29 Nisan 2014 Salı

Bilecik’te turizmciler sezona hazır


TURİZMİN SESİ
Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor projesi tanıtım ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi
Bilecik turizmindeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda 2014 yılının verimli olması için fikir alış verişinde bulunuldu.Bilecik turizmindeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda 2014 yılının verimli olması için fikir alış verişinde bulunuldu.Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Bilecik turizm paydaşları bir araya geldi. Başta otel ve restoran işletmecileri olmak üzere turizm ile ilgili faaliyet gösteren çok sayıda işletmenin iştirak ettiği toplantıda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı ve Bilecik Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla hazırlanan “Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesinin koordinatörü Yrd. Doç. Metin Çelik turizmdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, Bilecik'teki turizm faaliyetlerinin iyi bir boyuta taşındığını söyledi. Turizmde Bilecik'in birçok konuda umut verici bir durumda olduğunu vurgulayan Çelik, kentin, turizm pastasında daha fazla pay alabilmesi için birçok konuda çalışmalar gerçekleştirdiği belirtti. Bilecik'teki turizm hedeflerine her gün daha da yaklaştıklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi: ''Bu toplantıda, şehrin pazarlanabilir turizm çeşitlerini anlattık ve bunların sosyal medyada nasıl yer bulacağı üzerinde durduk. Toplantıda ayrıca gerek yurt için gerek yurt dışı seyahat acenteleri ile iletişimin nasıl kurulacağı ve turistin ilgisinin nasıl çekileceği konularını görüştük.'' Projenin son durumu hakkında da bilgi veren Çelik, pazarlanabilir turizm çeşitleri, turizm tanıtım mecraları, cazip turizm paketlerinin oluşturulması, ulusal basında haber yapma yöntemleri ve sosyal medyada hesap açma ve yönetme konularında bilgi verdi.

Otellerden yoğun ilgi
Bilecik’te turizm alanındaki gelişmeleri yakından takip eden otel sahibi ve işletmecileri toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Bilecik merkezde bulunan Kent Otel ile Bozöyük’ten Grandçalı ve Taşkın Otel’in sahiplerinin yanı sıra çok sayıda otel işletmecisi toplantıya katılarak turizm alanındaki çalışmalara destek verdi.

Restoranlar turizme hazır
Tünel Restoran, Mersu Alabalık, Şelale Restoran ve Cennet Vadisi gibi Bilecik ve ilçelerinin önde gelen restoran sahipleri de düzenlenen eğitim toplantısına katılarak turizme hazır olduklarının mesajını verdiler.

Turistler güzel zaman geçirecekler
Bilecik’te turizm alanında sürdürülen çalışmalarla birlikte artık şehre gelen turistler güzel zaman geçirecekler. Bilecik’e gelecek olan turistler Mehter ve Mevlevi gösterisi, Yörük adetlerini Yörük çadırlarında görme fırsatı ve Osmanlı Ahilik geleneklerini de görme şansına sahip olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder