23 Nisan 2014 Çarşamba

TÜRKMENİSTAN’IN EN BÜYÜK HAVAALANI HİZMETE AÇILDI



TURİZMİN SESİ- ASUMAN DAĞISTANLI 
Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat'ta inşaa edilen Türkmenistan'ın en büyük havaalanı  hizmete açıldıHavaalanının açılışı Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından yapıldı.Aşkabat Havaalanı büyüklüğü,modern mimari ve tasarımı ile  şimdiden  dünyanın sayılı Havaalanları’nın arasında yerini aldı.


2. yolcu terminali Tamamı 350.000 metrekarelik kapalı alanın 14 bin metrekaresine  inşa edildi. Terminalde iç hat, CIP, dış hat seferleri yapılacak..


 Aşkabat Uluslararası Havaalanı ,Türk İnşaat Şirketi Polimeks tarafından inşa edildi ve   2016 yılı  sonunda  büyüklüğü  , bir adet yolcu terminali, bir adet VIP Terminali, Hava Trafik Kontrol Kulesi, toplam 3.000 araç kapasiteli açık ve kapalı yolcu otoparkları, yılda 200.000 ton yük kapasiteli Kargo Terminali, üç uçak kapasiteli Uçak Bakım Hangarı, Catering Binası, yeni Yakıt İkmal Tesisleri, İtfaiye Binaları, Bakım-Onarım ve Ambar Tesisleri, Sivil Havacılık Okulu, Uçuş ve Kabin Eğitim Simülatör Binası, Hastane, Yurt Binası ve Kapalı Spor Salonu ile birlikte yaklaşık 350.000 m² toplam kapalı alan büyüklüğüne sahip olacak.



Açılışı yapılan 2.Yolcu Terminali  2 milyar 253 milyon dolara mal oldu.


Törende Türkmenistan hava yollarının aldığı Boeing 777-200LR tipi uçak da ilk inişini yeni havaalanına gerçekleştirdi. 64.8 m uzunluğunda, 18.5 m uzunluğunda olan yeni uçağın uçuş menzili 17.370 km olup hızı 905 km/s özelliklerine sahiptir.



Türkmenistan Havayolları halen  16 Dış ,6 İç Hat  uçuş noktaları ile hizmet vermekte olup,Uçuş Filosuna devamlı olarak kattığı yeni uçakları ile uçuş ağını hergün daha da fazla genişletmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder