29 Nisan 2014 Salı

Peru’nun Altın Tahılı Kinoa Frankie Restaurant’ta Tanıtıldı


Latin Amerika’nın büyülü ülkesi Peru, yemek, içki ve müzikleri ile düzenlenen özel bir gecede Türk basını ve turizm sektörüne tanıtıldı. Misafirlerin Peru’nun dünyaca ünlü şefleri Javier Florez, Marita Lynn ve Roberto Segura’nın özel menüsü ile zenginleşen gecede, eşsiz kıyıları ve deniz ürünleriyle meşhur ülkenin özel tahılı Kinoa’nın büyülü tarifleri konuklarla paylaşıldı.


Peru Mutfağı Tanıtım Kokteyli, Peru Türkiye Büyükelçisi Jorge Abarca’nın ev sahipliğinde Latin Amerika ülkelerinin diplomatik temsilcileri,  iş adamları, turizm sektörü ve Türk basın mensuplarının katılımıyla 28 Nisan Pazartesi akşamı Frankie Restaurant’ta gerçekleştirildi.


Peru’nun dünyaca ünlü şefleri Javier Florez, Marita Lynn ve Roberto Segura’nın iki gün için İstanbul’a gelerek özel olarak hazırladıkları Peru’ya özel kızarmış kırmızı biberli ve kuşkonmazlı Kinoa’lı salata, avokado soslu domatesli Kinoa’lı kroket, Kinoa’lı ve kimyonlu cızbız köfte, yufkalı minik köfteli Kinoa pilavının sunulduğu gecede Peru Türkiye ilişkileri de anlatıldı.


Kokteylde dünyaca ünlü şeflerin kızartılmış sezon sebzeleriyle hazırladıkları Kinoa’lı salatalar ve domatesli avokado soslu kanepeler, Peru’dan özel olarak getirilen Pisco ile hazırladıkları Peru ulusal içkisi ‘Pisco Sour’ kokteyli eşliğinde servis edildi.


Yüksek kaliteli ürün ihracatında ilk sıralarda yer alan Latin Amerika ülkesi Peru’nun altın renkli tahılı Kinoa, Avrupa, Asya, Kuzey Amerika, Asya ve Avustralya’da lüks restoranlarının ve elbette dünyadaki Peru restoranlarının À la carte menülerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.


Ant Dağları’nın altın tahılı Kinoa, lezzeti ve yüksek besin değeriyle dikkat çekiyor. Kinoa, dünyanın dört bir yanında yüksek besin değerleri nedeniyle oldukça meşhur ve önemli marketlerin aranan ürünlerinden.
Peru mutfağı Afrikan, İspanyol, Japon ve Çin mutfaklarından etkilenmiş biyolojik ve kültürel zenginlikleri bir arada bulunduran bir mutfak kültürüne sahip. Bu zengin yemek kültürünü ünlü Perulu şeflerin kişisel yaratıcılıklarını katarak yeniden şekillendirmesi Peru mutfağının tüm dünyada tercih edilir hale getiriyor.

Kinoa ile iki farklı tarif:
Kinoa’lı ve Kimyonlu Cızbız Köfte
500 gram kıyma
1 bardak pişirilmiş kırmızı kinoa
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kimyon
Kinoa, yumurta, zeytinyağı, kıyma, soğan ve kimyonu karıştırın. Küçük köfteler haline getirin. Izgara şeklinde pişirdikten sonra sebze ve salatayla servis edin.

Domates ve Avokado Soslu Kinoa Kroketleri
4 su bardağı kinoa
8 bardak su
2 yumurta
¼ su bardağı mısır nişastası
¼ su bardağı  kanola yağı
Bir miktar tuz ve karabiber
6 adet salkım domates
1 demet doğranmış taze soğan
4 adet yeşil limon
1 demet doğranmış kişniş
4 adet avokado
2 mısır koçanı
1 diş doğranmış sarımsak
1/3 su bardağı zeytinyağı.

Kinoa’yı yıkadıktan sonra 15 dakika suda pişirin. Fazla suyunu süzün ve 20 dakika bir kapta bekleterek soğutun. Tuz, biber, yumurta ve mısır koçanıyla tatlandırın. Hamur haline gelene kadar karıştırın ve kroket haline getirin. Kızgın ateşte iki tarafını da kızartın.Domatesleri ve avokadoyu küçük küçük doğrayın, taze soğan ve kişnişi de ekleyerek son halini verin. Zeytinyağı, tuz ve biberle tatlandırın.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder