18 Aralık 2016 Pazar

FEST Travel'den Omo Vadisi Vadisi ve Timkat Festivali gezisi

FEST Travel’ın sömestr dönemine özel olarak 15-27 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenleyeceği OMO VADİSİ VE TİMKAT FESTİVALİ gezisi, insanlığın bilinen tarihini değiştiren keşiflerin yapıldığı, 80’den fazla dilin konuşulduğu ve ekvatoral iklimin hüküm sürdüğü, kahvenin anavatanı bu bölgeye unutulmaz bir macera olacak.Her mevsim yemyeşil olan, tarihi boyunca hiçbir zaman bir Avrupa sömürgesi haline gelmeyen ve kendine özgü bir alfabe ve takvim kullanan Etiyopya, Afrika’daki diğer ülkelerden bunlara benzer pek çok yönüyle ayrılıyor.

100 milyonluk nüfusunun yaklaşık yarısının Ortodoks olduğu Etiyopya’da her yıl Ocak ayında ülkenin en önemli dini etkinliği Timkat Festivali düzenleniyor. Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’nde vaftiz edilmesinin kutlandığı, erkeklerin bembeyaz, kadın, çocuk ve papazların rengârenk giysilere büründüğü bir renk cümbüşü yaratıyor.



İkisi de UNESCO koruması altındaki, farklı kabilelerin halen geleneksel yaşam biçimlerini sürdürdüğü, arkeolojik ve jeolojik açıdan büyük öneme sahip, binlerce yıldır kültürlerin kavşak noktası Omo Vadisi, halen şifresi çözülememiş sembollerin kazındığı Tiya Dikilitaşları ile Ürdün (Şeria) Nehri’nin birbirinden ayırdığı iki kümeden oluşan, 13. yüzyılda toprak ve kayalara oyularak inşa edilen ve günümüzde de çok önemli bir hac merkezi olan Lalibela Kiliseleri, bu gezinin öne çıkan durakları arasında yer alıyor. Kahvenin doğum yeri, Mavi Nil’in kaynağı olan, köklü devlet idaresiyle eski adı Habeşistan’ı değiştirerek tüm dünyaya yeni adını kabul ettiren, dünyaca bilinen ilk hominid’e, 3,2 milyon yaşındaki Lucy’ye ev sahipliği yapan Etiyopya, doğası, halkları, geniş kültür, gelenek ve dil yelpazesi, mimarisi ve tarihin akışına yön veren keşifleriyle zihninizdeki Afrika algısını tamamen değiştirmeye aday!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder