23 Nisan 2014 Çarşamba

6. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı yapıldı


Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Spor bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü’nün işbirliğinde düzenlenen 6. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı Bodrum’un Turgutreis ilçesinde yapıldı. La Blanche Resort and Spa Oteli’nin konaklama desteği ile gerçekleştirilen konferansta “Rekreasyon Yönetimi ve Rekreasyon Bölümlerinin Amacı Ne Olmalı?” sorusu tartışmaya açıldı.


Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü’nün işbirliğinde düzenlenen 6. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı Bodrum’un Turgutreis ilçesinde yapıldı. La Blanche Resort and Spa Oteli’nin konaklama desteği ile gerçekleştirilen konferansta “Rekreasyon Yönetimi ve Rekreasyon Bölümlerinin Amacı Ne olmalı?” sorusu tartışmaya açıldı. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Turizm Fakülteleri ve Spor Bilimleri Fakültelerinden 35 öğretim elemanının katılımı ile düzenlenen konferans 18 ve 19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.


Arama konferansında rekreasyon programları ile ilgili konular; “istihdam”, “mesleki yeterlilikler”, “müfredat”, “öğretim elemanları”, “kurumsallaşma” ve “rekreasyon ve rekreasyon yönetimi programlarının farklı ve ortak yönleri” başlıkları altında incelendi. Konferansta ulaşılan ortak kararlar arasında; ülkemizde gelişmekte olan bir alan olan rekreasyonun pek çok farklı uygulama olduğu üzerinde durularak, bu alanda teknik ve yönetim düzeyinde kurumsallaşmanın gerekli olduğu; bu bağlamda, rekreasyon alanında uzmanlaşmaya dayalı mevcut farklılaşmanın korunarak, programlar arasında işbirliğinin güçlendirilmesi, rekreasyon çalışmaları alanının genişlemesi ve zenginleşmesi gerektiği sonucuna varıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder