20 Aralık 2016 Salı

Yeni yılın en güzel hediyesi “İyi Yaşam Günlüğü” 10. yılını kutluyor!

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yolu bu sene de Dilara Koçak’ın "İyi Yaşam Günlüğü"nden geçiyor. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın 2006 yılından bu yana hazırladığı “İyi Yaşam Günlüğü”, yeni versiyonu ile artık raflarda. Faydalı ve pratik bilgiler vermenin yanı sıra, diyet yapmayı kolaylaştıran öneriler de sunan bu ajanda, çantanızdaki vazgeçilmez beslenme danışmanınız olacak. Hem kadınlar, hem de erkekler için farklı içeriklerle hazırlanan ajanda, yeni yıl için en güzel hediye alternatiflerinden biri olmaya aday.  

Dilara Koçak tarafından hazırlanan “İyi Yaşam Günlüğü 2017”, 10. Senesinde de bilinçli beslenme ve sağlıklı yaşam pratiklerini öğrenmek için keyifli yöntemler sunuyor. “Zayıflatan Ajanda” bir yandan yediklerinizi not ederek kişisel besin takibi yapmanızı, diğer yandan da günlük randevularınızı, toplantı ve haftalık programınızı takip etmenizi kolaylaştırıyor.  Dengeli ve bilinçli beslenme için günlük takibin oldukça yüksek öneme sahip olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Dilara Koçak “Sağlıklı ve ölçülü beslenme ile ilgili olarak yapılan araştırmalar, tükettikleri besinleri kaydeden kişilerin daha dikkatli ve sağlıklı beslendiklerini gösteriyor. Bu ajanda 2017'nin ilk gününden başlayarak beslenme alışkanlıklarınızı ve seçimlerinizi tekrar gözden geçirmenize destek olacak. Bu yıl kendinize vakit ayırmanızı ve sağlıklı bir gelecek için yazmaya başlamanızı öneriyorum” dedi. 

Metabolik hızınızı, almanız gereken günlük kaloriyi size söylüyor. "İyi Yaşam Günlüğü 2017", öncelikle metabolik hızınızı hesaplamanızı, günlük almanız gereken kaloriyi size anlatıyor, ideal kilonuzu hesaplamanıza yardımcı oluyor. Daha sonra da bu kaloriyi hangi besinlerden ne ölçüde yiyerek almanız gerektiğini gösteriyor. Bir kılavuz görevi gören bu yaşam günlüğü ile egzersiz seviyeniz ve günlük yaşam aktiviteleriniz ile ne kadar kalori harcadığınızı hesaplayabiliyorsunuz. Ayrıca yediğiniz besinlerin kaç kalori olduğunu da günlüğün sayfalarında bulabileceksiniz.Günlük aldığınız kalorileri yönetmenizi sağlayan "İyi Yaşam Günlüğü" her ay, sağlıklı beslenmeyi bir yaşam kültürü, bir alışkanlık haline getirmenize destek olabilecek yeni tüyoları paylaşırken, kişinin kendini düzenli olarak değerlendirmesini de kolaylaştırıyor. 

Kadınlara “diyet psikolojisi”, erkeklere “hormonal avantajlar”
“İyi Yaşam Günlüğü” son 3 yıldır hem kadınlara, hem erkeklere rehberlik edecek şekilde 2 farklı ajanda halinde hazırlanıyor. Kadınlara özel olarak hazırlanan ajandada diyeti psikolojisi, diyet motivasyonu, kadınların özel durumları, vücutları ve hormonal özelliklerine göre öneriler, erkeklere ise vücut bileşimlerinden  gelen avantajlarını daha iyi nasıl kullanabileceklerini, Türk erkeğinin sağlıksız beslenme alışkanlıklarını nasıl değiştirebilecekleri gibi konular ön plana çıkıyor. Bu konularla birlikte kadınlar ve erkekler için özel olarak hazırlanmış 13 farklı bölüm yıl boyunca size eşlik ediyor. Konular hem öğretici hem de neşeli mesajlar içeriyor. Bu sene erkeklere özel İyi Yaşam Günlüğü’nde “Yine mi Göbek Yine mi Diyet, En Fit Sultanlık Bekarlık, En Baba Yiyecekler” gibi başlıklar bulunuyor. Kadınlara özel olan İyi Yaşam Günlüğü’nde ise “Her Ay Bir Derdim Var, Oturmaya mı Geldik Bu Dünyaya, Yesem Yesem Kilo Almasam” gibi başlıklar ilgi çekiyor. www.dilarakocak.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder