15 Aralık 2016 Perşembe

Amerika’dan Çin’e kadar birçok ülkeden, Kayseri’ye turist geliyor

Orta Anadolu’nun incisi Kayseri, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında, zengin tarihi eserleriyle de dünyanın her köşesinden gelen ziyaretçilerinin ilgisiyle karşılaşıyor.  Kayseri’nin, son yıllarda Amerika’dan Çin’e kadar dünyanın dört bir yanından turistleri ağırladığını kaydeden Şahika Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Şahin, şunları söyledi:“Kayseri Anadolu’nun tam ortasındadır ve hiç işgal görmediğinden üzerinde kurulan medeniyetlerin kültürel mirasını olduğu gibi muhafaza etmiş bir şehirdir. İpek Yolu üzerinde bulunması, kültürümüzü farklılıklar üzerine zenginleştirmiştir. Erciyes Dağı’nda kayak imkanı, kültürel mirası ve lezzetli mutfağı ile turizmde bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Son yıllarda, turizm altyapısı oldukça gelişti. Yeni yapılan 5 yıldızlı otel yatırımları, Erkilet Havalimanına inen uçak sayısındaki artışla beraber, yeni açılan yiyecek- içecek işletmeleri bölgeye gelen misafirleri ağırlamada etkin rol oynamaktadır. Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar birçok ülkeden turistler gelmeye başladı. Arap pazarında ciddi bir çalışma yapılmaktadır ki, yakın gelecekte bu pazardan yoğun turist ağırlayabiliriz. Son dönemlerde, büyük tur operatörleri yerli turiste, Kayseri ve Kapadokya tur paketleri hazırlamaktadır” dedi.


2016’da hedefler tutmadı; umutlar 2017’ye kaldı
Ülke turizminde yaşanan daralmadan, Kayseri’nin de olumsuz etkilendiğini ifade eden Yücel Şahin, şunları kaydetti: “Bu yıl ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle, 2016 yılında hedeflerimiz tutmadı. Turizm olumsuz etkilenince, turizmin taşımacılık kanadında bizler de olumsuz etkiledik. 2016 yılı, 2015 ve önceki yıllara göre olumsuz geçti. Gelecek  yıl, daha iyi günlerin gelmesini ümit ediyoruz. İç pazar, Eylül ve Ekim aylarında, bayramların 9 gün olması ile biraz hareketlilik getirdi; ama yetersiz kaldı. Nitekim, dış pazarda yaşanan daralma, sektörümüzü ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. 2017 yılının, daha güzel bir yıl olacağına inanıyoruz” diye konuştu.Turizmde hedeflere ulaşılması noktasında, yapılması gerekenlere değinen Yücel Şahin, “Sektörümüzün desteklenmesi ve yatırımların önünün açılması önemlidir. Yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlarda, Kayseri’nin tanıtım ve pazarlamasına devam edilmelidir’’ dedi.

Bölgenin en genç ve en güçlü filosu ile hizmet veriyor
Şahika Turizm’in 18 yıldır faaliyet gösterdiğini anlatan Yücel Şahin,  konuşmasına şöyle devam etti: “1998 yılında kurulan Şahika Turizm Kayseri merkezlidir, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteriyoruz. 2009 yılında 1 otobüs 1 midibüs ve 2 minibüs ile başladığımız turizm taşımacılık alanında yatırımlarımıza, 2016 yılı itibarı ile bölgenin en genç otobüs, midibüs, vip donanımlı minibüslerimiz, en üst segment vip araçlarını da filomuza katarak büyümeye devam ediyoruz. Araçlarımızın tamamında, misafirlerimizin heran kullanımına hazır kablosuz internet bağlantısı bulunuyor. Misafirlerimizin telefon ve tabletlerini sarj etmeleri için 220 volt priz girişleri ve usb girişleri standart olarak yer alıyor. Özetle, misafirlerimize sınırsız hizmet sunabilmek adına, teknolojiyi yakından takip ediyoruz, değişim ve yenilikleri anında uygulamaya geçiyoruz. 2016 yılı itibarı ile bölgenin en genç ve en güçlü filosuyla turizm taşımacılığı yapmaktayız. Tam zamanında, güveni konforla hizmete dönüştürmeyi prensip edinerek, hayat boyu yolculuğumuza devam edeceğiz. Konusunda uzman acenta çalışanlarımız, rehberlerimiz ve aldıkları eğitimi deneyimle tecrübeye dönüştüren kaptanlarımız, yaptığımız işin temel taşıdır. Klasik ama bizim için gerçek olan, tüm çalışanlarımız ile kocaman ve sürekli büyüyen bir aileyiz” şeklinde konuştu.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder