22 Nisan 2014 Salı

Beyaz yakalıların tatil alışkanları ve otel tercihleri



Beyaz yakalı çalışanların tatil alışkanları ve otel tercihleri ile ilgili bilgi veren HotelRunner’ın yaratıcısı CloudArena Kurucu Ortağı Arden Agopyan, ilk tercihin aktivite çeşitliğine sahip olan ve huzurlu bir tatil vaat eden tesislerden yana olduğunu söyledi. Beyaz yakalılar için teknoloji ve internetin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Agopyan, “Tesisin ücretsiz internet bağlantısına sahip olması, bilgisayar ya da tablet gibi seçenekler sunması da bu misafirlerin tercihlerini etkiliyor. Beyaz yakalıların son yıllarda butik otellere olan ilgisinde artış görülse de kendilerini belirli bir konseptle sınırlamıyorlar” dedi.

Turizm sektörüne yönelik çözümleri ile konaklama tesisi, acente yönetimini ve dijital pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan HotelRunner, beyaz yakalıların tatil alışkanlıklarını ve otel tercihlerini mercek altına aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren HotelRunner’ın yaratıcısı CloudArena Kurucu Ortağı Arden Agopyan, yılın büyük bölümünü kapalı ofislerde geçiren beyaz yakalı çalışanlar için tatil sezonunun büyük bir heyecanı da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Beyaz yakalıların yoğun stres altında çalıştıklarını belirten Agopyan, “Bu nedenle bu misafirlerin büyük kısmının tesiste karşılaşabilecekleri aksaklıklara gösterecekleri tolerans daha düşüktür diyebiliriz. Sınırlı tatil sürelerinde sorunlarla uğraşmak yerine güneşin ve deniz ya da havuzun tadını çıkartmak birinci öncelikleri oluyor” dedi.

Teknolojik olanaklar önemli
Beyaz yakalıların tatillerini geçirecekleri tesisten en önemli beklentilerinin aktiviteler ve sunulan özelliklerin çeşitliliği olduğunu vurgulayan Agopyan, “Her ne kadar tatillerinin büyük kısmını dinlenerek geçirecek olsalar da, rezervasyon esnasında onların ilgisini çekecek aktivite ve tesis özelliklerinin çoğunlukta olması, karar verme aşamasında tesisin cazibesini artıran faktörler olarak öne çıkıyor. Çoğu büyük şehirlerde yaşayan ve teknoloji ile interneti günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olarak gören beyaz yakalıların, tesiste ücretsiz kablosuz internet bağlantısının yanı sıra kullanabilecekleri bir bilgisayar veya tablet görmekten memnun olacaklarını da dikkate almak gerekiyor” diye konuştu.

Huzur arıyorlar
Beyaz yakalı çalışanların tercihlerinde belirli bir tesis türü ya da konseptin öne çıkmadığını söyleyen Agopyan, “Yakın zamana kadar resort tesisleri daha çok tercih eden çalışanların son yıllarda butik otellere ilgilerinin arttığını görüyor olsak da tesisin konseptinden çok, vaadinin daha fazla önem taşıdığını söyleyebiliriz. Farklı aktiviteler sunan ama her şeyden önce sorunsuz ve huzurlu bir tatil vaat eden tesisler beyaz yakalılara daha cazip geliyor” dedi. Ofis çalışanlarının tatil planlarını yapmaya oldukça erken başladıklarını söyleyen Agopyan, “Bu nedenle beyaz yakalıları ağırlamak isteyen tesislerin, bu müşterilere aylar öncesinden başlayan araştırmaları sırasında ulaşabilmeleri için, pazarlama aktivitelerine erken başlamaları etkili olacaktır. Ardından sezon başlayana kadar devam edecek pazarlama çalışmaları da tesisin kendisini unutturmamasına yardımcı olacaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder