18 Nisan 2014 Cuma

FAZIL SAY’DAN BEETHOVEN ALBÜMÜ



Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, oldukça ilgi gören İlk Şarkılar ve Türkiye’nin ilk klasik müzik video prodüksiyonu “Mezopotamya ve Universe Senfonileri DVD”sinin ardından dinleyicilerinin karşısına Beethoven albümü ile çıkıyor.ENKA Vakfı’nın desteklediği albümde, Fazıl Say’ın Gianandrea Noseda yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ile seslendirdiği “3. Piyano Konçertosu”, Beethoven’ın en bilinen eserlerinden Ayışığı ve Opus 111 sonatları yer alıyor.


Fazıl Say’ın Bach, Mozart, Beethoven, Gershwin ve Stravinsky kayıtları eleştirmenlerden büyük övgüler toplamış ve üç adet “ECHO Klasik Müzik” ödülü dahil olmak üzere birçok uluslararası ödül almıştı.Önümüzdeki günlerde İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir konserleriyle dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanan Fazıl Say, kendisi için özel bir yerde bulunan Beethoven albümü ile ilgili heyecanlı olduğunu belirtti.

Fazıl Say'dan “Dört Şehir” Ankara ve Eskişehir Prömiyerleri...
Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, yoğun istek üzerine tekrarlanan "İlk Şarkılar" konserlerinde “Dört Şehir” eserini de seslendirecek.Anadolu Konserleri Turnesi çerçevesinde gerçekleşecek konserlerde Fazıl Say, solo piyano resitalinin yanı sıra, Nazım Hikmet'ten Metin Altıok'a, Can Yücel'den Ömer Hayyam'a yirmi yıl önce bestelediği şarkılarını Serenad Bağcan'ın vokali eşliğinde seslendirecek. Ocak ayında gerçekleşen Ankara konseri sonrası yoğun talep üzerine tekrar Ankara ve Eskişehir konserlerini gerçekleştirecek olan Fazıl Say, bu kez geçen sene bestelemiş olduğu BBC Radio’nun siparişi “Dört Şehir” isimli piyano ve viyolonsel sonatının Ankara ve Eskişehir prömiyerlerini de konserlerde gerçekleştirecek.

Sivas, Hopa, Ankara ve Bodrum olarak dört bölümden oluşan eserde Say’a, uluslararası yarışmalarda başarılar kazanmış genç yetenek Dorukhan Doruk viyolonselde eşlik edecek.

Fazıl Say Konser Programı:
21 Nisan Pazartesi 21:00
Resital - İstanbul BKM Sahnesi
22 Nisan Salı 20:00
Resital & Dört Şehir - İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi
23 Nisan Çarşamba 20:00
İlk Şarkılar & Dört Şehir - Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi
24 Nisan Perşembe 20:00
İlk Şarkılar & Dört Şehir - Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi

İzmir konseri biletleri AASSM bilet gişesinden ve diğer konser biletleri Biletix’den temin edilebilir.

http://fazilsay.com
http://facebook.com/FazilSayOfficial
http://twitter.com/fsayofficial
Basın İletişim: info@fazilsay.com
Konser Organizasyon: ACM Production – info@acmproduction.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder