30 Nisan 2014 Çarşamba

FESHANE’NIN ARDINDAN



Ettiği 7. Feshane Rize Günlerinin tip gününün ardindan yazımı kaleme aldığımda başlığını "RİZE'Yİ TANITIM Mİ düzenlemek RİDEF'in? YOKSA Memleket HASRETİNİ GİDERME Mİ? "Diye atmıştım. Yazımı paylaşmadım, Feshane'ye oğlu Gün Bir Daha gittikten SONRA Yeniden düzenleyip simdi yeni başlığıyla paylaşıyorum.


İstanbul'daki Rize Derneklerinin çoğunluğunun çatısı Altında toplandığı Rize Dernekler Federasyonunun Rize Valiliği ilgileriyle (RİDEF) Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'nın Özel himayelerinde Ettiği 7 düzenlemek RTSO'nın ettik Feshane Rize Günleri 24 -. 27 Nisan tarihleri ​​arasinda olarak gerçekleşti. Turizminin tanıtımını Ön planda tutmayı amaçlayan ettik Kültürü Rize, Nato'da Panayır Havasına bürünen Etkinlik yağmurlu Bir Günde Rize'den Ilce Belediye başkanları 3 Günde de SIM Express tempo eden konumundadır ettik kaymakamları Dahil neredeyse tamamının katılımıyla Başladı ettik, İstanbul'dan Rize kökenli siyasilerin Rize protokolünün A.Ş. A.Ş. Ile olacağını öne sürdü.


İstanbul Valisi Sayın Mutlu açılıştaki konuşmasında, "Bu Kadar zahmete Girmek gerekmezdi için Rize'yi tanıtmak. Rize ülkemizde A.Ş. coğrafyamızda en Iyi tanınan şehirlerdendir" derken, İBB BAŞKANI Sayın Topbaş da Türkiye'nin her yöresinin farkli güzellikler taşıdığını belirterek, "Bu Değerleri Özellikler A.Ş. yitirmemek Adına Türkiye'nin Aynası Olarak bildiğimiz İstanbul'da geleneklerimizi Geçmişten Geleceğe taşımak, yaşatmak sorumluluğuyla Bir Araya gelmek EKLENDİ Eklendi çok Önemli "dedi.



İstanbul Valisi Sayın Mutlu açılıştaki konuşmasında, "Rize'yi tanıtmak for Bu Kadar zahmete Girmek gerekmezdi. Rize ülkemizde A.Ş. coğrafyamızda en Iyi tanınan şehirlerdendir" derken, İBB BAŞKANI Sayın Topbaş da Türkiye'nin her yöresinin farkli güzellikler taşıdığını belirterek, "Bu Değerleri Özellikler A.Ş. yitirmemek Adına Türkiye'nin Aynası Olarak bildiğimiz İstanbul'da geleneklerimizi Geçmişten Geleceğe taşımak, yaşatmak sorumluluğuyla Bir Araya gelmek Eklendi çok Önemli "dedi.


Rize Belediye baskanı Reşat Kasap'ta konuşmasında, Rize'nin Dışındaki Rizelilerin Rize'ye "Ah keşke BİRAZ DAHA kalabilsem" diyebileceği Bir Rize'yi oluşturmayı hedeflediklerini belirterek Rize il Merkezi Olarak Diğer belediyelerle Dayanışma İçerisinde olacaklarını, hem içerde hem de dışardaki Rizelilerin Birlik geldiklerinde beraberlik İçerisinde Rize'yi DAHA ILERI da noktalara taşıyacağına inandığını geçirdiklerini söyledi.


"İstanbul'da Çay Vakti" sloganıyla takdimi Yapılan Rize ili Gün Ziyaretçi oldum oğlunu ettik tanıtımının amaçlandığı Feshane'deki etkinliğe farkli arkadaslarla initial ilçelerinin ettik. Rize'den İstanbul'dan Ziyaretçi, ilgili, Protokol VEYA stant ACMIS hemşerilerimle, dostlarımla diyaloglarım Oldu ettik. Rize, dernekler, Ankara da Yapılan tanıtım Günleri Vali Kasım Esen'den SONRA Yapılmayan "Rizeliler Günü" nün konuştuk genelde ettik İstanbul'u ettik. Feshane, dört Gün boyunca hep kalabalıktı, cogu alanlarda içerinin klimatize edilememiş olmamasının da etkisiyle Yürümek, soluklanmak Dahi mumkun değildi. Bu Asiri izdihama ragmen etkinliğin Rize'yi tanıtma noktasında EKLENDİ Eklendi çok da etkili, verimli olmadığı izleniminde Birlestik dostlarla.


Zaten met yaklaşımla yazıma da tip Anda attığım baslik, "Rize'yi Tanıtım mi? YOKSA Memleket Hasretini Giderme mi? "Sala. Sayın Vali konuşmasında Rize'yi tanıtmak for Bu Kadar zahmete Gerek yoktu dedi, Haklı. Tanıtımında tanıtılacak LOKASYON, Ürün VEYA HİZMETİ tanımayana, tanımasının istendiği kişiye yapılması esastır. Gördüğümüz YOGUN ziyaretçinin neredeyse Tamami bizdendi, Yanı Kendi kendimize pişirdik yedik. İlçesini, ürününü cok ıyı Temsil eden stantlar VARDI AMA üzülerek Ifade ETMEM gerekir ki, yenilenler bölümünün cogu Bizden değildi. Uzak Hijyenden, Eminönü meydanındaki satıcıları Haber ve alan Gıda YEMEK stantlarının tamama Yakın Manzara Rize dışındandı ettik Giriş bolumunde çığırtkanlıklarını anımsatan ettik.

Tabelalarından çoğunun Trabzonlu oldugu anlaşılıyordu AMA tabelasında Rize İlçeleri yazanların Bir kısmının da Rize Ile ilgisinin olmadığını söylüyordu görüştüğümüz hemşerilerimiz ettik. Gazeteci dostum Osman Can'da met noktadan hareketle bana "Sen ekonomistsin Bizim İyidere'de tulum peyniri imalatina mi başlanmış, Anzer Balini satma hakkını Maraşlılara mi vermişiz? Bilirsin" diye soruyordu kinayeyle.
Diyarbakır Yerel medyamızda Hiç bunlara, detaylara değinmeden okuduklarımız sadece, ekseninde Oldu "Feshane'de Rize Günlerine Yogun İlgi, izdiham ya da soyle horon Edildi, dağıtıldı muhlama". Bunlar wrong degil, degil de met hengame Ile Amaca ulaşılıp ulaşılamadığı Önemli.

Önemli gereklı Olan yöresel ürünlerimizi, kültürümüzü, değerlerimizi memleketine gidemeyen, havasini soluyamayanlara BIZI Hiç tanımayanlara Mutlaka tanıtmak, buluşturmak Olmalı ettik ettik. Panayır oluşturmak degil, yerel Değerleri Temsil noktasında yeterliliği Olanlar arasindan Seçilmiş, Valilik için Ama bunun Ticaret Odasının desteklediği Örnek'in markaların A.Ş. , Üretim süreçlerini ürünlerin, farklılıklarını da içerecek konseptlerle Doğru Temsil edilmelerini sağlamak olmalıdır ettik. Organizasyonu üstlenen STK, DAHA ÇOK firmaya yerelliğini gerekliliğini dikkate Almadan için organizasyon maliyetini karşılamak, ustelik fahiş sayılabilecek Fiyatlarla stant Kiralama durumunda kalmamalı ettik. Şahit Olduğum Bir Araya sıkıştırarak Uzun laflar diyaloğu etmeyeyim simdi. 185 lira hesaba Tepki VEREN 4 Kişilik Aileye Erzurumlu kebapçının verdigi Cevap "Hanım abla tepkini Bize degil, Buraya ödediğimiz kirayı belirleyenlere ver" OLMAMALI.

En dolaşıp organizasyonu Yapan STK 'ya Geliyor. Onlarında Haklı oldugu taraflar; var. Organizasyonu yapmakla kalsalar Iyi, Maddi boyutunu da çözümlemeliler IŞIN, met load sırtlarına kalınca Ortaya Çıkan tabloda met Oluyor. Her Zaman böyleydi, üşenmedim 2009 yılındaki RİDEF etkinliğinden SONRA Genel Sekreter Recep Bey'le yaptığım sohbetten ajandama Düsen notları anımsadım. Asagiya alacağım kisa bir Bölümü STK'ların da Durumunu Ortaya koyuyor Gibi: "Çaykur Varsa biz gelmeyiz diyen çaycılar Oldu. Stant açması for Davet ettiğimiz Rizeli Geldi de mi Yer vermedik? Satış yaparsan kira öde dedik. Bazıları yeter ki katılsın kıra da istemedik. Kira ödemek bir yana KATILIM for üste para isteyenlerde Oldu. "

Etkinliğe Beraber katıldığım arkadaşlarımın onun Biri ILGI alanlarına GÖRE bir yana dağılınca met keyifli sohbetlerin Nato'da Bir kısmını fotoğraflayabildim. Biraz da stantlardan GÖRÜNTÜ aldik AMA o ortamda telefonla pekte Iyi Aldanmayın! SONUÇ alamadığımı Ifade edeyim. Yine de seçtiklerimi aşağıda picasa bağlantı uzerinde paylaşacağım.
Onun sey DAHA güzel, DAHA yaşanılabilir, KÜLTÜREL değerlerine DAHA Sahip Bir Rize for olsun.
Recep Ali Aksoylu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder