30 Aralık 2016 Cuma

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, 2017’ye Yeni yatırımlarla giriyor

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, son jeopolitik gelişmelere rağmen, hedeflerinden taviz vermediği gibi yeni yatırım planlamalarını da hayata geçirmeye devam ediyor. Bölgede turizmin 12 aya yayılması hedefi doğrultusunda 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası yatırımı için çalışmalarını sürdürürken, bu yöndeki bir diğer önemli yatırım olarak 1.200 kişilik yeni kongre merkezi için çalışmalara başladı. Otelin bir diğer çalışması da, İngiltere pazarında bölgenin tanıtımı için birlikte çalıştığı bir İngiliz PR ajansıyla gerçekleştirilen özel tanıtım etkinlikleri oldu. Erken rezervasyon dönemini çok avantajlı indirimlerle açan otel, bu yıl 24.000 kişiyi konuk etmeyi planlıyor

Kazandığı uluslararası ödüllerle sadece Türkiye’de değil, Avrupa çapında iddialı bir yapıya sahip olduğunu kanıtlayan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, bir yeni yıl geleneği olarak 2017 yılına da yeniliklerle ve iddialı hedeflerle giriyor. Golf tesisi yatırımıyla ilgili planlamalarından vazgeçmeyen otel, Dalaman bölgesine yeni bir kongre merkezi daha kazandırmak için de çalışmalara başladı. Diğer yandan, erken rezervasyonda yüzde 30’luk indirimle yola çıkan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yerli turistin yanı sıra İngiliz ağırlıklı Avrupalı turist için planlamaları ve hedefleri doğrultusundaki etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Otel, ağırladığı misafir sayısı içinde yüzde 26 gibi önemli bir yer tutan İngilizler için, Londra’da hem Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa hem de Dalaman ve çevresinin tanıtımını konu alan etkinlikler düzenliyor. Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen basın toplantısında 2016 performansları ve 2017 planlamaları kadar özellikle Avrupalı turistler açısından son derece popüler bir destinasyon olan Dalaman ve çevresinde 2016’nın nasıl geçtiği ve gelişmeler doğrultusunda 2017’nin nasıl bir görünüm sergilediği hakkında da açıklamalarda bulundu. Öncelikle 2016 performansları hakkında bilgi veren Tunç Batum, 2016 sezonunda 22.600 turistin Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa’yı tercih ettiğini, toplam geceleme sayısının ise 116.000’i bulduğunu kaydetti. Tunç Batum, misafir dağılımının ise yüzde 29 yerli turist, yüzde 26 İngiliz turist, yüzde 15 İngiltere dışındaki Avrupalı turist ve yüzde 8 BDT ülkeleri şeklinde geliştiğini belirtti. Erken rezervasyon kapsamında gelen misafir sayısının ise ağırladıkları misafir sayısı içinde yüzde 62 gibi önemli bir yeri kapsadığına dikkat çeken Tunç Batum, bu oranın 2015 sezonunda yüzde 51 olarak kayıtlara geçtiğini belirtti. 

2016’NIN ZARARSIZ GEÇMESİNDE MEMNUNİYETE YATIRIM BAŞROLÜ ÜSTLENDİ
Tunç Batum, turizm açısından zorlu bir sezon olsa da Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa olarak misafir memnuniyetine odaklanan uygulamaları ve daha önce Hilton Dalaman kalitesini tecrübe etmiş turistlerin kendilerini tercih etmeleri nedeniyle 2016’yı diğer yılların altında ancak bu yılın koşullarına göre başarılı bir yıl olarak geride bıraktıklarını vurguladı. Zorluklara rağmen 2016’yı iyi bir dönem olarak geride bırakmalarındaki bir diğer önemli etken olarak misafir memnuniyeti odaklı yapılarıyla hiçbir yatırım ve uygulamadan kaçınmamalarını gösteren Batum, şöyle konuştu: 
“2016, hem Türkiye hem de turizm açısından sorunlu bir dönem olarak geride kaldı. Sorunların yarattığı sıkıntıları yoğun olarak hissetsek bile misafir hizmetlerinde hiçbir kısıntıya gitmeden zaten üst düzeyde olan kaliteli hizmet anlayışımızı daha da geliştirerek yolumuza devam ettik. 2016 yılında hizmetlerimizle ilgili olarak yatırım ya da işletme maliyetlerinde tasarrufa gitmek bir yana memnuniyeti daha da artırmaya odaklanan yatırımları gerçekleştirdik. Misafirlerimizden aldığımız geri dönüşler bizim ne denli doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi oldu. Bu strateji, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa’nın geleceği kadar Dalaman ve çevresi başta olmak üzere Türkiye turizminin geleceğine yapılan yatırımdır.”

ERKEN REZERVASYONU YÜZDE 30 İNDİRİMLE AÇTI, 24.000 TURİST AĞIRLAYACAK
2017 planlamaları hakkında açıklamada bulunan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle 2017’nin de zorlu bir yıl olarak geçmesinin yüksek ihtimal olduğunu belirterek, “Ancak, biz, Türkiye turizminin en önemli aktörlerinden biri olarak Türkiye’nin bu süreçten de daha önce defalarca örneğini yaşadığımız gibi daha da güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda yatırım planlamalarımızdan vazgeçmiyoruz. Ve Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa kanalıyla Türkiye’ye daha fazla yabancı turist getirmeye odaklanarak ülkemizin daha doğru bir şekilde tanıtımına odaklanıyoruz. Kuşkusuz, yerli turistlerimiz de bizim için son derece önemli ve onlar için de özel çalışmalarımız söz konusu”  diye konuştu. 

2017’de ağırlayacakları misafir sayısını 24.000, geceleme sayısını ise 138.000 olarak belirlediklerini açıklayan Tunç Batum, misafir yoğunluğunda yerli turist ve İngiliz turistin yine en önemli rolü üstleneceğini belirtirken, BDT ülkelerinden de artış beklediklerini dile getirdi. Ancak, Avrupa pazarından gelecek turist sayısında düşüşün kaçınılmaz olduğunu söyleyen Batum, erken rezervasyon konusundaki çalışmalarına da işaret etti. Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa olarak 31 Ocak 2017’ye kadar yapılacak rezervasyonlarda yüzde 30 indirim kararı aldıklarını açıklayan Batum, erken rezervasyon yönünde şu ana kadar aldıkları talebi tatmin edici bulduklarını belirterek, toplam misafir rezervasyonları içinde erken rezervasyon kayıtlarının yine yüzde 60 civarında seyretmesini beklediklerini söyledi. Yabancı turistlerin Dalaman ve çevresinin güzelliklerini ve otel konforunu keşfederek bu bölgenin onlar için vazgeçilmez hale gelmesinin yerli turist için de söz konusu olacağına dikkat çeken Tunç Batum, şöyle devam etti:

“Hilton Dalaman, bulunduğu bölge itibariyle hem yabancı hem de özellikle çocuklu ailelerden oluşan yerli misafirlerin dikkatini çeken bir otel durumuna gelmiştir. Otelimizin bulunduğu bölge, İngilizler başta olmak  üzere Avrupalıların yıllardır rağbet ettiği bir bölgedir. En başta bozulmamış doğası, Dalaman, Dalyan, Göcek, Akyaka ve Fethiye gibi tarihi ve turistik tatil merkezlerine ulaşım kolaylığı, carettaların dünyadaki üreme merkezlerinden biri olan ve dünya çapında üne sahip İztuzu Plajı’nın yanı sıra Dalaman Havalimanı’nın çok merkezi bir noktada olması gibi pek çok güzelliğe ve avantaja ev sahipliği yapmaktadır. Yerli turistin de daha çok tanıdıkça bölgeyi ve otelimizi vazgeçilmez bulacağını düşünüyoruz. Ayrıca, otel olarak verdiğimiz hizmet kalitesinin ve konforunun hem kendimize hem de bölgenin gelecek yıllarına yatırım anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Bu doğrultuda yerli turist sayısının giderek artacağını düşünüyoruz.”

12 AY TURİZM İÇİN GOLF İLE BİRLİKTE KONGRE TURİZMİNE DE YATIRIM
Tunç Batum, hizmet kalitesine yatırım yapmaya devam edecekleri 2017 için planladıkları en önemli yatırımlardan biri olarak şu anda mevcut olan kongre merkezine ilave olarak 1.200 kişiye hizmet verebilecek ve toplamda 1.200 metrekarelik yeni kongre merkezi çalışmalarını gösterdi. Tunç Batum, yatırımı sezon başında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Kongre merkezi yatırımındaki ana hedeflerden biri olarak bölgedeki turizmin 12 aya yayılması kararlılıklarını gösteren Batum, bu yöndeki bir diğer planlama olarak golf yatırımlarını gösterdi. Yatırım planlarında hiçbir değişiklik olmadığını vurgulayan Tunç Batum, yaklaşık 35 milyon TL bütçeli, 27 delikli golf sahası yatırımı için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. 

LONDRA’DA HİLTON DALAMAN VE BÖLGE TANITIMI
Genelde Türkiye turizmi, özelde Dalaman bölgesine yaptıkları bir diğer önemli yatırımı ise yurtdışındaki tanıtım çalışmaları olarak gösteren Tunç Batum, 2017 planlamalarında pazarlama faaliyetlerinin ana ayaklarından biri olarak İngiltere’yi belirlediklerini açıkladı. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Londra’ki Kensington Garden’s’da İngiltere Tanıtım Partisi’ni gerçekleştirdiklerini bildiren Tunç Batum, şöyle devam etti: “Bu yıl Kendi Başına Destinasyon Hilton Dalaman sloganıyla yola çıktık. Yalnızca oteli değil yakın çevresindeki tüm bölgeyi içeren bir tanıtım kampanyasını benimsedik. Bu bu bağlamda 12 ayrı konuyu ilgi gruplarının dikkatini çekecek şekilde tanıttık. Bölgede yat turizmi, spor turizmi (Caretta maratonu, Likya yürüyüş yolu, dağ bisikleti, paragliding vb.) caretta caretta kaplumbağaları, Nil kaplumbağası, çeşitli endemik bitki ve yüzlerce kuş çeşidi, Kaunos harabeleri, Dalyan, Köyceğiz, İztuzu’nun da yer aldığı pek çok tarihi ve doğal güzelliği ön plana çıkarttık. Vurguladığımız bir diğer nokta, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Oteli’nin de doğal dokuya adapte olmuş mimarisi ve yüksek hizmet kalitesi oldu. Aldığımız tepkiler son derece olumluydu.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder