18 Nisan 2014 Cuma

Park Bosphorus Hotel şeflerinin sıra dışı lezzetleri birinci oldu


Ev dışı tüketim sektörünün dinamiklerini belirleyen markaları buluşturmak ve sektör bilincini geliştirmek amacıyla 27-30 Mart tarihleri arasında düzenlenen EDT EXPO 2014 Fuarı kapsamında yapılan “Zamanın Ustaları” ve “Gastrobosphorus Patisserie” yarışmalarında Park Bosphorus Hotel’in deneyimli şefleri birinci oldu. CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen yarışmalarda şefler birbirinden lezzetli tarifler hazırladı.


Park Bosphorus Hotel’in zengin menüsünü hazırlayan deneyimli şefleri, 27-30 Mart tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen ev dışı tüketim ürünleri fuarı EDT EXPO 2014’te yer alan “Zamanın Ustaları” ve “Gastrobosphorus Patisserie” yarışmalarına katıldı. İki yarışmada da birinci olan şeflerin hazırladığı lezzetler hem damaklara, hem de gözlere hitap etti. Fuar kapsamında katıldıkları tüm kategorilerde birinci olan Park Bosphorus Hotel’in ekibi etkinliğe damgasını vurdu.

Şeflerin kendilerine verilen süre içerisinde, kutunun içinden çıkan malzemelerle, lezzeti ve sunumu en mükemmel olan yiyeceği ortaya çıkarmasını amaçlayan “Zamanın Ustaları” yarışmasında Park Bosphorus Hotel’i temsilen Executive Chef Eyüp Çevik liderliğinde Fırat Kılıç, Önder Cantürk ve Güngör Söylemez özel lezzetler hazırladı. Şeflerin hazırladığı fesleğen püresi ile marine edilmiş levrek galantin, sebze mücver üzerinde kalamar spagetti, karidese doldurulmuş somon füme, ıspanak püresi ve parmesan peynirli sos ile sunulan tavuklu kayısılı cannelloni, kekikli mantar ragu, konfit kök sebze ve demiglace sos ile servis edilen ızgara dana bonfile ve tarçınlı dondurmalı bal kabağı terin üzerinde labne peynir kremasından oluşan menü jüri tarafından en beğenilen lezzetler oldu. Şef Çevik liderliğindeki ekibin kısıtlı sürede hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri fuara katılan sektör profesyonelleri tarafından ilgiyle izlendi.

“Anadolu’nun Sır Lezzetleri” temalı “Gastrobosphorus Patisserie” yarışmasında ve pralin çikolata ile unlu mamuller kategorilerinde Executive Pastry Chef Raşit Yazıcı liderliğinde İbrahim Durgun, Güngör Söylemez, Şinasi Çarpar ve Faik Toktaş maharetlerini gösterdi.  Yarışmada birincilik kazanan şefler antik bakır kaplamalı amber çiçekli çikolata ile “En İyi Pralin Çikolata” ve havlıcanlı ve fesleğenli keçi peynirli çörek ile de “En İyi Unlu Mamul” dallarında ödüller aldı. Ayrıca “Barış Meleği” adlı pasta heykel ve boza kremalı Hitit Güneşi de yoğun ilgi gördü. Şef Yazıcı liderliğinde tatlı bir dünyanın kapılarını aralayan ekip toplamda 15 altın madalya ile bu alandaki tüm madalyaları topladı.Park Bosphorus Hotel’in deneyimli şefleri EDT EXPO 2014 kapsamında katıldıkları bütün yarışmalarda birinci olarak ustalıklarını bir kez daha kanıtladı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder