargezirvesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sujit Banerji kimdir?
Professor Banerji, Hindistan’da doğdu ve büyüdü. IIT, Kharagpur’dan Mekanik Mühendisliği dalında lisans ve Sanayi Mühendisliği dalında yüksek lisans derecesini aldı. Bağlı olduğu profesör iki üniversitede ders vermekte olduğu için ICI Commonwealth Bursu ile hem Manchester Üniversitesi ve hem de Cambridge Üniversitesi’nde doktorasını yapmış oldu. Üst düzey yönetim ve program yönetimi konularında uzman olan Profesör Banerji’nin akademik uzmanlığı ise küreselleşme, dış kaynak kullanımı, yurt dışı üretim (offshoring), tedarik zinciri ve operasyon yönetimi üzerinedir. Warwick Üniversitesi’ndeki görevine ise 2007 yılında atandı. Başlarda odaklandığı alan sanayideki ve akademik deneyimini kullanarak WMG’nin hem İngiltere’de hem de yurtdışında başarıyla sürdürdüğü yüksek lisans programlarından faydalanmaktı. Program, yeni ve ilgili eğitim modülleri eklenerek, kurs yapısı gözden geçirilerek ve günümüz öğrenci ihtiyaçlarını karşılayacak esneklikte yapılandırılarak modernize edildi. Profesör Banerji daha önce uzun yıllar IBM’de çalıştı ve IBM’in Hindistan, Singapur, Malezya gibi ülkelerdeki dış kaynak kullanımı operasyonlarını yönetti.

Samuel Freeman Kimdir?
Takım bazlı inovasyon için hem katalizör ve hem de mentor olarak hareket eden Samuel Freeman, müşteri organizasyonlarına hedeflerini gerçekleştirmeleri ve pazarda yeni değer yaratmaları için liderlik ediyor. Özellikle Otomotiv, Tüketici Ürünleri, Savunma, Eğitim, Elektronik, Sağlık Hizmetleri ve Telekom sektörlerindeki büyük uluslar arası şirketlere inovasyon yeteneğini güçlendirmelerinde danışmanlık rolünü üstlendi. Aynı zamanda Profesör unvanıyla Hult International Business School’da yöneticiler İçin; Yönetimsel İşletme Yüksek Lisans(Executive MBA), İşletme Yüksek Lisans(MBA) ve Uluslararası İşletme Yüksek Lisans(MIB) öğrencileri için Yüksek Performanslı İnovasyon ve Yönetim Beceri eğitimleri veriyor. Samuel Freeman, dünyanın çeşitli ülkelerinde Fortune 1000 şirketlerinin yöneticilerine sayısız konuşma yaptı. Aynı zamanda sosyal inovasyon alanında pek çok şirkete danışmanlık hizmetleri sunuyor. Samuel Freeman’ın Hult International Business School’dan İşletme Yüksek Lisans(MBA), Thunderbird School of Global Management’tan Küresel Yönetim Yüksek Lisansı(MGM) ve Pepperdine University in International Business Management’tan Lisans Diploması(B.Sc.) vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder